Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΥΠΟΥ F


Δεν είναι μια ταινία.

14.2.2014
Στις τουρκικές φυλακές τα βασανιστήρια ειναι μια καθημερινή ρουτίνα. Καθε σωματικός και έλεγχος κελιών ειναι αφορμή για βασανισμό. Το παρακάτω βιντεο εχει τραβηχθει απο τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Tekirdag τύπου F στις 3-4 Οκτωβρίου 2013.
Στις εικόνες που δημοσίευσε η εφημερίδα Radikal φαινεται ξεκάθαρα η συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί κρατούμενοι
Για να δείτε το βίντεο
καθημερινά. Σε έλεγχο που έγινε στους πολιτικούς κρατούμενους, μια αυτοσχέδια μπασκέτα απο λεκάνη θεωρείται παράνομη και κατάσχεται. Επίσης θεωρείται αδίκημα ενα σύνθημα που ειχε γραφτεί στο σκονισμένο παράθυρο.
 Οι φύλακες ξυλοκοπουν τους 2 πολιτικούς κρατούμενους και ακούγεται ξεκάθαρα το οτι ο κρατούμενος δέχεται απειλές για την ζωή του απο τον φύλακα. Στον έλεγχο κατασχέθηκαν και "μπάλες" επικοινωνίας όπου έχουν κατασκευαστεί απο τους πολιτικούς κρατούμενος απο πλαστικά μπουκάλια και τους βοηθούν στην επικοινωνία ανάμεσα στο κελιά. Επίσης κατασχέθηκαν ποιήματα που έγραφαν οι κρατούμενοι ακομα και τα ξυραφάκια τους.Οι πολιτικοί κρατούμενοι αντιστέκονται, φωνάζουν συνθήματα και χτυπάνε τις πόρτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
 Οι φυλακές τύπου F  άνοιξαν μετά απο τη σφαγή που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2000  σε 20 φυλακές σε όλη την Τουρκία. Στην σφαγή αυτη δολοφονήθηκαν 28 φυλακισμένοι αγωνιστές. Οι πολιτικοί κρατούμενοι του DHKP-C έκαναν 7 χρόνια απεργία πείνας μέχρι θανάτου ενάντια της απομόνωσης των φυλακών τύπου F. Στις φυλακές αλλα και εξω έπεσαν μάρτυρες 122 αγωνιστές.

 Η αντίσταση και οι αγώνες φαινονται στη ταινια τύπου F όπου σκηνοθετίθηκε απο 9 αγωνιστές καλλιτέχνες.
   Η προβολή της ταινίας Τύπου F θα γίνει στην Θεσσαλονίκη στις 25 Φεβρουαρίου 2014 στο εργατικό κέντρο στις 19:00 

Για να δείτε το βίντεο:Δεν είναι μια ταινία.Το τρέιλερ της ταινίας Τύπου F:ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ-βίντεο

Στο αστυνομικό τμήμα Sanayi της Kağıthane της Κων/πολης στις 19 Ιουνίου 2013 συλαμβανεται ενας πολίτης με την κατηγορία οτι ειναι λιποτάκτης και εκεί ξεκίνησαν οι 7 αστυνομικοί να τον χτυπούν.Ο ξυλοδαρμός κράτησε 5 λεπτά. Οι αστυνομικοί που δεν χόρτασαν τον ξυλοδαρμό συνέχισαν να

Σε αστυνομικό τμήμα της Αγγλίας βασανίστηκε κρατούμενος  με ηλεκτροσόκ ενώ  πρώτα τον είχαν
γδύσει. Ο 23α χρονος  Daniel Dove συνελήθφει απο νυχτερινό κέντρο μεθυσμένος και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί οδηγήθηκε στο κρατητήριο και του ζητηθηκε να  γδυθεί. Όταν ο Dove έβγαλε τα ρούχα του ο αστυνομικός Lee Birch  με το όπλο του ηλεκτροσόκ σημάδεψε τον Dove και έδωσε 50 χιλιάδες βολτ στο στήθος του νεαρού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις