Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

23.10.2013
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 24/10/2013 στις 13.00 συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20). θα παραβρεθούν κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς.
- Παρασκευή 25/10/2013 στις 17.30 συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς πείνας στην πλατεία Συντάγματος
- Πέμπτη 31/10/2013 διαδήλωση αλληλεγγύης από τα Προπύλαια στη Βουλή, στις 18.00

ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

Σήμερα 23 Οκτώβριου 2013 του Άρειο Πάγω  (με μειοψηφία του προέδρου ο οποίος είχε την άποψη ότι δεν πρέπει να εκδοθεί) πήρε την απόφαση για την  έκδοση του AHMET DUZGUN YUKSEL στην Γερμανία.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ AHMET DUZGUN YUKSEL
Με βάση το ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, O AHMET DUZGUN YUKSEL κατηγορείται για πωλήσεις περιοδικών, πολιτικές δραστηριότητες, καμπάνιες για φυλακισμένους κτλ.. Κάθε δημοκρατική δράση μπορεί να θεωρηθεί ως τρομοκρατική ενέργεια σύμφωνα με αυτό το ένταλμα. Και μόνο αυτά τα στοιχεία αρκούν για να εκδοθεί ένας αγωνιστής στην Γερμανία η σε μια άλλη χωρά. Καμία πράξη από αυτές που αναφέρονται στο ένταλμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως έγκλημα. Το ένταλμα σύλληψης είναι εξολοκλήρου ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο δίκαιο.  Στην Γερμανία όλες οι δραστηριότητες  πραγματοποιούνται ύστερα από την άδεια των αρμοδίων αρχών.
Η απόφαση για αυτή την έκδοση αποτελεί ξεκάθαρη επίθεση εναντίων όλων των αγωνιστών που παλεύουν για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις