Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να σταματήσουν προσαγωγές και συλλήψεις Τούρκων πολιτικών προσφύγων

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Να σταματήσουν προσαγωγές και συλλήψεις Τούρκων πολιτικών προσφύγων
Να σταματήσουν οι προσαγωγές και οι συλλήψεις Τούρκων πολιτικών προσφύγων ζητά η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Στη σχετική ανακοίνωση τονίζει:
«Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει τις αλλεπάλληλες προσαγωγές,
συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο Τούρκων πολιτικών προσφύγων στην Πλατεία Συντάγματος, επειδή εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας συντρόφους τους, που κινδυνεύουν με έκδοση από τη χώρα μας.
Η επιχείρηση της Αστυνομίας, με την αστεία δικαιολογία της "μόλυνσης" του περιβάλλοντος, είναι ενταγμένη στο γενικότερο αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να εφαρμόσει το αντιλαϊκό δόγμα "νόμος και τάξη", να φιμώσει κάθε φωνή λαϊκής διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης.
Τα συνδικάτα, οι μαζικοί λαϊκοί φορείς, οι διωκόμενοι από αντιδραστικά καθεστώτα πολιτικοί πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, έχουν κάθε δικαίωμα να ενημερώνουν το λαό για τα προβλήματά τους, να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε αυτούς που διώκονται.
Απαιτούμε για μιαν ακόμη φορά: Nα μην εκδοθούν σε χώρες της ΕΕ και στην Τουρκία και να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι πολιτικοί πρόσφυγες - απεργοί πείνας Ahmet Duzgun Yuksel, Erdogan Cakir, Hasan Biber και Mehmet Υayla. Να παύσουν οι κάθε είδους διώξεις σε βάρος των Τούρκων πολιτικών προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους».

Δημοφιλείς αναρτήσεις