Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Έξι μέλη του Λαϊκού Μετώπου στην Ελλάδα, δεν άφησαν μόνο του τον Bilgehan Karpat.

Έξι μέλη του Λαϊκού Μετώπου στην Ελλάδα, δεν άφησαν μόνο του τον  Bilgehan Karpat.
Ο Bilgehan Karpat, κατά τη μεταφορά του από τις φυλακές  Κορυδαλλού στην Αθήνα, στις φυλακές Ναυπλίου, δέχτηκε χτυπήματα, βασανίστηκε, του έσπασαν τα δόντια. Εξαιτίας του περιστατικού αυτού, κατέθεσε μήνυση, με αποτέλεσμα να κλειστεί στην απομόνωση.
Οι άνθρωποι του Λαϊκού Μετώπου στην Ελλάδα, για να στηρίξουν τον σύντροφο τους και για να δείξουν στο ελληνικό κράτος ότι δεν είναι μόνος, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τις φυλακές Ναυπλίου.
Αναρτήθηκαν πανό, υψώθηκαν σημαίες, ακούστηκαν συνθήματα.

Η αστυνομία καταρχάς, ικανοποιήθηκε με το να ρωτήσει, τι κάνετε εδώ.
Οι φυλακές Ναυπλίου βρίσκονται επί της εθνικής οδού, απομονωμένες  και μακριά από κατοικήσιμες περιοχές, οπότε 2-3 άνθρωποι που περνούσαν με τα ποδήλατα τους, σταμάτησαν, έκαναν ερωτήσεις και αφού έδειξαν ενδιαφέρον, η συμπεριφορά της αστυνομίας άλλαξε.
Τα έξι μέλη του Λαϊκού Μετώπου  άρον άρον και κατόπιν εξαναγκασμού συνελήφθησαν. Στο κρατητήριο, οι αστυνομικοί τους είπαν, ότι ο εισαγγελέας  θα τους ανακρίνει, θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο και στη συνέχεια, ενώπιον του δικαστή. Σειρά είχε η ανήθικη σωματική έρευνα. Ένας αστυνομικός, σφίγγοντας τον λαιμό του Fadik Adıyaman, κάθισε επάνω στα πόδια του και του έβγαλε με το ζόρι τα παπούτσια. Ο αστυνομικός δεν μπόρεσε να προβεί σε γυμνή σωματική έρευνα, μόνον επειδή ο Fadik Adıyaman αντιστάθηκε. Μόλις ήρθε η σειρά για την δεύτερη σωματική έρευνα, σε μια συλληφθείσα γυναίκα του Λαϊκού Μετώπου, ξεκίνησε η διένεξη με την αστυνομία. Τα μέλη του Λαϊκού Μετώπου είπαν στην αστυνομία, ότι μπορεί να γίνει δεκτή η σωματική έρευνα, αλλά η αφαίρεση των παπουτσιών και η γυμνή σωματική έρευνα δεν είναι αποδεκτή. Ακούγοντας κάτι τέτοιο, μια γυναίκα αστυνομικός έγινε έξαλλη και απάντησε, ότι  << Δεν μπορείς εσύ να μου λες τι θα κάνω. Είμαι αστυνομικός και είσαι  υποχρεωμένος να κάνεις ότι σου πω. Δεν έχεις δικαίωμα να αντιμιλάς, κατάλαβες; >>. Οι άνθρωποι του Λαϊκού Μετώπου είπαν << Μας φέρεστε σαν να έχουμε διαπράξει κάποιο αδίκημα, αλλά εμείς δεν κάναμε κάτι παράνομο.  Υποστηρίξαμε τον σύντροφο μας, που αντιμετωπίζει βασανιστήρια στη φυλακή. Άλλωστε, δεν ήταν και σωστό να μας συλλάβετε. Δεν κάναμε κάτι για να συλληφθούμε. Και επιπλέον, τώρα επιμένετε για την γυμνή σωματική έρευνα, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο.  Αποτελεί επίσημη διαδικασία σύλληψης και θέλουμε τον δικηγόρο μας >>.  Η γυναίκα αστυνομικός δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που άκουγε και εξαγριώθηκε εντελώς. Ως συνέχεια όλων αυτών, ένας αστυνόμος είπε να μην πραγματοποιηθεί η γυμνή σωματική έρευνα.
Η συλληφθείσα γυναίκα του Λαϊκού Μετώπου, ήταν γερμανικής υπηκοότητας. Επίσης, ανάμεσα στους συλληφθέντες υπήρχε και άτομο αγγλικής υπηκοότητας. Οι αστυνομικοί, που μέχρι πριν λίγο, έκαναν λόγο για τον εισαγγελέα και τον δικαστή, μαλάκωσαν και είπαν << Εάν δεν καλέσετε κάποιον, μετά από μερικές ώρες μπορείτε να αφεθείτε ελεύθεροι>>.
Όμως ζητήθηκαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα από το γερμανικής υπηκοότητας μέλος του Λαϊκού Μετώπου. Μόλις οι άνθρωποί του Λαϊκού Μετώπου ζήτησαν να καλεστεί το γερμανικό προξενείο, η αστυνομία υποχώρησε και σε αυτό.
Οι αστυνομικοί κατέθεσαν μήνυση κατά των μελών του Λαϊκού Μετώπου, γιατί ‘αντιστάθηκαν’ κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους. Φτάνοντας ο εισαγγελέας, πραγματοποιήθηκε η ανακριτική διαδικασία. Του μεταφέρθηκαν τα βασανιστήρια που υπέστη ο Bilgehan Karpat. Αρχικά, ο εισαγγελέας είπε γενικά αποδεκτά πράγματα. Είπε ότι ο Bilgehan Karpat, μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και ότι μπορεί να καταγγείλει την εισαγγελία. Όταν όμως ζητήθηκαν οι πληροφορίες της ταυτότητας του εισαγγελέα, θέλοντας να προσωποποιηθούν τα λεγόμενα του, απάντησε, ότι δεν μπορεί να κάνει ‘προσωπικά’ κάτι. Εν τω μεταξύ, αναφέρθηκε και ένας βουλευτής, οπότε μετά την ανάκριση από τον εισαγγελέα, τα μέλη του Λαϊκού Μετώπου αφέθηκαν ελεύθερα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις