Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Συγκέντρωση και πορεία για τη γκαγκστερική απαγωγή του αγωνιστή Μπουλούτ Γιαϊλά

Συγκέντρωση και πορεία για τη γκαγκστερική απαγωγή του αγωνιστή Μπουλούτ Γιαϊλά 

----------
Υπάρχουν παρακάτω βίντεο
Ακολουθεί το βίντεο με τις ομιλίες
----------
 Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας και του Κουρδιστάν οργάνωσε 11/06/2013- Τρίτη συγκέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση προς την τούρκικη πρεσβεία, σε απάντηση και διαμαρτυρία για την γκαγκστερική απαγωγή και παράδοση στο τουρκικό καθεστώς του αγωνιστή Μπουλούτ Γιαϊλά.
 Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας οργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης στα Προπύλαια, η
Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία στο Κουρδιστάν και για την υπόθεση του Μπουλούτ Γιαϊλά.


Η Επιτροπή Αλληλεγγύης μαζί με το Κέντρο κατά του Ρατσισμού και της Φασιστικής Απειλής αλλά και οργανώσεις της Αριστεράς, συνδικάτα, φορείς και κοινότητες μεταναστών, συγκεντρώθηκαν δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον Μπουλούτ Γιαϊλά, αλλά και τους εξεγερμένους Τούρκους.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν κρατώντας πανώ με συνθήματα όπως «Λευτεριά στον Μπουλούτ Γιαϊλά», «Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο τουρκικό λαό» και «Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες».

Κατόπιν κατευθύνθηκαν από τα Προπύλαια προς την Βουλή και στην συνέχεια προς την τουρκική Πρεσβεία, αλλά σταμάτησαν στη πλατεία Ρηγίλλης, αφού αστυνομικές κλούβες και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. είχαν αποκλείσει την οδό Ρηγίλλης και τους γύρω δρόμους.

Δεν έλειψαν και οι αναφορές στην σημερινή ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με τον επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Παπακωνσταντίνου να δηλώνει πως «οι απολυμένοι της ΕΡΤ μας καλούν στο πλευρό τους, έξω από το Ραδιομέγαρο, μετά το πέρας της διαδήλωσής μας».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με καταγγελίες, ο Γιαϊλά απήχθη στα τέλη Μαΐου από το κέντρο της Αθήνας και ότι, στη συνέχεια, τα ίχνη του χάθηκαν.

 
Ακολουθεί το βίντεο με τις ομιλίες:
του Ερκάν, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης,
του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Τσουκαλά,
του δημοτικού συμβούλου Αθηναίων Πέτρου Κωνσταντίνου και
εκπροσώπου της ΠΑΑΣ (Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία).

 στην κάμερα του «Βαθύ Κόκκινο» 

Δημοφιλείς αναρτήσεις