Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου- έχει το βίντεο και Φωτογραφίες


http://farm9.staticflickr.com/8116/8645379877_c617d03112_b.jpg
24.10.2013
 Δελτίο Τύπου
Σήμερα 24/10/2013 δόθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν με θέμα τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας ενάντια στην έκδοση των αγωνιστών Ahmet Düzdün Yüksel, Erdoğan Çakır, Hasan Biber και Mehmet Yayla. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου υπήρξε ενημέρωση για:
- Την πορεία της απεργίας πείνας των Ahmet Düzdün Yüksel, Erdoğan Çakır, Hasan
Biber και Mehmet Yayla που συνεχίζεται στις φυλακές Κορυδαλλού για 31η ημέρα (από τις 24 Σεπτέμβρη) και θέτει πλέον την υγεία και τη ζωή των αγωνιστών σε κίνδυνο. Η ευθύνη πια για τη ζωή των αγωνιστών απεργών πείνας βρίσκεται στον υπουργό δικαιοσύνης κ. Αθανασίου και τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά. Ήδη ο ένας απεργός πείνας έχει αρχίσει να έχει καρδιολογικά προβλήματα.
- Την επίθεση που δέχεται η απεργία πείνας αλληλεγγύης που ξεκίνησε στις 15 Οκτώβρη στο Σύνταγμα. Μέσα σε 9 ημέρες η αστυνομία, εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης και του δήμου, έκανε 7 επιθέσεις και συνολικά προσήγαγε 12 αγωνιστές, κάποιους περισσότερες από μία φορές, οι οποίοι κακοποίηθηκαν κατά τη σύλληψη και ορισμένοι βασανίστηκαν στα αστυνομικά τμήματα, όπως η απεργός πείνας Fadik Adiyaman. Τρεις αγωνιστές οδηγήθηκαν στο αυτόφορο με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλονος επειδή ανάρτησαν πολιτικό πανό στην πλατεία. Παρά την αθώωσή τους από το δικαστήριο η αστυνομία εκτελώντας κυβερνητικές εντολές τους συνέλαβε ξάνα την ίδια ημέρα με το ίδιο αιτιολογικό.
- Την απόφαση του Αρείου Πάγου της 23ης Οκτώβρη σύμφωνα με την οποία θα εκδοθεί στην Γερμανία ο αντιφασίστας και αντιιμπεριαλιστής αγωνιστής Ahmet Düzdün Yüksel. Ο Ahmet Düzdün Yüksel αντιμετωπίζει καθαρά φρονιματική δίωξη για καθ’όλα νόμιμες στη Γερμανία και την Ελλάδα δραστηριότητες, όπως διακίνηση περιοδικών, πολιτικές δραστηριότητες, καμπάνιες και αντιμετωπίζει στη Γερμανία πολυετή κάθειρξη με βάση τη φρονιματική δίωξη που έχει εισάγει στο δίκαιο ο ευροτρομονόμος και οι αντίστοιχες Εθνικές νομοθεσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της έδρας του Αρείου Πάγου εισηγήθηκε, μειοψηφώντας, την απόρρηψη του αιτήματος έκδοσης. Αντίστοιχη είναι η περίπτωση του Erdoğan Çakır που απειλείται με έκδοση στη Γαλλία και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στις 15 Νοέμβρη στον Άρειο Πάγο.
- Την παράσταση που πραγματοποίησε χτες το ΠΑΜΕ και η “Δημοκρατική Συσπείρωση” στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν έχει ενημέρωση για το θέμα, παρά τις προηγούμενες παραστάσεις διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο υπουργείο και τη σοβαρότητα του ζητήματος.
- Το κύμα αλληλεγγύης που αγκαλιάζει τους αγωνιστές απεργούς πείνας. Δεκάδες εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες, φοιτητικοί σύλλογοι, η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατική Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ), η Δημοκρατική Συσπείρωση, πολιτικά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, οι Οικολόγοι Πράσινοι κ.α έχουν εκδόσει ψηφίσματα αλληλεγγύης και απαιτούν από το ελληνικό κράτος να σεβαστεί το δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού, τα αισθήματα φιλίας, αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό τους. Κανένας αγωνιστής δεν μπορεί να εκδοθεί σε καμία χώρα όπου κατηγορείται για τις ιδέες του και κανένας αγωνιστής δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία  όπου παραβιάζονται συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, βασανίζει και εξοντώνει πολιτικούς κρατούμενους. Ταυτόχρονα περισσότεροι από 400 κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλού έχουν υπογράψει κείμενο συμπαράστασης στους συγκρατούμενούς τους απεργούς πείνας.
Η επιτροπή αλληλεγγύης εκτιμά ότι η συνεχιζόμενη, τους τελευταίους μήνες, τρομοκράτηση, καταδίωξη και επίθεση στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία (μέρος της οποίας ήταν η απαγωγή του Bulut Yayla τον περασμένο Μάη από το κέντρο της Αθήνας από αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες που ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία και η παράνομη μεταφορά του στην Τουρκία όπου και βρίσκεται σήμερα φυλακισμένος) είναι αποτέλεσμα μυστικής συμφωνίας μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν την περασμένη άνοιξη, καθώς και κομμάτι της συνεχιζόμενης επίθεσης της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στα δημοκρατικά δικαιώματα και της λαϊκές ελευθερίες στην Ελλάδα.
Καλούμε όλες κι όλους να σταθούν αλληέγγυοι στον αγώνα των πολιτικών προσφύγων, για να σταματήσει κάθε διαδικασία έκδοσης και για να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Bulut Yayla. Συμμετέχουμε όλοι μαζικά:

Η αλληλεγγύη είναι πιο δυνατή από τις διώξεις.
Η αλληλεγγύη θα νικήσει.
Δημοφιλείς αναρτήσεις