Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΝΑΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ-12-11-13


14.11.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12/11/13

(προς τους υγειονομικούς συντάκτες)

Η ΕΙΝΑΠ κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι: Το δικαίωμα στη ζωή είναι κορυφαίο ατομικό δικαίωμα.
Κανένας γιατρός δεν δικαιούται, σύμφωνα και με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, να ενεργεί αντίθετα στη βούληση του ασθενούς.

Είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι γιατροί, με ψευτοδιλήμματα και έμμεσες ή άμεσες απειλές για ευθύνες, να δώσουν διέξοδο στα αδιέξοδα που προκαλεί η απεργία πείνας. Πολιτικά προβλήματα που προκαλούνται από τέτοιες απεργίες δεν μπορεί να λύνονται από τους γιατρούς. Οι γιατροί δεν παρεμβαίνουν κατασταλτικά σε ανθρώπους που αρνούνται τις ιατρικές υπηρεσίες.

Καλούμε την Πολιτεία να σταματήσει να μετατοπίζει τις ευθύνες στις πλάτες των γιατρών, των νοσηλευτών και των λοιπών εργαζομένων του ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ, που καταλαβαίνουν ότι χρησιμοποιούνται σαν πιόνια σε ένα «στημένο» παιχνίδι και που, είτε πράξουν έτσι είτε αλλιώς, γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν είτε για «αμέλεια» είτε για «παραβίαση» της θέλησης του ασθενούς.
Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιλύσει άμεσα ένα θέμα κατεξοχήν πολιτικό, που άπτεται της παροχής πολιτικού ασύλου στους απεργούς πείνας.
Στις σύγχρονες συνθήκες λιτότητας, εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων και πρωτοφανούς αυταρχισμού, οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ θα υπερασπισθούν μέχρι τέλους τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις πολιτικές ελευθερίες κάθε διωκόμενου και, πάνω απ’ όλα, τα δικαιώματα των ασθενών με κυρίαρχο εκείνο του απαραβίαστου του ανθρωπίνου σώματος παρά τη θέληση του ασθενούς, όπως εν προκειμένω η αναγκαστική σίτιση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                                         ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ


Κοινοποίηση:
5μελή Επιτροπή ΕΙΝΑΠ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣΓια περισσότερες πληροφορίες και για να παρακολουθείτε τις εξελίξεις oagonas.blogspot.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις