Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Ακόμα ένας άλλος σύντροφος μας Ο HUSEYİN CAKIL με διεθνές ένταλμα συνελήφθηκε και φυλακίστηκε!
09.04.2013
Συνεχίζεται δίωξη και συλλήψεις των πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία!
Ακόμα ένας άλλος σύντροφος μας με διεθνές ένταλμα συνελήφθηκε και φυλακίστηκε!

Από το 2000 ο ιμπεριαλισμός πέρασε και πάλι στην επίθεση για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο την κυριαρχία του και τις αποικιοκρατικές πολιτικές του στη Μέση Ανατολή. Τα καλύτερα στηρίγματα αυτού του σχεδίου είναι η Τουρκία και το Ισραήλ και σήμερα σημαντικότερο ρόλο για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου παίζει η Τουρκία. Ο ιμπεριαλισμός, για να διασφαλίσει τις αποικίες του στη Μέση Ανατολή προσπαθεί αφενός να αφανίσει τον επαναστατικό αγώνα στην Τουρκία, και αφετέρου μέσω της Τουρκίας να προωθεί τις δραστηριότητές του στις χώρες της περιοχής μας. Δύο είναι οι βασικοί κρίκοι αυτού του σχεδίου:

1.      Στις χώρες που δεν συνταιριάζουν μαζί του και μένουν έξω από το αποικιοκρατικό τους πεδίο, επεμβαίνει απευθείας ή από μέσα με στόχο να καταστείλει τους λαούς που εναντιώνονται στον ιμπεριαλισμό ή να ανατρέψει τα καθεστώτα που δεν υπακούουν
στις διαταγές του. Απτά παραδείγματα είναι η Λιβύη, η Συρία, το Ιράν.

2.      Προσπαθεί να εξοντώσει τους επαναστατικούς, εθνικούς αγώνες με επιθέσεις  ή με πολιτικές μετατροπής τους σε συνεργάτες. Με την ένταξη των επαναστατικών οργανώσεων στις μαύρες λίστες, προσπαθούν με δολοφονίες να εξαφανίσουν τους επαναστάτες.

Η Τουρκία για να ανταποκριθεί στο ρόλο της, ώστε ο ιμπεριαλισμός να περάσει ανενόχλητα στη ζωή τις αποικιοκρατικές πολιτικές του, ενέτεινε τις επιθέσεις της σε όσους εξεγείρονται και δεν σκύβουν το κεφάλι. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η Τουρκία στο εσωτερικό της προσπαθεί να αναχαιτίσει αυτό τον αγώνα με επιχειρήσεις, συλλήψεις και δολοφονίες, ενώ στο εξωτερικό, κύρια στην Ελλάδα, άρχισε μια εκστρατεία με στόχο τις διώξεις, τις συλλήψεις και την έκδοση των Τούρκων επαναστατών πολιτικών προσφύγων, με αντάλλαγμα τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Αυτό εκφράστηκε πολύ καθαρά από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε:  «Αν δεν εκδοθούν τα άτομα που ζητάμε θα σταματήσουν οι επενδύσεις». Στον τουρκικό τύπο καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι «υπήρξε συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας να μας παραδώσουν τους τρομοκράτες και να κλείσουν τους προσφυγικούς καταυλισμούς, όπως τους ζητήσαμε». Εδώ και ένα χρόνο περίπου οι διώξεις των Τούρκων επαναστατών στην Ελλάδα εντάθηκαν. Τους τελευταίους δύο μήνες η Ελλάδα παραβιάζοντας τόσο το δικό της όσο και το διεθνές δίκαιο συνέλαβε έξι Τούρκους επαναστάτες με μακρόχρονη παραμονή εδώ.

Τελευταίο κρούσμα υπήρξε η σύλληψη του Τούρκου επαναστάτη HUSEYIN CAKIL, στις 6 Απριλίου, ο οποίος απήχθη στην κυριολεξία από αστυνομικούς της ασφάλειας ενώ σχόλασε από την εργασία του και κατευθυνόταν προς το σπίτι. Στις 8 Απριλίου δημοσιεύτηκε στην Τουρκία ότι συνελήφθη με ένταλμα της Ιντερπόλ. Το ένταλμα της Ιντερπόλ βγήκε στις 2.4.2013, δηλαδή 4 μέρες πριν τη σύλληψή του και έδειχνε ως χώρα παραμονής του μόνο την Ελλάδα.
Ο Hüseyin Çakıl βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2001 ως πολιτικός πρόσφυγας. Είναι μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων, συμμετέχει στην Ελλάδα στους αγώνες για δημοκρατία και ελευθερία, και γι’ αυτούς τους αγώνες του είναι γνωστός στους εδώ πολιτικούς κύκλους.
Ο σύντροφός μας, λόγω των βασανιστηρίων στην Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Πάσχει από βαριά μορφή άσθματος. Μολονότι κοιμάται με την βοήθεια συσκευής οξυγόνο, ο εισαγγελέας παρέβλεψε αυτό το πρόβλημα και υγείας και διέταξε την προφυλάκισή του. Για οτιδήποτε συμβεί στο σύντροφό μας, λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, υπεύθυνες θα είναι η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική δικαιοσύνη.
Η σύλληψη του συντρόφου μας Hüseyin Çakıl και οι διώξεις και συλλήψεις των Τούρκων επαναστατών την τελευταία περίοδο, δείχνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση καταπατεί τους νόμους της, ότι συνεργάζεται με τον τουρκικό φασισμό και ότι διαπράττει αδίκημα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!
ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

ΑΛΛΗΓΗ ΜΑΙΛ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
epitropi-allileggis@yandex.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις