Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Ζητάμε την απελευθέρωσή του HUSEYIN CAKIL. Πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος!


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Συνεχίζεται δίωξη και συλλήψεις των αγωνιστών από την Τουρκία

Καλούμε για αύριο στις 9 η ώρα το πρωί σε διαμαρτυρία μπροστά στο εφετείο και ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του HUSEYIN CAKIL.


 Αύριο το πρωί, 8/4/2013 
εισαγγελέα στο εφετείο,
στην οδό Λουκάρεως δίπλα στον Άρειο Πάγο

Ζητάμε την απελευθέρωσή του HUSEYIN CAKIL.
 Πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  

Το Σάββατο 6/4/2013 το απόγευμα συνελήφθη στην Αθήνα ο HUSEYIN CAKIL, που διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια από το 2001, λόγω των διώξεων που αντιμετωπίζει στην Τουρκία. Είναι γνωστός στη
Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα λόγω της ενεργής συμμετοχής του όλα αυτά τα χρόνια στο κίνημα συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία, αλλά και της συμμετοχής του στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα .
Η σύλληψη του είναι η πολλοστή στη σειρά συλλήψεων Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων που προχωράει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στα πλαίσια της σύσφιξης των σχέσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Τουρκική το τελευταίο διάστημα.
 Αύριο το πρωί, 8/4/2013 ο αγωνιστής HUSEYIN CAKIL περνάει εισαγγελέα στο εφετείο, στην οδό Λουκάρεως δίπλα στον Άρειο Πάγο για να φυλακιστεί μετά από ένταλμα που εξέδωσαν οι Τούρκικες δυνάμεις Ασφαλείας. Δεν είναι τυχαίο ότι η μνήμη τους φρεσκαρίστηκε μετά από 12 χρόνια και μετά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία τον περασμένο μήνα.
Καλούμε για αύριο στις 9 η ώρα το πρωί σε διαμαρτυρία μπροστά στο εφετείο και ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του HUSEYIN CAKIL. Κανένας πολιτικός πρόσφυγας να μη φυλακιστεί και να μην εκδοθεί στην Τουρκία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ένα τέτοιο έγκλημα. Δεν πρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση να υποκύπτει στις πιέσεις της Τούρκικης και να διώκει, ταλαιπωρεί και ακόμη χειρότερο να δολοφονεί με τη στάση της τους πολιτικούς πρόσφυγες, σε αντίθεση με τους διεθνείς νόμους και συμβάσεις.
 ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις