Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και τον γεν. γραμματέα Μαρ. Σκανδάμη είχε χθες το μεσημέρι αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους σε Τουρκία και Κουρδιστάν,
τον Π. Αντωνόπουλο και τον Γρηγ. Καλομοίρη από την ΑΔΕΔΥ, τους δικηγόρους Αλ. Ζορμπαλά και Δ. Ραχιώτη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλο.
Στην συνάντηση η αντιπροσωπεία έθεσε τα ζητήματα της κλιμάκωσης των διώξεων κατά των Τούρκων πολιτικών προσφύγων κατόπιν τουρκικών ενταλμάτων, τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης στις φυλακές των συλληφθέντων Τούρκων, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες του Γκύζη με τον διασκορπισμό τους σε τέσσερις διαφορετικές φυλακές σε όλη την χώρα, γεγονός που τους στερεί την υπεράσπιση, ενώ δημιουργεί και άλλα προβλήματα δεδομένης της ανυπαρξίας διερμηνείας, καθώς δεν μιλούν ελληνικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζητήσουν ούτε ένα σαπούνι.
Ένα ακόμα ζήτημα είναι ότι δεν επιτρέπουν δέματα στη φυλακή από μη συγγενείς, γεγονός που στην περίπτωση των κρατουμένων αυτών σημαίνει ότι δεν μπορούν να λάβουν καμία βοήθεια, μια και δεν υπάρχει κανένας συγγενής τους στην Ελλάδα.
Όπως μας μετέφερε η Αλ. Ζορμπαλά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμφανίστηκε με διάθεση να ακούσει και να αντιμετωπίσει τα ζητήματα.
Ε.Ζ.
Εφημερίδα Αυγή
 http://www.avgi.gr/article/2107912/prosfugi-sto-up-dikaiosunis-apo-tin-epitropi-allilegguis-stous-tourkous