Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Αριθ: 87 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012Αριθ: 87 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ
Η Κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί εχθρούς ακόμα και τα μικρά παιδιά. Στην φυλακή Ποζαντι στα Άδανα οι υπάλληλοι και οι ποινικοί κρατούμενοι έχουν παρενοχλήσει, βασανίσει και βιάσει τα παιδιά – ανήλικους κρατούμενους. Μετά την δημοσίευση αυτής της κατάστασης, η κυβέρνηση τους μετάφερε στα κελία απομόνωσης και φυλάκισε την δημοσιογράφο, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την εχθρότητά της προς τον λαό. Τα παιδιά αυτά είναι παιδιά των φτωχών και τους μετάφεραν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τους γονείς τους, στην φυλακή Σιντζάν στην Άγκυρα. Αυτή εικόνα μας έδειξε άλλη μια φορά την πραγματικότητα των φυλάκων στην Τουρκία, καθώς αυτές οι επιθέσεις δεν περιορίζονται μόνο σε αυτήν φυλακή.
ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΚΡ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
Του 1993 στην πόλη Σίβας, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις (που ονομάζονται Pir Sultan Abdal) οι φασίστες και οι αντιδραστικοί,οι όποιοι είχαν οργανωθεί από το κράτος, έβαλαν φωτιά στο ξενοδοχείο που έμεναν οι συμμετέχοντες ποιητές, μουσικοί, συγγραφείς και τραγουδιστές. Έκαψαν τους 35 διανοουμένους ζωντανούς.
Σήμερα, στις 13 Μάρτιου 2012, η δίκη που έγινε στην Άγκυρα αποφάσισε ότι η υπόθεση αυτή παραγράφεται. Μετά την λήξη της δίκης, το κράτος που προστατεύει τους δολοφόνους επιτέθηκε και πυροβόλησε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την δική. Από τα χημικά κάνεις δεν μπορούσε να δει μπροστά του και συνελήφθηκαν 36 άτομα, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.
ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΑΛΛΟΥΣ 11 ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟ ΑΚΡ (Η Κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν)
Το Κόμμα Που Εκπροσωπεί Τους Συνεργάτες Των Μονοπωλίων
Στην Πόλη οι εργάτες που δούλευαν σε μια μεγάλη εμπορική στοά, έμεναν σε σκηνές που ήταν φτιαγμένες μόνο και μόνο από υφάσματα. Στις 12 Μάρτιου 2012 οι σκηνές αυτές πήραν φωτιά. Οι εργοδότες αντί να προσπαθήσουν να σώσουν τις ζωές των εργατών, έτρεξαν για να ασφαλίσουν τους εργάτες που ήταν ανασφάλιστοι μέχρι να πεθάνουν.
Το ΑΚΡ συνέχισε να δολοφονήσει τους εργάτες και το Μάρτιο του 2012.
Μόνο τον Μάρτιο του 2012, πέθαναν 59 άτομα στην Τουρκία από τα εργατικά ατυχήματα και από τις επαγγελματικές ασθένειες.
Στην Τουρκία σε 6 μήνες διαπιστώθηκαν 16.428 καταπατήσεις ανθρωπινών δικαιωμάτων.
Δημοσιεύτηκε η έκθεση του Συλλόγου Των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του τμήματος Diyarbakir. Η έκθεση περιλαμβάνει την περιοχή Κουρδιστάν για το διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2011.
Συνελήφθηκαν 4.015 άτομα.
Βασανιστήρια και κακοποιήσεις: 1.010
Σε 1555 άτομα έγιναν ανακρίσεις, αγωγές ή ποινές
Οι καταπατήσεις δικαιωμάτων που πραγματοποιήθηκαν στις φύλακες: 476
Επιτεθήκαν σε 335 κινητοποιήσεις και τραυματιστήκαν 762 άτομα.
Δηλώθηκαν 85 ομαδικοί τάφοι που συμπεριλαμβάνουν 1.330 άτομα.
11 θάνατοι και 61 τραυματισμένοι από τις δολοφονίες άγνωστων δραστών και από παράνομη χρήση όπλων
Από τις παραβάσεις 18 θάνατοι
Έχουν χάσει τις ζωές τους 2.497 άτομα στις φύλακες τις Τουρκιάς στο διάστημα 1997-2011!
Η Yasemin Karadag είναι αγωνίστρια και είναι πολύ γνωστή στον κοινωνικό και πολιτικό αγώνα και έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε πάθει εγκεφαλικό, παρ’ όλα αυτά φυλακίστηκε πριν από περίπου 7 μήνες. Οι οικογένειες των πολιτικών κρατούμενων (τα μελή του συλλόγου TAYAD) πραγματοποίησαν διαφορές εκδηλώσεις για να απελευθερωθεί η Karadag, μεταξύ άλλων 2 μέρες απεργία πείνας μπροστά στα γραφεία του ΑΚΡ στην Πόλη, στην Άγκυρα και στο Τσόρουμ. Οι αστυνομία επιτέθηκε σε αυτές τις απεργίες πείνας και συνέλαβε 40 άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων (ΚΕΣΚ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Εκπαιδευτικών (Εgitim-Sen). Ένας διαδηλωτής λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Παρ’ όλες τις επιθέσεις των αστυνομικών, οι εκδηλώσεις απλώθηκαν σε όλη την χωρά. Οι κινητοποιήσεις του ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Halk Cephesi) και του ΤΑΥΑD έφεραν ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση της Yasemin Karadag, λόγω και των προβλημάτων υγείας της.
Η επίμονη στον αγώνα φέρνει αποτελέσματα, όπως στην περίπτωση του Ali Υιldiz . Ο Ali Υιldiz ήταν αντάρτης του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Κόμμα-Μέτωπο). Πριν από 12 χρόνια είχε δολοφονηθεί και τον είχαν θάψει σε ένα άγνωστο ομαδικό τάφο. Το ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Halk Cephesi) και ο ΤΑΥΑD μετά από ένα μεγάλο αγώνα κατάφεραν να βρεθούν τα κόκκαλα του και να θάφτει διπλά στους συντρόφους του. Αλλά και στη περίπτωση της καρκινοπαθούς Güler Zere – η οποία ήταν πολιτική κρατουμένη ως μέλος της οργάνωσης DHKC – που αποφυλακίστηκε μετά από εκστρατείες που πραγματοποιήθηκαν για αυτήν.
Το συλλαλητήριο για την 8η του Μάρτιου
Στις 10 Μάρτιου πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στη πλατεία της αποβάθρας του Κadikoy. Στην οργανωτική επιτροπή μεταξύ άλλων βρισκόταν και το Λαϊκό Μέτωπο. Οι γυναίκες από το Λαϊκό Μέτωπο κρατούσαν πανό με τα συνθήματα « Έχουμε δίκαιο θα νικήσουμε / Το ΑΚΡ θα γκρεμίσει ένα εκατομμύρια σπίτι / Να ενωθούμε -αντισταθούμε και να αγωνιζόμαστε! / Να δείξουμε την δύναμη των γυναικών / Να απελευθερωθούν οι άρρωστοι πολιτικοί κρατούμενοι και να πραγματοποιηθεί το δικαίωμα συνομιλιών των πολιτικών κρατούμενων ». Οι γυναίκες από το Λαϊκό Μέτωπο κρατούσαν και τις φωτογραφίες των γυναικών που έπεσαν στο χώμα για τους λαούς τους.
Το ΑΚΡ δεν επέτρεψε την κουρδική γιορτή NEWROZ
Η κυβέρνηση στην Πόλη και στο Κουρδιστάν επιτέθηκε σε όλες τις εκδηλώσεις. Από τις επιθέσεις αυτές πέθανε ο Hacı Zengin, ο πρόεδρος μιας περιοχής της Πόλης, από το κόμμα B.D.P. (Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας). Εκατοντάδες άνθρωποι βασανιστήκαν και συνελήφθηκαν.Δημοφιλείς αναρτήσεις