Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Ψήφισμα συμπαράστασης ΕΚΚΕ

Ε.Κ.Κ.Ε.

 Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας
3ης Σεπτεμβρίου 72 104 33  ΑΘΗΝΑ -  Τηλ.: 2108816920 – Fax:  2108816765


Ψήφισμα συμπαράστασης

Διαμαρτυρόμαστε για την στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στους αγωνιστές από την Τουρκία που ζουν στην Ελλάδα ως πολιτικοί πρόσφυγες. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει εξαπολυθεί μια συστηματική επίθεση ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία. Συγκεκριμένα έχουμε: εφόδους της Αστυνομίας σε σπίτια και χώρους εργασίας, εφόδους σε πολιτικά γραφεία και στέκια, συνεχής παρακολούθηση αγωνιστών, προσαγωγές, συλλήψεις, παρεμπόδιση δημόσιας πολιτικής δράσης, ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια στα ελληνικά κρατητήρια, δικαστικές διώξεις, έκδοση αγωνιστών σε ευρωπαϊκές χώρες, προσπάθεια έκδοσης
αγωνιστών στην Τουρκία όπου το μέλλον τους θα είναι τα βασανιστήρια, η πολύχρονη φυλάκιση, η εξόντωση. Αυτό που γράφτηκε στον Τύπο, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως, περί μυστικής συμφωνίας Σαμαρά - Ερντογάν, επιβεβαιώνεται στην πράξη. Αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας ήταν η μαφιόζικη απαγωγή του Μπουλούτ Γιαϊλά και η παράδοση του στην Τουρκία. Τον απήγαγαν στην οδό Σόλωνος πράκτορες της ΕΥΠ-ΜΙΤ-CΙΑ σε αγαστή συνεργασία  και την άλλη ημέρα τον παρουσίασε η Τούρκικη Αστυνομία στην Ινσταμπούλ. Μέσα στο 2013, για 13 αγωνιστές από την Τουρκία, που ζουν στην Ελλάδα υπό καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα, βγήκε διεθνές ένταλμα σύλληψης με αίτηση για έκδοση στην Τουρκία. Ευτυχώς τα ελληνικά δικαστήρια απέρριψαν όλες τις αιτήσεις.
 Από τις αρχές του 2014 οι διώξεις συνεχίζονται. Παράλληλα, τα ΜΜΕ συνδράμουν σε αυτές τις διώξεις καλλιεργώντας ένα κλίμα "αντι­τρομοκρατικής" υστερίας σε βάρος των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Η πιο κραυγαλέα περίπτωση είναι η σύλληψη και η φυλάκιση του Κοσάρ Χασάν (Τσετίν), ο οποίος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, είναι στην Ελλάδα 25 χρόνια, έχει καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα 20 χρόνια. Είμαστε ανήσυχοι γι αυτές τις επιθέσεις του ελληνικού κράτους. Είμαστε ανήσυχοι και για έναν ακόμη λόγο. Οι επιθέσεις στους αγωνιστές από την Τουρκία γίνονται την ίδια ώρα που έχει εξαπολυθεί μια αντίστοιχη επίθεση στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του ελληνικού λαού. Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και δηλώνουμε ότι οι αγώνες των λαών δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι. Ο αγώνας του Τούρκικου λαού δεν είναι τρομοκρατία. Ο ΗΑSΑΝ ΚOSAR (Τσετίν) και οι αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου (Τουρκίας) αντιπροσωπεύουν τον ανυπότακτο αγώνα των λαών. Απαιτούμε:
·         Άμεση απελευθέρωση του ΗΑSΑΝ ΚOSAR (Τσετίν) που φυλακίστηκε χωρίς κανένα λόγο.
·         Να συγκεντρωθούν όλοι οι Τούρκοι αγωνιστές που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Ελλάδα, σε μία φυλακή. Ο διασκορπισμός τους αποτελεί μια ακόμη επίθεση στα δικαιώματα τους και στον αγώνα τους.

·         Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των αγωνιστών πολιτικών προσφύγων. Καμία έκδοση στην Τουρκία. Να σταματήσει η "αντι­τρομοκρατική" συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία και την Αμερική .

Δημοφιλείς αναρτήσεις