Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ & ΟΧΙ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ NEVZAT


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ & ΟΧΙ ΕΚΔΟΣΗ

ΤΟΥ NEVZAT KALAYCI ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Στις 7 Αυγούστου, συνελήφθη από τις Ελληνικές αρχές και κρατειται στη Θεσσαλονίκη, ο NEVZAT KALAYCI, πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία, καθώς εκκρεμεί σεβάρος του αίτημα έκδοσής του από την Τουρκία. Εδώ και 7 χρόνια, ο NEVZAT βρίσκεται στην Ελλάδα

συνεχίζοντας τον αγώνα του κατά των ιμπεριαλιστών και του φασιστικού κράτους της Τουρκιάς. Ο NEVZAT KALAYCIβασανίστηκε και για πολλά χρόνια έμεινε στις φυλακές της Τουρκίας επειδή συμμετείχε σε αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος. Από τα βασανιστήρια,από τις συνθήκες των φυλακών και από την απεργία πείνας μέχρι Θανάτου που είχε κάνει, έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και λόγω αυτών αποφυλακίστηκε με ιατρική γνωμάτευση.Παρʼ όλα έχει καταδικαστεί στην Τουρκία σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης. Με δεδομένες τις συνθήκες στις Τουρκικές φυλακές και τις δολοφονίες εκατοντάδων έγκλειστων αγωνιστών εκεί, με δεδομένη και την κλονισμένη του υγεία η έκδοση του πολιτικού πρόσφυγα στην Τουρκία θα ισοδυναμεί με θανατική του καταδίκη.

    Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Kalayci Nevzat. Να μην εκδοθεί στην Τουρκία και να του παρασχεθεί άμεσα πολιτικό άσυλο.

    Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"


Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Δημοφιλείς αναρτήσεις