Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Διαμαρτυρία για την σύλληψη του Τούρκου πρόσφυγα Τσετίν Χασάν

15 February 2014
Βίντεο
Πορεία αλληλεγγύης πραγματοποίησαν χθες πολίτες της Θεσσαλονίκης μαζί με την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενος στην Τουρκία και το Κορυδιαστάν διαμαρτυρόμενοι για την σύλληψη του Τούρκου πρόσφυγα Τσετίν Χασάν.
Τα Πέμπτη το βράδυ συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη ο Τσετίν Χασάν. Η σύλληψή του όπως και οι περισσότερες συλλήψεις τούρκων προσφύγων το τελευταίο διάστημα αφορούν την  υπόθεση έκρηξης στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2011, στην οποία είχε σκοτωθεί ένας Κούρδος. Οι αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και κινήθηκαν σε παρακείμενους δρόμους πριν καταλήξουν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν.

"Η Ελλάδα συνεχίζει να μην σέβεται τους νόμους και πραγματοποιεί  επιθέσεις στους πρόσφυγες από την Τουρκία. Η κυβέρνηση του Σαμαρά θέλει να εξαφανίσει τον αγώνα μας και να καταργήσει την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα"τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Οι αλληλεγγύοι στην ανακοίνωσή τους ζητούν να δοθεί τέλος στην καταπίεση των προσφύγων από την Τουρκία και την άμεση απελευθέρωση του Τσετίν Χασάν

από: http://www.alterthess.gr/


Δημοφιλείς αναρτήσεις