Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Αριθ:88


Αριθ:88
 Πατριωτική Νεολαία ¨επιτέθηκε στο σύλλογο δικαιωμάτων στην περιοχή Νουρτεπε του Λαϊκού Μετώπου με τα συνθήματα «ζητώ πρόεδρε Οτζαλάν και παντού είναι Κουρδιστάν»!
Στις 17 Απριλίου του 2012 στις 10 το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη στην περιοχή Νουρτεπε (Τσαϊαν) αυτοί που ονομάζουν τον αυτό τους ως Πατριωτική Νεολαία (η νεολαία του ΡΚΚ) επιτέθηκαν στο Σύλλογο Δικαιωμάτων του Νουρτεπε.
Αυτοί που δεχτήκαν την επίθεση την περιγράφουν ως εξής «Ακούσαμε πρώτα τα συνθήματα. Ήταν έξη άτομα είχαν μάσκες , τα πρόσωπα τους ήταν καλυμμένα. Γύρισαν από πίσω πλευράς του συλλόγου, με τα συνθήματα «ζητώ πρόεδρε Οτζαλάν , παντού είναι Κουρδιστάν.» και μετά γύρισαν πίσω και ήρθαν μπροστά στο σύλλογο μας. Μπροστά στο σύλλογο έσκασαν βαρελότα και πυροβόλησαν με το όπλο.
Εμείς τους είπαμε ότι συνεχίστε, άλλα αυτό που κάνετε είναι λάθος να μην παρατεντώνετε τις συνθήκες.
Αυτοί μας απάντησαν ότι «η περιοχή Νουρτεπε (Τσαϊαν) θα γίνει ο τάφος μας , άτιμες, και να σας σβήσουμε από δω.» Και μετά μας επιθετικών. Κάποιοι σύντροφοι μας χτυπήθηκαν. Τους φωνάξαμε πηγαίνετε από δω αυτό που κάνετε είναι λάθος. Άλλα αυτοί συνέχισαν τα ιδία συνθήματα. Μετά από δέκα λεπτά ήρθαν με πενήντα άτομα και με το όπλο. Με τα ιδία συνθήματα μας χτύπησαν τη ίδια στιγμή φώναζαν «να σας σβήσουμε από δω να σας δείξουμε τι θα γίνει!»
Μετά αυτή η ομάδα που μας επιτέθηκε προσπάθησε να μπει στο σύλλογο. Μαζί με το κόσμο δεν τους επιτρέψαμε αυτό. Εμείς και ο κόσμος της περιοχής γίναμε οδόφραγμα μπροστά στο σύλλογο. Επιδείξαμε με τις ομιλίες μας αυτή την εικόνα. Μετά αναγκάστηκαν να φύγουν.


Η φωνή των λαών, το μουσικό συγκρότημα Γιορούμ (Grup Yorum ) πραγματοποίησε μια συναυλία με την συμμέτοχη των 350 χιλιάδων.
Το Λαϊκό Μέτωπο εδώ και μήνες συνέχισε τις προετοιμασίες της συναυλίας της ανεξάρτητης Τουρκίας ΅¨ που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου στην περιοχή βακιρκοϊ στην Κωνσταντινούπολη. Πριν την συναυλία εκατοντάδες άτομα για τις τελευταίες ετοιμασίες ήταν στο χώρο της συναυλίας μέχρι το πρωί.
Στην περίοδο της προετοιμασίες οι επιτροπές και οι φιλόμουσοι του μουσικού συγκροτήματος Γιορούμ (Grup Yorum) τα μελή του Λαϊκού Μετώπου δεχτήκαν πολλές επιθέσεις από την αστυνομία . Οι αστυνομία σε χώρους που δεν μπόρεσε να εμποδίσει τις προετοιμασίες έβαλε μπροστά τους φασίστες για το λιντσάρισμα. Εκτός από αυτό συνελήφθηκαν άτομα αυτοί έτρεχαν για την συναυλία αυτή . Πριν μόνο μερικές μέρες 2 άτομα (από την Επαναστατική Νεολαία )φυλακιστήκαν για την αφισοκόλληση της συναυλίας . Η αίτια της φυλάκισης είναι η αντίσταση κατά των αστυνομικών δυνάμεων και τώρα είναι στα κελία.
Από τα μελή του συγκροτήματος ο Seçkin Taygun Aydoğan είναι ακόμα στην φυλακή. Το συγκρότημα Γιορούμ (Grup Yorum) πριν μια μέρα από την συναυλία ήταν μπροστά από την φυλακή Τεκιρδαγ (Ραιδεστός) τύπου F. εκεί που βρίσκεται και ο Seçkin Taygun Aydoğan, προσπάθησαν για να φτάσει οι φωνές τους από το τοίχους μέσα σε όλους.
Η άλλη μέρα μαζί με 350 χιλιάδες άτομα μαζί τραγούδησαν τα τραγούδια των αγώνων και της ανεξαρτησίας.
Η κυβέρνηση του ΑΚΡ συνεχίζει να παρακολουθήσει τους νόμιμους συλλόγους με την μορφή παράνομη εγκατάστασης ακουστικών . Αυτή είναι η δημοκρατία τους!
Στις 20 Απριλίου το πρωί στο σύλλογο ελευθερίες της Αntalya βρέθηκε ένα ακουστικό. Μετά από ερευνά βρέθηκε ένα άλλο. Το πρώτο είχε την κάρτα ΣΙΜ του VODAFON. H κάρτα είχε το αριθμό 0544 243 17 27. Το δεύτερο ακουστικό ήταν μια κατασκευή που λειτουργούσε με το δορυφορικό σύστημα. Την ίδια μέρα ο σύλλογος κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία για αυτήν την παράνομη πράξη.


Για τα κέρδη των αφεντικών μόνο τελευταίες δυο μήνες σκοτώθηκαν 74 εργάτες!
Η κίνηση της Επαναστατικής Εργάτης στις 12 Απριλίου σε συνέντευξη τύπου ανακοινώσε ότι μόνο σε δύο μήνες από τα εργατικά ατυχήματα πέθαναν 74 εργάτες. Η συνέντευξη δόθηκε μπροστά στην εταιρία νησί- θαλασσινών αυτοί που έχουν την ευθηνή για την δολοφονία των 2 εργατών στο Ναυπηγείο του ΤUZLA. Σε συνέντευξη κρατούσαν τα πανό «σταματήστε τις εργατικές δολοφονίες, για τα κέρδη των αφεντικών δολοφονήθηκαν 74 εργάτες, να δικαστούν οι υπεύθυνοι , όχι στα εμπόδια κατά την οργάνωση, όχι στις ανασφαλείς συνθήκες, όχι στους εργολάβους»

Στην ΤΟΥΡΚΙΑ δολοφονούν τους αρρώστους κρατούμενους. Υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση του ΑΚΡ!
Στην κλειστή φυλακή τύπου Μ στο Μπινγιόλ 75 χρονών κρατούμενος ο Mahmut Karataş παρά ότι είχε πολύ ψηλό ζάχαρο, είχε χάσει και τα δυο μάτια του δεν αποφυλακίστηκε και πέθανε μέσα στην φυλακή. Ο Nurettin Soysal ήταν στα σύνορα του θανάτου με καρκίνο λέμφου. Παρ όλες τις μακρόχρονες προσπάθειες των γωνιών και δημοκρατικών φορέων τον αποφυλάκισαν στα σύνορα του θανάτου και πέθανε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Άγκυρας στις 9 Απριλίου.

Το Λαϊκό Μέτωπο και φέτος πήγε στο ΚΙΖΙΛΔΕΡΕ για την τιμητική τελετή του ηγέτη του THKP- C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερώθηκε Κόμμα-Μέτωπο της Τουρκίας) Μ. Τσαϊαν και για τους συντρόφους του. Στις 1972 στο χώρο αυτό έπεσαν μάρτυρες άλλα δεν παραδόθηκαν!
Όπως κάθε χρόνο οι χωροφυλακές έχουν κλείσει το δρόμο του χωρίου με τα οδοφράγματα κατά των μελών του λαϊκού μετώπου. Μετά από γενική ερευνά των λεωφορείων τα σταμάτησαν στην είσοδο το χωρίου. Εξαιτίας του τα μελή του Λαϊκού Μετώπου πήραν θέση για την πορεία με τα κόκκινα σημαία και με τα πανό. Εκατοντάδες άτομα παρ’ότι εμπόδια των χωροφυλακών ολοκλήρωσαν την πορεία και πρόγραμμα τους.

Στην Ευρώπη η Oμοσπονδία της Ανατολίας στις 16 Ιονίου θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και στις ρατσιστικές επιθέσεις
Τα μελή της Oμοσπονδία της Ανατολίας απευθύνεται σε όλους αυτοί που είναι κατά του ρατσισμού, την αφομοίωση ,αυτοί που ζητούν δικαιοσύνη να συμμετάσχουν σε αυτό το συλλαλητήριο. Με αυτό το σκοπό συνεχίζουν τις δράσεις τους σε όλη την Ευρώπη.

Η εκστρατεία για την «δωρεάν εκπαίδευση και έναν μέλλον χωρίς εξετάσεις» της Επαναστατικής Νεολαίας (Dev-Genç) συνεχίζεται σε όλη την Τουρκία.
Η Gülşah Işıklı και η Meral Dönmez φυλακιστήκαν επειδή έχουν κρεμάσει πανό έξω από ένα δικηγορικό γραφείο στην πόλη Kocaeli με το σύνθημα «Όχι στις πυραυλικές βάσεις, ζητάμε δημοκρατικό Λύκειο.» Τους κράτησαν 3 μέρες σε αστυνομικό τμήμα και φυλακιστήκαν. Ακόμα είναι στην φυλακή.
Τα μελή της Επαναστατικής Νεολαίας (Dev-Genç) στις 18 Απριλίου στο έκτο όροφο του δικαστικού μεγάρου στην Πόλη κρέμασαν ένα πανό με σύνθημα «Η Gülşah Işıklı και Meral Dönmez αυτοί που φυλακιστήκαν εξαιτίας την θέληση του δωρεάν εκπαίδευση να αφεθούν ελεύθεροι» Στη δική τους στις 18 Απριλίου δεν τους άφησε μονή η νεολαία . Η επαναστατική νεολαία κρατούσε πανό για τους συμμαθητές τους και μετά ξανά ένας από αυτούς προφυλακίστηκε εξαιτίας του πανό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις