Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!07.12.2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Η ΔΟΛΟΦΟΝΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σε έγγραφο που πρόεκυψε στην δίκη που έγινε πρόσφατα του Αγωνιστή HASAN BIBER, ο όποιος έκανε απεργία πείνας για να μην εκδοθεί στην Τουρκία, οι ΗΠΑ ζήτησαν να ανακρίνουντον Hasan Biber, τον Mehmet Yayla, τον Erdoğan Çakır, τον Ahmet Düzgün Yüksel και τον Sinan Oktay Özen
 οι οποίοι είναι επαναστάτες από την Τουρκία που κρατούνται στις φύλακες Κορυδαλλού. Επίσης αποκαλύφθηκε έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το όποιο απαιτεί να γίνει ανάκριση των κρατούμενων από τους πράκτορες FBI.

Αυτή η ζήτηση, στηρίχτηκε στη συμφωνία ανάμεσα στην ΗΠΑ και Ελλάδα που υπογράφτηκε το 2000, και εκφράστηκε ως νομική υποστήριξη από τις ελληνικές αρχές. Αυτή η σύμβαση μέχρι σήμερα  δεν εφαρμόστηκε στις περιπτώσεις των πολιτικών κρατούμενων και πολιτικών προσφύγων. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ. Οι Αμερικανοί εκτός από τους επαναστάτες από την Τουρκία, ήθελαν να ανακρίνουν και τους Έλληνες κρατούμενους που συνελήφθηκαν μαζί και απαίτησαν από τους αρμοδίους  σε φάκελους τα πάντα που θεωρείται αποδεικτικό στοιχειό (ταυτότητα, διαβατήριο, τα σκουπίδια στις τσέπες, λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές κλήσεις,  αρχεία τηλεφωνικών  κλήσεων, μεταδόσεις στο Διαδίκτυο, κλήσεις μέσω Διαδικτύου, εργαλεία προπαγάνδας καριέρα DNA κλπ ...). Σε αυτό το πλαίσιο,η Αμερική βλέπει στον εαυτό της το δικαίωμα να ανακρίνει τους πάντες που είχαν επικοινωνία κατά κάποιο τρόπο

Στις 29 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή με άδεια και έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης βρέθηκαν στις φυλακές του κορυδαλλού ένας Ανακριτής, ο μεταφραστής και δυο πράκτορες από την πρεσβεία, με απαίτηση να γίνει ανάκριση στον AHMET DUZGUN YUKSEL.

Εκτός από αυτό οι ερωτήσεις τους ήταν αρκετά προκλητικές. Στον Ahmet Duzgun Yuksel ρώτησαν  ερωτήσεις με τη μορφή μάθησης  των πολιτικών απόψεων και σκέψεων. Επίσης ήθελαν να ρωτήσουν ερωτήσεις όπως τι πολιτικές σκέψεις έχει και γιατί τόση αντίδραση εναντίον ΗΠΑ. Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχειά που πρόεκυψε στο φάκελο ήταν πως ένα από τα αναφερόμενα ονόματα ήταν ο Bulut Yayla όποιος απεχθή από την Αθήνα και τον παρέδωσαν στη Τουρκία.

Στις 30 Μαΐου στην Αθήνα στα Εξάρχεια με τη συνεργασία των MITCIA και των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών  έγινε απαγωγή του επαναστάτη από την Τουρκία Bulut Yaylaκαι με παράνομο τρόπο παραδόθηκε στην Τουρκία. Έπειτα από αυτό το γεγονός οι ΗΠΑ έβαλαν τον Bulut Yayla στην λίστα με τους διεθνούς τρομοκράτες. Ο BULUT YAYLA ήταν στο φοιτητικό κίνημα στην Τουρκία και εκδικάζεται ως τρομοκράτης  για λόγο συμμετοχής του σε δημοκρατικές δράσεις, όπως 1μαη, συμπαράσταση σε απεργίες εργαζομένων, πολιτικές εκδηλώσεις κτλ.

Η Αμερική για τα αναφερόμενα ονόματα, δεν δίνει σαφής ορισμός (ύποπτος ή μάρτυρας). Οι άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν  δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε ενεργεία. Ωστόσο φτάνει να είσαι μέλος του DHKC ή να βρίσκεσαι στον περιβάλλον της οργάνωσης που είναι εναντίον της Αμερικής. Και να μην έχει κάνεις οργανική σχέση με τηνοργάνωση,κι από αυτούς που είχαν επικοινωνία με ανθρώπους ή με το θέμα τους ζητηθήκαν η μαρτυρία τους. Για παράδειγμα ο Ahmet Duzgun Yuksel εχει πάρει άσυλο στην Γερμάνια, και έχει απορριφτεί η έκδοση του στην Τουρκία.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπάθησαν -μάταια- να δελεάσουν με ανταλλάγματα τονYuksel, υποσχόμενοι ότι μπορούν να επηρεάσουν την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία έχει ήδη αποφασίσει αμετάκλητα την έκδοσή του στη Γερμανία. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι σε μια πρωτοφανή παρέμβασή τους στην ελληνική Δικαιοσύνη τού είπαν κατά λέξη ότι μπορούν να ανατραπούν οι τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών και του Αρείου Πάγου.

Αυτές οι επιθέσεις όχι μόνο στερεί όχι μόνο τα δικαιώματα των κατηγορούμενων, αλλά και τα δικαιώματα όλων των μεταναστών. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το επόμενο βήμα της ΗΠΑ θα είναι η ζήτηση των εκδόσεων. Από το 2000, η ΗΠΑ ζήτησαν 15 άτομα από την Ελλάδα. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε θετικά για 7 άτομα. Ωστόσο όλοι αυτοί ήταν ποινικοί.

Είναι μια επίθεση που ξεκίνησε στην Ελλάδα, με την απαγωγή του BULUT YAYLA, η οποία  συνεργάζεται με τον φασισμό της Τουρκιάς απολύτως για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Οι απαγωγές, οι συλλήψεις, οι δίκες και οι εκδόσεις είναι ένα κομμάτι αυτών των επιθέσεων. Σήμερα ζητάνε από μας να δεχτούμε να μας ανακρίνουν οι Αμερικάνοι. Εμείς, οι επαναστάτες από την Τουρκία σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε την ανάκριση από τους Αμερικανούς, και ούτε θα αναγνωρίσουμε τις αυθαίρετες  κινήσεις τους. Η Ελλάδα τους επαναστάτες από την Τουρκία, που με απειλές προσπαθεί να έχει υπό πίεση, τους παραδίδει στους Αμερικανούς  πράκτορες.

Δεν είναι έγκλημα να αγωνίζεσαι εναντίον του ιμπεριαλισμού και του φασισμού, έγκλημα είναι να συνεργάζεσαι με τον ιμπεριαλισμό και με το φασισμό.

Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει αυτή την συνεργασία, και να ακυρώσει την άδεια που έδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για ανάκριση των κρατούμενων από τους Αμερικανούς πράκτορες.

Το Υπέργειου Δικαιοσύνης έχει δηλώσει πως η απόφαση του Δικαστηρίου είναι τελική απόφαση και δεν είναι αρμόδιος να αλλάξει την απόφαση, Όμως οι Αμερικανοί πως μπορούν και τολμούν να λένε με αυθαίρετο τρόπο «μπορούμε να σταματήσουμε την  έκδοση, μπορούμε να επέμβουμε, μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει αυτό να το εξηγήσει η κυβέρνηση του Σαμαρά και Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ενάντια στις πολιτικές των διώξεων που στόχο έχουν να λυγίσουν τους επαναστάτες από την Τουρκία, καλούμε τον ελληνικό λαό, τις οργανώσεις και τα κόμματα της Αριστεράς, τους Δημοκρατικούς Μαζικούς Φορείς, τα Συνδικάτα και κάθε Δημοκράτη Επαναστάτη να δείξουν ευαισθησία στο ζήτημα αυτό, και να σταθούν αλληλέγγυοι, καταγγέλλοντας  αυτή την επίθεση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις