Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Δ. Τσουκαλάς: Νέος Χριστοφοράκος, ο Φιλιππίδης;


Δ. Τσουκαλάς: Νέος Χριστοφοράκος, ο Φιλιππίδης;

  • 27.01.2014 , 13:48 μμ
  • Τελευταία ενημέρωση : 27.01.2014, 15:04 μμ
Να «ανταλλαγεί» ο Άγγελος Φιλιππίδης με δύο πράκτορες της ΜΙΤ, κρατούμενους στην Ελλάδα και ένα Κούρδο που καταζητείται στην Τουρκία 


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο (εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», 23-01-2014 και αναδημοσίευση στο CNN – TURK και στην εφημερίδα "MILLIET" ), η έκδοση του φυγόδικου πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη, κρατούμενου των τουρκικών αρχών στην Κωνσταντινούπολη, έχει «κολλήσει». Η τουρκική πλευρά απαιτεί για την έκδοση του, να «ανταλλαγεί» ο Άγγελος Φιλιππίδης με δύο πράκτορες της ΜΙΤ, κρατούμενους στην Ελλάδα και ένα Κούρδο που καταζητείται στην Τουρκία για τρομοκρατία, αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε προ ολίγου ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τσουκαλάς. Μάλιστα, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, δεν φαίνεται να είναι τυχαία η πρόσφατη σύλληψη δύο Τούρκων κουρδικής καταγωγής στη Θεσσαλονίκη, για τους οποίους εκκρεμούσε σήμα της Ίντερπολ και οι οποίοι αφέθηκαν προς το παρόν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Για την έκδοσή τους ή όχι στην Τουρκία θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ενημερώνει ο βουλευτής.
"Ας αφήσουμε, όμως, τα «σκληρά παζάρια» τα οποία υποτίθεται ότι η ελληνική πλευρά διεξάγει με την Άγκυρα και να επισημάνουμε ότι η έκδοση του Α. Φιλιππίδη είναι μία δύσκολη υπόθεση και τούτο, γιατί το υφιστάμενο πλαίσιο έκδοσης από την Τουρκία διέπεται από νομικό καθεστώς που περιλαμβάνει πολλές διαδικασίες και ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, η τελική δε απόφαση εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των τουρκικών δικαστηρίων, τα οποία ζήτησαν επιπλέον στοιχεία" σημειώνει ο βουλευτής. "Με άλλα λόγια, υπάρχει και η περίπτωση ο Α. Φιλιππίδης να μην εκδοθεί τελικά στην χώρα μας και να έχουμε μια νέα υπόθεση Χριστοφοράκου. Κι εδώ ας μας επιτραπεί να αναρωτηθούμε αν το ταξίδι του φυγόδικου στην Τουρκία δεν ήταν μεθοδευμένο… " σημειώνει εμφατικά ο ίδιος.
Ο Δ. Τσουκαλάς υπενθυμίζει την περίπτωση της βίαιης απαγωγής του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά, ο οποίος από τη συμβολή των οδών Σόλωνος και Καποδιστρίου βρέθηκε στο κτήριο της Αντιτρομοκρατικής στην Κωνσταντινούπολη "προφανώς κάποιων ελληνικών υπηρεσιών!" όπως σημειώνει.
"Τότε δόθηκε ένα «ρεσιτάλ» εθνικής αναξιοπρέπειας και καταρράκωσης της κρατικής υπόστασης της χώρας μας, ένα «ρεσιτάλ» όπου πρωταγωνίστησαν μυστικές υπηρεσίες, ντόπιες και ξένες ή και τμήματα του παρακράτους. Ελπίζουμε σε αυτήν την περίπτωση να μην καταλυθεί για άλλη μια φορά το κράτος δικαίου, να μην παραβιαστούν οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις, γιατί έτσι επιθυμεί η τούρκικη κυβέρνηση που έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο πνιγμένη στα σκάνδαλα, την πολιτική διαφθορά και την βάρβαρη καταστολή που εφαρμόζει εις βάρος των λαών της Τουρκίας" τονίζει ο βουλευτής, ο οποίος καταγγέλλει την κυβέρνηση οτι επιδεικνύει πυγμή και αναλγησία απέναντι στους αδύναμους, "αλλά ζαρώνει και λουφάζει μπροστά στους ισχυρούς ή αυτούς που θεωρεί ισχυρότερους. Η ελληνική «λεβεντιά» σ' όλο της το μεγαλείο! Τι ύβρις για τις πανανθρώπινες αξίες, τον ελληνικό πολιτισμό, την ρωμιοσύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αλλά τι να περιμένει κανείς απ' όλους αυτούς;"
www.avgi.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις