Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Δικαιοσύνης για τους Τούρκους απεργούς πείνας του Κορυδαλλού

01.11.2013
Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Χ. Αθανασίου οποίος δεσμεύτηκε να «διερευνήσει το ζήτημα»
Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου είχε σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους βουλευτές Δημήτρη Τσουκαλά και Βασιλική Κατριβάνου, καθώς και μέλη του Τμήματος
Δικαιωμάτων του κόμματος. Αφορμή για την επίσκεψη ήταν η ραγδαία επιδείνωση της υγείας των πολιτικών τούρκων και κούρδων προσφύγων Αχμέτ Ντουζγκούν Γιουκσέλ, Ερντογάν Τσακίρ, Χασάν Μπιμπέρ και Μεχμέτ Γιαϊλά που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού και βρίσκονται από τα τέλη Σεπτέμβρη σε απεργία πείνας, με αίτημα τη μη έκδοσή τους σε Γερμανία, Γαλλία και Τουρκία αντίστοιχα.
Τα αιτήματα των απεργών πείνας, η ζωή των οποίων βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, μετέφερε ο Τ. Ερκάν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες σε Τουρκία και Κουρδιστάν, εξηγώντας ότι και ο ίδιος έχει υποστεί βασανιστήρια στις τουρκικές φυλακές.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει το ζήτημα, στο πλαίσιο που ορίζουν οι αρμοδιότητές του, η διάκριση των λειτουργιών και ο σεβασμός στις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

πηγή: http://left.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις