Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind): ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ NEVZAT KALAYCI


Α.Π.: 59 / 2012

Αθήνα,31.08.2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ NEVZAT KALAYCI

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind (ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγωνιστή και συνδικαλιστή Nevzat Kalayci, o οποίος συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές στις 7/8/12 μετά από αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοσή του στην Τουρκία.Ο Nevzat Kalayci βασανίστηκε και για πολλά χρόνια έμεινε στις φυλακές της Τουρκίας επειδή συμμετείχε στους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος. Από τα βασανιστήρια, από τις συνθήκες των φυλακών και από την απεργία πείνας μέχρι θανάτου είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και λόγω αυτών αποφυλακίστηκε με ιατρική γνωμάτευση. Παρ' όλα αυτά καταδικάστηκε σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης. Εδώ και 7 χρόνια ως πολιτικός πρόσφυγας βρίσκεται στην Ελλάδα συνεχίζοντας τον αγώνα του και παράλληλα μπαινοβγαίνει στις ψυχιατρικές κλινικές και υποβάλλεται σε φαρμακευτική αγωγή. Έχει ιατρικές γνωματεύσεις από ιατρούς της Τουρκίας και της Ελλάδας, ότι με αυτήν την πάθηση δεν πρέπει να κλειστεί στις φυλακές.

Καταδικάζουμε την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, που στο βωμό των διπλωματικών τους σχέσεων με την Τουρκία αλλά και των δεσμεύσεών τους για να συνδράμουν, για μια ακόμα φορά, στις πολεμικές επεμβάσεις που ετοιμάζονται στην ευρύτερη περιοχή,

θυσιάζουν το δικαίωμα στο πολιτικό άσυλο και εκδίδουν αγωνιστές σε ένα καθεστώς όπου τους περιμένει βέβαιος και οδυνηρός θάνατος.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Nevzat Kalayci, την διακοπή έκδοσής του στις τουρκικές αρχές και την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για παροχή πολιτικού ασύλου και ζητούμε την στήριξη και συμμετοχή όλων των φορέων-σωματείων-συλλογικοτήτων-αγωνιστών προς την κατεύθυνση αυτή.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ NEVZAT KALAYCI

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Δημοφιλείς αναρτήσεις