Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Αριθ: 86 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012


Αριθ: 86 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
«ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ»
«Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου η αστυνομία του ΑΚΡ πρόσθεσε άλλη μία στις επιθέσεις της. Ήρθαν πάλι τα μεσάνυχτα. Σαν κλέφτες. Ήρθαν με τις ειδικές δυνάμεις, με καλυμμένα τα πρόσωπα, με λογής λογής όπλα και αέρια. Εισέβαλαν σε σπίτια στην γειτονιά Αρμουτλού όπου είναι οργανωμένοι οι επαναστάτες, συνέλαβαν 13 επαναστάτες. Από τους 13 που συνέλαβαν τους 5 τους φυλάκισαν παράνομα και αυθαίρετα. Τους τελευταίους μήνες κατά την αστυνομική τρομοκρατία ενάντια στους αγωνιστές του ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ εκατοντάδες συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν.
Όσο εσείς μας επιτίθεστε, εμείς θα οργανωνόμαστε και όσο μας επιτίθεστε θα πλησιάζει το τέλος σας – ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»
TAYAD: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΝ ΒΑΡΕΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ ΓΙΑΣΕΜΙΝ ΚΑΡΑΝΤΑΓ

Αποτέλεσμα της συνωμοσίας που έστησε η αστυνομία η φυλακισμένη Γιασεμίν Καραντάγ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και η κατάσταση της μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Η Γιασεμίν Καραντάγ που ακριβώς πριν από δύο χρόνια μετά από εγκεφαλική αιμορραγία γύρισε από τον θάνατο, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στα νεφρά και της υπέρτασης που έχει κινδυνεύει να ξαναπάθει εγκεφαλική αιμορραγία, λόγω των συνθηκών κράτησης της επιδιώκεται να καταδικαστεί σε θάνατο.
Οι οικογένειες του TAYAD (Σύλλογος των οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων για τη συμπαράσταση και αλληλοβοήθεια), κραυγάζοντας δεν θα επιτρέψουμε άλλος ένας κρατούμενος να χάσει τη ζωή του στις φυλακές, και για να αφεθούν ελεύθεροι οι άρρωστοι κρατούμενοι, συνεχίζουν τον αγώνα τους. Όπως θυμόμαστε το 2010, άργησε να αρχίσει η θεραπεία στην καρκινοπαθή Γκιουλέρ Ζερέ, και μετά από έναν μεγάλο αγώνα το κράτος αναγκάστηκε να την αποφυλακίσει, όταν πλέον η ασθένεια της έφτασε στο τελευταίο στάδιο. Η Γκιουλέρ Ζερέ έξι μήνες μετά την αποφυλάκιση της έχασε τη ζωή της. Να μην επιτρέψουμε στο κράτος να δολοφονήσει και την Γιασεμίν Καραντάγ όπως δολοφόνησε την Γκιουλέρ Ζερέ. Περιμένουμε να υποστηρίξουν τον αγώνα μας όλη η ευαισθητοποιημένη κοινή γνώμη, οι δημοκρατικοί κοινωνικοί φορείς, οι οργανώσεις, τα κόμματα, οι επαναστάτες δημοκράτες, για να αφεθεί ελεύθερη η Γιασεμίν Καραντάγ.
«Η ΓΙΑΣΕΜΙΝ ΚΑΡΑΝΤΑΓ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ», «Οι επαναστάτες κρατούμενοι είναι η τιμή μας», «Να αφεθούν ελεύθεροι οι άρρωστοι κρατούμενοι», «Να δοθεί τέλος στην απομόνωση»


ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 49 ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 449 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ 327 ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ.
Οι επιχειρήσεις ενάντια στον κουρδικό λαό, με το όνομα επιχειρήσεις ενάντια στο KCK(Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν), η τρομοκρατία των συλλήψεων εδώ και δύο χρόνια συνεχίζεται αδιάκοπα. Σε κάθε επιχείρηση συλλαμβάνονται δεκάδες, περίπου εκατό άτομα. Ο αριθμός των συλλήψεων δεν είναι αρκετός για να δείξει τις διαστάσεις της τρομοκρατίας. Τελευταία εισέβαλαν βίαια, στο σπίτι της βουλευτού Λεϊλά Ζανά, μολονότι έχει βουλευτική ασυλία, και κατέσχεσαν όλα τα αντικείμενα. Συνελήφθησαν δύο πρώην βουλευτές του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας. Τους τελευταίους δύο μήνες, συνελήφθησαν 449 άτομα, από αυτούς οι 327 φυλακίστηκαν.


ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΑΜΤΟΣ – ΑΚΡ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.
Συνεχίζεται η φυλάκιση στα κελιά απομόνωσης των φυλακών τύπου F, των 6 δημοσιογράφων του αγωνιστικού ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΟΡΕΙΑ , που συνελήφθησαν πριν από 1 χρόνο και των οποίων η δίκη έγινε 1 χρόνο μετά.


ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΤΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡ
  • Σε 180 περιπτώσεις ανοίχθηκαν 168 δίκες
  • Δεν ανοίχθηκε δίκη μόνο για 12 περιπτώσεις
  • Ποινή κλεισίματος συνολικά 20 μήνες
  • Εκατοντάδες χρόνια φυλάκισης
  • Δεκάδες χιλιάδες λίρες χρηματικό πρόστιμο
  • Κατηγορία για προπαγάνδα υπέρ της οργάνωσης σε 88 κείμενα
  • Κατηγορίες για εγκωμιασμό ενόχου ή ένοχης πράξης σε 51 κείμενα
  • Άνοιγμα δίκης για δημοσίευση 14 ανακοινώσεων της οργάνωσης
  • Εισβολή στα γραφεία του περιοδικού ΠΟΡΕΙΑ από εκατοντάδες αστυνομικούς και ελικόπτερα
  • 6 εργαζόμενοι στο περιοδικό ΠΟΡΕΙΑ εδώ και 1 χρόνο είναι ακόμα φυλακισμένοι!


Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ», ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (DEV-GENÇ) ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΙΟΥΡΕΤΖΙΚ – ΜΑΛΑΤΙΑ, ΣΤΙΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.
Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία που τον Οκτώβριο του 2011 άρχισε η Επαναστατική Νεολαία Λυκείου (DEV-GENÇ) του Λαϊκού Μετώπου, σε κάθε νομό που ήταν οργανωμένη, με σύνθημα «Δεν θέλουμε πυραυλική ασπίδα, θέλουμε δημοκρατικό Λύκειο». Η αστυνομία επανειλημμένα επιτέθηκε ενάντια στους Επαναστάτες Νεολαίους που κατά τη διάρκεια της εκστρατείας έστησαν αντίσκηνα σε πολλές πόλεις και έκαναν απεργία πείνας, και μάζευαν υπογραφές. Τα αντίσκηνα τους, το υλικό τους καταστράφηκε, πολλά κατασχέθηκαν, δεκάδες άτομα συνελήφθησαν και βασανίστηκαν. Οι Επαναστάτες Νεολαίοι (DEV-GENÇ), με μεγάλη επιμονή στις εκδηλώσεις τους, μετά από κάθε επίθεση ξανάστηναν τις σκηνές τους, και συνέχιζαν την αντίσταση τους χωρίς να εγκαταλείπουν τον χώρο. Κατά τις εκδηλώσεις αυτές, που κράτησαν πολλές μέρες και μετατράπηκαν σε έναν πόλεμο βούλησης απέναντι στους αστυνομικούς, η αστυνομία αναγκάστηκε να αποσυρθεί εξαιτίας της αποφασιστικής αντίστασης των Επαναστατών Νεολαίων (DEV-GENÇ). Τις αφισοκολλήσεις, την διανομή προκηρύξεων, τις απεργίες πείνας, την συλλογή υπογραφών, τις ανακοινώσεις τύπου, τις πορείες και άλλες παρεμφερείς εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, τη Σμύρνη, τη Μερσίνα, την Μπούρσα, το Τσανάκκαλε, το Κοτζάελι, το Ντέρσιμ και σε άλλους πολλούς νομούς το υπουργείο Εσωτερικών τις απαγόρευσε. Οι αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου, με την πίστη τους ότι ο αγώνας τους είναι νόμιμος και δίκαιος, δεν υπάκουσαν στις απαγορεύσεις και συνέχισαν τον αγώνα τους. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας συνελήφθησαν εκατοντάδες άτομα, πολλοί Επαναστάτες Νεολαίοι (DEV-GENÇ ίτες), οδηγήθηκαν στα κελιά της απομόνωσης των φυλακών τύπου F. Και δεν έφταναν όλα αυτά, αποφασίστηκε η απόσυρση του περιοδικού ΠΟΡΕΙΑ και του επιβλήθηκε ποινή κλεισίματος ενός μηνός. Όμως ζήσαμε έναν πόλεμο θέλησης ενάντια στην ολιγαρχία. Η εκστρατεία ολοκληρώθηκε στις 14 Ιανουαρίου με την πορεία που έκαναν οι αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου στην Μαλάτια – Κιούρετζικ όπου θα εγκατασταθεί το σύστημα της «Πυραυλικής Ασπίδας».


ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ROZA LÜXEMBURG ΚΑΙ KARL LIEBKNECHT, ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η τιμητική τελετή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 10.00 η ώρα, με τη συμμετοχή τουρκικών και γερμανικών φορέων στο Frankfurter Tor. Στην εκδήλωση αυτή, στην οποία συμμετείχαν περίπου 10 χιλιάδες άτομα, συμμετείχαν και οι αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου, κρατώντας πανό με τις φωτογραφίες των κρατουμένων επαναστατών στις φυλακές της Γερμανίας και κόκκινες σημαίες. Επίσης, μοιράστηκαν προκηρύξεις της Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ, καλώντας σε συγκέντρωση μπροστά στις φυλακές που κρατείται η Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΚΙΟΥΛΑΦΕΡΙΤ ΟΥΝΣΑΛ
Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μια εκδήλωση αλληλεγγύης στην επαναστάτρια – συνδικαλίστρια Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ που τον Οκτώβρη του 2011 εκδόθηκε από την Ελλάδα στη Γερμανία και είναι ακόμα φυλακισμένη, και προς τους Τούρκους επαναστάτες κρατούμενους.
Στο κάλεσμα των φορέων Rote Hilfe, Netzwerk, Internationaler Abend, Interkom (Internationale Komunisten), Revolutionäre, Perspektive Berlin, Zusammen Kämpfen και της Επιτροπής Ελευθερίας, που συγκροτούν την «Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ», συγκεντρώθηκαν περίπου 120 άτομα μπροστά στις φυλακές που κρατείται η Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ και φώναξαν το σύνθημα Λευτεριά στους Φυλακισμένους.
Στην ομιλία που έγινε εκ μέρους της Επιτροπής Ελευθερίας, ειπώθηκαν τα εξής:
«Ο Νουρχάν Ερντέμ, ο Τζενγκίζ Ομπάν, ο Φαρούκ Ερερέν, ο Σααντί Οζμπολάτ, ο Ουνάλ Ντουζγιάρ και η Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ είναι η τιμή μας!
Εκείνοι είναι Επαναστάτες από την Τουρκία, υπερασπιστές του αγώνα της Rosa Luxsemburg και του Karl Liebknechtler! Θέλουν ανεξαρτησία απέναντι στον ιμπεριαλισμό, δημοκρατία απέναντι στον φασισμό, σοσιαλισμό απέναντι στην εκμετάλλευση,
Η Rosa Luxsemburg και ο Karl Liebknechtler, είναι Αθάνατοι!
Λευτεριά στους Επαναστάτες Κρατούμενους!
Λευτεριά στην Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ!».

PDF: Αριθ: 86 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Δημοφιλείς αναρτήσεις