Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
·         Καλούμε όλον τον λαό, τους αγωνιστές σε συμπαράσταση 
·         Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες 
·         Σας καλούμε να διαμαρτυρηθείτε για αυτές τις επιθέσεις

·         Να δοθεί τέλος στους βασανισμούς, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία ενάντια στους αγωνιστές

ΑΥΡΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
 --
 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Το ελληνικό κράτος επιτέθηκε σε μέλη της «Επιτροπής Αλληλεγγύης των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία και το Κουρδιστάν».  Στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη  προσήγαγαν, συνέλαβαν, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν  και βασάνισαν, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και αγωνιστές της Τουρκίας. Καταγγέλλουμε τις αυθαιρεσίες και την καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων από την Ελληνική Αστυνομία.
Σας καλούμε όλους να σταθούμε αλληλέγγυοι και να συμπαρασταθούμε στους αγωνιστές που διώκονται από το ελληνικό κράτος!
Την Τρίτη 30 Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, επιτέθηκε στους
αγωνιστές από την Τουρκία. Στις 2:30 το μεσημέρι σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα έκαναν έφοδο στα γραφεία μας και προσήγαγαν όσους βρίσκονταν μέσα, και ακόμα δύο από το δρόμο στα Εξάρχεια. Στην Θεσσαλονίκη από τα γραφεία μας εκεί, προσήγαγαν τρεις αγωνιστές, από τους οποίους οι δύο είναι πρώην απεργοί πείνας και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και προχώρησαν σε έρευνες που κράτησαν για ώρες. Στην Αθήνα σπάσανε τις πόρτες των γραφείων μας και προσήγαγαν με βίαιο τρόπο τρεις αγωνιστές κακοποιώντας τους κατά την ώρα της προσαγωγής. Απέκλεισαν όλη την τριγύρω περιοχή και ακόμα και μέχρι σήμερα Τετάρτη το βράδυ δεν έχουν τελειώσει τις έρευνες.  Δεν άφησαν κανέναν, ούτε τους κατοίκους της περιοχής, να περάσει από το δρόμο και απαγόρευσαν την κυκλοφορία. Οι άλλοι δύο αγωνιστές που προσήχθησαν από το δρόμο στην περιοχή των Εξαρχείων, και οι τρεις αγωνιστές από τη Θεσσαλονίκη αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από πολλές ώρες. Κρατήθηκαν όμως δύο αγωνιστές.
Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο χρόνο οι ελληνικές αρχές έχουν εξαπολύσει επίθεση στους αγωνιστές από την Τουρκία. Είναι πρόσφατη η απαγωγή του Bulut Yayla από όχημα με πινακίδες της ελληνικής αστυνομίας, από το κέντρο της Αθήνας, και η μεταφορά του στην Τουρκία σε συνεργασία με τις τουρκικές και αμερικάνικες αρχές. Ήταν τέτοιο το μέγεθος της αυθαιρεσίας της παρακρατικής συνεργασίας που ισχυρίζονται ότι τον συνέλαβαν στην Τουρκία. Είναι προφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται με το φασιστικό κράτος της Τουρκίας και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Προσπαθώντας να προχωρήσουν τις μεταξύ τους οικονομικές σχέσεις το τούρκικο και το ελληνικό κράτος, καταπατούν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και πέρα από κάθε θεσμικό πλαίσιο επιτίθενται με παρακρατικούς τρόπους στους αγωνιστές.
Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Μετά τα εγκλήματά της ενάντια στον ελληνικό λαό, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά και σε ακόμα ένα έγκλημα, τη συνεργασία της με την αμερικάνικη και την τουρκική κυβέρνηση. Αυτή η συνεργασία με τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό αμαυρώνουν την ιστορία των αγώνων του ελληνικού λαού.
30 χρόνια αγώνα και παρουσίας της «Επιτροπής αλληλεγγύης» μέσα από το περιοδικό της «Ο ΑΓΩΝΑΣ»,  σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς, σωματεία, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, και τώρα δύο ημερών έρευνες της αντιτρομοκρατικής χωρίς να επιτρέπουν την δικιά μας παρουσία, αν αυτό δεν είναι προσπάθεια τρομοκράτησης και δεν υποκρύπτει συνωμοσία, τότε τι είναι; Αν η έφοδος στα γραφεία μας, οι συλλήψεις αγωνιστών που δεν έχουν σκύψει το κεφάλι στο φασισμό, τα βασανιστήρια και οι εκβιαστικές πιέσεις για «συνεργασία» με την αστυνομία, δεν είναι συνεργασία με τον φασισμό τότε τι είναι;
Όπως είπαμε πριν η συνεργασία με τον φασισμό είναι έγκλημα. Και η εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων είναι κι αυτή έγκλημα. Δεν μπορείτε να μας φιμώσετε με αυτές τις επιθέσεις. Δεν μπορείτε να μας σταματήσετε από το να συνεχίσουμε τον αγώνα.  Θα συνεχίσουμε,όπως πάντα, με αξιοπρέπεια τον αγώνα μας ενάντια στον φασισμό και θα αποκαλύπτουμε την αλήθεια όπως κάναμε και στην Τουρκία.
Για οτιδήποτε συμβεί στους συντρόφους θα είναι υπεύθυνο το ελληνικό κράτος. Δε θα σωπάσουμε απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις επιθέσεις που εξαπολύονται εναντίον των φορέων μας, είτε αυτές είναι στα γραφεία μας, είτε στους ίδιους τους αγωνιστές. Για οτιδήποτε συμβεί στους συντρόφους μας θα ζητήσουμε να αποδοθούν ευθύνες. Για όλες αυτές τις πράξεις θα ζητήσουμε να αποδοθούν ευθύνες.
Σαν «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» καλούμε τον ελληνικό λαό, τους δημοκρατικούς φορείς της χώρας, τα σωματεία, τα πολιτικά κόμματα και τις οργανώσεις της αριστεράς να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και να διαμαρτυρηθούν για αυτές τις επιθέσεις και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας από το ελληνικό κράτος. Τους καλούμε όλους να εναντιωθούν στην συνεργασία του ελληνικού κράτους με τον φασισμό του τουρκικού κράτους και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

·         Καλούμε όλον τον λαό, τους αγωνιστές σε συμπαράσταση
·         Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες
·         Σας καλούμε να διαμαρτυρηθείτε για αυτές τις επιθέσεις
·         Να δοθεί τέλος στους βασανισμούς, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία ενάντια στους αγωνιστές

ΑΥΡΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ
      ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΜΟΣ, ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις