Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ AHMET DUZGUN YUKSEL ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ERDOGAN CAKIR ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ


ΓΙΑ ΤΟΝ ERDOGAN CAKIR
ΔΕΥΤΕΡΑ 23  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013,
ώρα 09:00

ΓΙΑ ΤΟΝ AHMET DUZGUN YUKSEL
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013,
ώρα 10:00
Στις 30 Ιούλη 2013 στην Αθήνα έγινε έφοδος στα γραφεία του περιοδικού Αγώνας στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και συνελήφθηκαν στα γραφεία 3 άτομα και άλλα δύο στο δρόμο χωρίς καμία κατηγορία και βασανίστηκαν. Οι σύντροφοι μας που κρατήθηκαν βασανίστηκαν και αποτέλεσμα των βασανιστηρίων ήταν να σπάσει η σπονδυλική στήλη του ERDOĞAN ÇAKIR.
Κατά την έφοδο έκαναν άνω κάτω το γραφείο και το λεηλάτησαν. Κατασχέθηκαν όλα τα
υλικά εργασίας μας από το γραφείο, και κατά τις έρευνες δεν επέτρεψαν την παρουσία κανενός από τους εργαζόμενους στο γραφείο και παράνομα κατέλαβαν το γραφείο μας επί 45 μέρες με την πρόφαση των ερευνών(!). Μετά τις έρευνες, αυθαίρετα άλλαξαν την κλειδαριά και παρέδωσαν τα κλειδιά μετά από δύο μέρες, ενώ δεν μας δόθηκε κανένα έγγραφο με το κατασχεμένο υλικό.
Μετά την έφοδο, από τους 5 συλληφθέντες οι 2, ο Ahmet Düzgün Yüksel και ο Erdoğan Çakır κρατήθηκαν με την κατηγορία ότι αναζητούνται από την ιντερπόλ ο μεν πρώτος από τη Γερμανία και ο δεύτερος από τη Γαλλία. Ο ERDOGAN CAKIR θα δικαστεί στις 23 Σεπτεμβριου 2013 με αίτημα έκδοσής του στη Γαλλία και  τον AHMET DUZGUN YUKSEL θα δικαστεί στις 23 Σεμτεμβριου 2013 με αίτημα έκδοσής του στη Γερμανια. Αυτές οι μορφές διώξεων εντάθηκαν μετά τη συνάντηση του Σαμαρά με τον Ερντογάν τον Μάρτη του 2013, δεν έμεινε σχεδόν κανείς εργαζόμενος στα γραφεία μας που να μην έχει συλληφθεί, να μην έχει γίνει δίκη έκδοσής του ή να μην διωχθεί. Μετά από δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου και τις συνεχείς δηλώσεις του Ερντογάν ότι συμφώνησαν και ότι θα παραδώσουν τους τρομοκράτες(!), αυτές οι διώξεις, οι συλλήψεις και οι κρατήσεις δεν είναι καθόλου τυχαίες. Και δεν αρκέστηκαν μόνο σε αυτά. Ο σύντροφός μας BULUT YAYLA μετά από κοινή επιχείρηση των ελληνικών, τουρκικών και αμερικάνικων υπηρεσιών απήχθη στο κέντρο της Αθήνας και παράνομα παραδόθηκε στην Τουρκία. Και τώρα, το ελληνικό κράτος συνεργαζόμενο με το φασιστικό – δολοφονικό κράτος της Τουρκίας, προσπαθεί να παρεμποδίσει τις εργασίες των εργαζόμενων στο γραφείο μας και να παρουσιάσει ως παράνομο το γραφείο του περιοδικού μας, το οποίο δραστηριοποιείται νόμιμα περίπου εδώ και 30 χρόνια.
Εμείς, οι επαναστάτες από την Τουρκία, εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό και τον φασισμό στη χώρα μας για ανεξαρτησία, δημοκρατία και ελευθερία. Ζούμε σε μια χώρα που με δεκάδες στρατιωτικές βάσεις την κατέχουν οι ιμπεριαλιστές, που ληστεύουν την οικονομία της με τα μονοπώλια, σε μια χώρα που την έχουν εξαρτημένη οικονομικά και πολιτικά. Γι’ αυτό το λόγο είναι ευρέως διαδομένη στη χώρα μας η φράση «Αν φταρνιστεί η Αμερική εμείς θα γριπωθούμε». Γι’ αυτούς τους λόγους η χώρα μας κυβερνάται με χούντες και φασιστικές κυβερνήσεις. Αποτέλεσμα των αγώνων μας προς το σκοπό αυτό ήταν εκατοντάδες άνθρωποί μας να πέσουνε θύματα. Εμείς αγωνιζόμαστε ενάντια σε ένα φασιστικό σύστημα που δολοφονεί τους ανθρώπους στη μέση του δρόμου, που τους καίει ζωντανούς μέσα στις φυλακές, που θάβει εκατοντάδες άτομα σε ομαδικούς τάφους, που πεθαίνουν τα μωρά από την πείνα, που βασανίζει τους ανθρώπους στη μέση του δρόμου. Όσα έγιναν πρόσφατα και ζήσαμε στην αντίσταση της πλατείας Ταξίμ μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου στην πραγματικότητα αρκούν για να εξηγήσουν τα πάντα. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα αυτά, αποκαλύπτουμε το φασιστικό πρόσωπο της Τουρκίας, λέμε την αλήθεια και αντιστεκόμαστε ενάντια στην τυραννία.
Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό δεν είναι αδίκημα. Στην πραγματικότητα, αδίκημα είναι η συνεργασία με τον φασισμό ενάντια στους επαναστάτες που αγωνίζονται για δημοκρατία και ελευθερία! Πραγματικό αδίκημα είναι να παζαρεύεις τους επαναστάτες με τα φασιστικά καθεστώτα για την ανάπτυξη σχέσεων, οικονομικών συμφωνιών και για τα συμφέροντά σου. Σήμερα, το ελληνικό κράτος συνεργαζόμενο με τη ν φασιστική Τουρκία, κάνοντας εφόδους στα σπίτια των επαναστατών, βασανίζοντας και φυλακίζοντας τους, διαπράττει αδίκημα. Αυτές οι διώξεις δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν τον αγώνα μας. Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε ένα νόμιμο και δίκαιο αγώνα για την πατρίδα μας και το λαό μας, με κανένα τρόπο δεν θα παραιτηθούμε από τον αγώνα μας. Γιατί ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε.
Καλούμε και περιμένουμε όλα τα ευαισθητοποιημένα τμήματα να μας υποστηρίξουν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους με την παρουσία τους στο δικαστήριο στις 23 Σεπτεμβριου 2013, στη δίκη του συντρόφους μας ERDOGAN CAKIR και 23 Σεμτεμβριου στη δίκη του AHMET DUZGUN YUKSEL  για να σταματήσουμε την έκδοσεις τους.
Καλούμε τον ελληνικό λαό, τις δημοκρατικές μαζικές οργανώσεις, τα συνδικάτα, τις αριστερές οργανώσεις και κόμματα, τους επαναστάτες, τους δημοκράτες, όλους τους ευαισθητοποιημένους, να υποστηρίξουν τον αγώνα μας ενάντια στη συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος της Τουρκίας που έχει στόχο την καταστολή και την εξαφάνιση του αγώνα μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις