Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Αλληλεγγύη στον κούρδο πολιτικό πρόσφυγα Κοsar Hassan (Τσετίν)

Ανακοίνωση τύπου

Αλληλεγγύη στον κούρδο πολιτικό πρόσφυγα Κοsar Hassan (Τσετίν)

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)  καταγγέλλει την σύλληψη με αστήρικτες κατηγορίες του κούρδου πολιτικού πρόσφυγα Κοsar Hassan (Τσετίν). Ο Κοsar Hassan  είναι ένας από τους πιο γνωστούς κούρδους αγωνιστές που για χρόνια αγωνίζεται για την αλληλεγγύη των λαών της Τουρκίας
  και της Ελλάδας ενάντια στο στρατοκρατικό φασιστικό καθεστώς που βασανίζει και φυλακίζει αγωνιστές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ενεργό μέλος της Επιτροπής  αλληλεγγύης για τους πολιτικούς  κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων που έχουν οργανώσει συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα στην Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η δίωξη του γίνεται γι αυτούς τους αγώνες του  και στο πρόσωπο του διώκεται το κίνημα αλληλεγγύης στους λαούς της Τουρκίας που αγωνίζονται αδιάκοπα για δημοκρατία,  εθνικά δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις.
Καλούμε τον δημοκρατικό λαό της Θεσσαλονίκης να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον κούρδο αγωνιστή και να ζητήσει την παύση κάθε  δίωξης ενάντια του.


Θεσσαλονίκη 17/2/2014

ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ) 

Δημοφιλείς αναρτήσεις