Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ
- ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
- ΚΕΔΔΕ - Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας
- ΑΡΑΝ
- ΑΡΑΣ
- ΑΡΙΣ- ΔΕΑ
- ΕΕΚ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΟΧΗ
- ΕΚΚΕ
"ΞΕΚΙΝΗΜΑ"- Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
- ΚΚΕ-ΜΛ
-ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ 1918-55
- ΚΟΝΤΡΑ
- ΝΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΟΚΔΕ-Εργατική Πάλη
- ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
- ΣΕΚ

- «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ» (εφημερίδα – σωματείο)
- ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΛΗΡΟΥ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
- ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ - ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
- ΚΑΡ (ΚΙΝΗΣΗ "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ")
- ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στο Ρατσισμό Και Τη Φασιστική Απειλή
- ΣΥΒΧΑ-Σύλλογοςς Υπάλληλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής
- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
- ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ  ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΚΕΙΜΕΝΟ Η ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ

13.12.2013
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Οι δημοκρατικούς φορείς, οι οργανώσεις και τα κόμματα της αριστεράς στην Ελλάδα καταγγέλουμε τις προκλητικές προσπάθειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση, να απαιτήσει να του δοθούν στοιχεία και να ανακρίνει πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία που βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η προσπάθεια ποινικοποίησης του πολιτικού φρονήματος και του δικαιώματος των λαών και των εργαζομένων να αντιστέκονται στον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και την καταπάτηση κάθε κοινωνικού, εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος δεν θα περάσει.
Μόλις έξι μήνες μετά την απαγωγή του Μπουλούτ Γιαϊλά από τα Εξάρχεια από αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες της ΕΛ.ΑΣ και την παράδοσή του στην Τουρκική αστυνομία από τις μυστικές υπηρεσίες Ελλάδας, Τουρκίας και ΗΠΑ, κι ενώ οι υποσχέσεις του Σαμαρά στον Ερντογάν την περασμένη άνοιξη ότι θα παραδώσει τους πολιτικούς πρόσφυγες δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε αποφάσεις έκδοσης προς την Τουρκία, έρχονται η ΗΠΑ να ενεργοποιήσουν –πρώτη φορά για πολιτική υπόθεση- το πρωτόκολο αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής που υπογράφηκε το 2000 επί υπουργείας Χρυσοχοΐδη. Οι ΗΠΑ, η ισχυρότερη ιμπεριαλιστική δύναμη, έχουν καταπατήσει και στο εσωτερικό τους κάθε έννοια δικαιώματος εφαρμόζοντας τη θανατική ποινή, νομιμοποιώντας τα βασανιστήρια και λειτουργώντας το κολαστήριο του Γκουντάναμο, όπου κρατούνται άνθρωποι σε συνθήκες που παραβιάζουν κάθε διεθνή συνθήκη, επ’ αόριστο, χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το αίτημα των ΗΠΑ δεν συνοδευόταν από στοιχεία και ενδείξεις για τέλεση αξιόποινων πράξεων και οι ερωτήσεις που επιχείρησαν να θέσουν οι πράκτορες του FBI αφορούσαν αποκλειστικά το πολιτικό φρόνημα των κρατουμένων.
Απαιτούμε από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, να μην υποκύψει στις πιέσεις που του ασκήθηκαν στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και είχαν ως αποτέλεσμα τις αποφάσεις έκδοσης των αγωνιστών Αχμετ Γιουκσέλ και Ερντογάν Τσακίρ, σε Γερμανία και Γαλλία. Αν μπορούν οι πράκτορες του FBI να υπόσχονται ως δέλεαρ για συνεργασία ότι είναι δυνατόν να σταματήσει η έκδοση, τότε σίγουρα μπορεί να την σταματήσει κι ο υπουργός.
Ο ελληνικός λαός, που έχει ήδη δείξει την αλληλεγγύη του στις απεργίες πείνας των Τούρκων αγωνιστών ενάντια στις εκδόσεις, δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση, τις ΗΠΑ, την Τουρκία ή οποιονδήποτε άλλο να συνεχίσει τις διώξεις στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία. 
Να μην δοθούν στις ΗΠΑ στοιχεία (DNA, προσωπικά δεδομένα, καταθέσεις κ.α) πολιτικών προσφύγων.

Να σταματήσουν οι προσπάθειες ανάκρισης πολιτικών κρατουμένων από πράκτορες των ΗΠΑ ή κατ΄ εντολή τους.

Καμία έκδοση ή παράδοση αγωνιστή στην Τουρκία ή την ΕΕ!

Να εντοπιστούν και τιμωρηθούν οι ένοχοι της απαγωγής του Μπουλούτ Γιαϊλά.

Απέναντι στη συνεργασία ΜΙΤ-CIA-FBI-ΕΥΠ, οι λαοί αντιτάσσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Ζήτω ο αγώνας των λαών σε Τουρκία και Ελλάδα!  

Δημοφιλείς αναρτήσεις