Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΩΝ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ!


3.4.2014
Οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία στις 3/4/2014, την Πέμπτη, ξεκινάμε  διήμερη απεργία πείνας:
Για τον βίαιο σωματικό έλεγχο και τα βασανιστήρια, που υπέστη ο Bilgehan Karpat από
δεσμοφύλακες, στις 3/4/2014 στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται προσωρινά.
Για την αδικαιολόγητη βίαιη συμπεριφορά και κακομεταχείριση των κρατουμένων Erdogan Cakir, Mehmet Yayla, Hasan Biber, Ahmet Duzgun Yuksel και Cengiz Bayir από δεσμοφύλακες, στις 28.3.2014, στις δικαστικές Φυλακές Λάρισας, όπου κρατούνται προσωρινά.
Για την δολοφονία του αλβανού κρατούμενου Ιλι Καρέλι.
 Καταδικάζουμε τα βασανιστήρια στις Φύλακες Ναυπλίου!
 Κάτω τα χεριά από τους πολιτικούς κρατούμενους!
 Bilgehan Karpat, στις 26.03.2014, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Ναύπλιο, δέχτηκε βασανιστήρια από τους δεσμοφύλακες των φυλάκων Ναυπλίου. Οι δεσμοφύλακες, επέβαλαν τον ελεύθερο πολιτικό κρατούμενο Bilgehan Karpat σε ανήθικη σωματική ερευνά  και του έκαναν βασανιστήρια. Δεσμοφύλακας, με ένα αστέρι στην στολή του, μαζί με έναν άλλον δεσμοφύλακα επιτεθήκαν στον ελεύθερο πολιτικό κρατούμενο Bilgehan Karpat και τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο. Ο Bilgehan Karpat τηλεφώνησε στην επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους και δήλωσε  ότι έχει δεχτεί χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα, καθώς και ότι του έσπασαν τα δόντια.
Οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία δεχτήκαν επίθεση και στις φύλακες Λάρισας!
Στις 28.03.2014, στις φύλακες της Λάρισας, δεχτήκαν επίθεση οι ελεύθεροι πολιτικοί κρατούμενοι, που διαμαρτυρηθήκαν για τις αυθαίρετες εφαρμογές και για τις ανήθικες σωματικές έρευνες. Δε δεχτήκαν να μπουν στα κελιά τους, με αποτέλεσμα να δεχτούν επιθέσεις από τους δεσμοφύλακες.
Πριν την διαδήλωση, οι κρατούμενοι θέλησαν να δώσουν μια ενημερωτική επιστολή,  σχετικά με τους σκοπούς της διαδήλωσης, αλλά οι δεσμοφύλακες αρνήθηκαν να την πάρουν.
Στη συνέχεια της διαδήλωσης, ένας δεσμοφύλακας πήρε την επιστολή, και απειλώντας τους κρατούμενους, τους ζήτησε να μπουν στα κελιά. Κατόπιν αυτού, δεκάδες  δεσμοφύλακες επιτέθηκαν στους κρατούμενους. Είχαν στο στόχαστρο τον MEHMET YAYLA και τον ERDOGAN CAKIR  και τους έκαναν βασανιστήρια. Ο HASAN BIBER και  ο ADUZGUN YUKSEL δεχτήκαν χτυπήματα στα σώματα τους. Ήθελαν να χτυπήσουν τον CENGIZ BAYIR στα σιδερά των καλοριφέρ, αλλά τους εμπόδιζαν οι άλλοι κρατούμενοι. Οι κρατούμενοι μετά την βίαιη μεταφορά στα κελιά, συνέχισαν την διαδήλωση τους χτυπώντας τις πόρτες. Οι κρατούμενοι  τηλεφώνησαν και δήλωσαν στους αγωνιστές του Λαϊκού μετώπου, ότι με συνθήματα και τραγούδια θα συνεχίσουν την διαδήλωση τους, όταν ανοίξουν οι πόρτες. Μετά τις 15:30, συνέχισαν την διαδήλωση τους.
Sinan Oktay Özen είναι στον Κορυδαλλό ( βρίσκεται προσωρινά στις φυλακές του Κορυδαλλού λόγω του δικαστηρίου, κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στη Λάρισα μετά το δικαστήριο).
Hüseyin Fevzi Tekin στον Δομοκό.
Bilgehan Karpat στο Ναύπλιο.
Mehmet Ali Yılmaz στα Γιάννενα.
Hasan Biber, ο Mehmet Yayla, ο Ahmet Düzgün Yüksel, ο Erdoğan Çakır και ο Cengiz Bayır στις φυλακές της Λάρισας.
 Bilgehan Karpat και παλαιότερα εκτός από τις ανήθικες σωματικές έρευνες, υπέστη επιθέσεις και βασανιστήρια. Αυτή τη φορά του επιτέθηκαν, του έσκισαν όλα του τα ρούχα, χτύπησαν το κεφάλι του στο έδαφος και τον χτύπησαν με κλειδιά στο πρόσωπο. Επίσης, τον βασάνισαν χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές. Λέγοντας τους ότι είναι φασίστες, αυτοί, κάνοντας πλάκα, απάντησαν ότι ‘ναι είμαστε φασίστες’. Επιπλέον, στη Λάρισα, οι κρατούμενοι που δεν δέχτηκαν να μπουν στα κελιά τους, δέχτηκαν επίθεση. Προσπάθησαν να χτυπήσουν τα κεφάλια τους στα καλοριφέρ, αλλά τους εμπόδισαν οι άλλοι κρατούμενοι. Θα μπορούσαν και να τους έχουν σκοτώσει. Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας μέχρι στιγμής.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΦΑΣΙΣΜΟ!
              Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!
ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις