Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Επίθεση στην πλατεία Συντάγματος για 7. φορά

Επίθεση στην πλατεία Συντάγματος για 7. φορά
Η Ελληνική αστυνομία επιτέθηκε για έβδομη φορά στον αγώνα στην πλατεία Συντάγματος
πραγματοποιώντας προσαγωγές 2 μελών της επιτροπής.Στις 9.30 το πρωί τα μέλη της επιτροπής κρέμασαν το πανό, έστησαν τον πάγκο τους και ξεκίνησαν το μοίρασμα ενημερωτικού υλικού.
Στις 10.15 η αστυνομία επιτέθηκε και έκανε προσαγωγές και κατάσχεσε τα υλικά του πάγκου.Οι αγωνιστές φώναξαν το σύνθημα ‘’Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα νοικήσει τους βασανισμους’’ κατα την διάρκεια των προσαγωγών.

Σήμερα στις 23 Οκτώβρη η απεργία πείνας των επαναστατών κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού ενάντια στην έκδοση τους,είναι στην 30. μέρα της.
Η Φαντίκ Αντιγιαμάν είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στην πλατεία συντάγματος στις 15 Οκτώβρη για αλληλεγγύη στους επαναστάτες κρατούμενους.Σε 8 μέρες η αστυνομία επιτέθηκε 7 φορές και πραγματοποίησε 21 προσαγωγές.Παρόλο τις επιθέσεις η Φαντίκ Αντιγιαμάν συνεχίζει την απεργία πείνας στην 8. μέρα. Η παραπάνω είχε προσαχθεί 3 φορές και την μία φορά μετατράπηκε σε σύλληψη με την κατηγορία της υποβάθμισης περιβάλλοντας αλλά τελικά αθωόθηκε.

Είναι αδίκημα στην Ελλάδα η συμμετοχή σε δημοκρατικές δράσεις,ο αγώνας  κατά των βασανηστηρίων και  κατά των αδικημάτων και η ενημέρωση του κοινού για τα προβλήματα των κρατουμένων;Το ελληνικό κράτος είναι υπεύθυνο για την επίθεση στην δημοκρατική δράση στην πλατεία Συντάγματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις