Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Ενημέρωση σχετικά για την δική του τούρκου αγωνιστή Cengiz Bayır στην Λάρισα

Η δική του αγωνιστή Cengiz Bayır για την έκδοση του  στην Τουρκία έγινε στην Λάρισα. Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 30 Απριλίου!
Η δική για την έκδοση του Cengiz Bayır που έγινε στις 22 Απριλίου στο Εφετείο της Λάρισας,  αναβλήθηκε για την κήρυξη της απόφασης .
Στη δική συμμετείχε ο Behiç Aşçı ως  μάρτυρας συμπαράστασης από την Τουρκία ο  όποιος είναι δικηγόρος   από το Νομικό Γραφείο του Λάου και είναι πρόεδρος του Σύλλογος Οικογενειών των Πολιτικών Κρατούμενων για τη Συμπαράσταση και την Αλληλοβοήθεια. (TAYAD). Ό δεύτερος μάρτυρας ηταν ο Νίκος Βλαχοπούλας από το συνδικάτο οικοδομών της Λάρισας. Ο Ταλαχούπης Νικόλαος  είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου.
Ο διερμηνέας του Behiç Aşçı με μεγάλη δυσκολία καταλαβαίνει και δεν μπορούσε να μιλήσει καλά τα τουρκικά. Εξαιτίας αυτό η ομιλία του Behiç Aşçı δεν έγινε κατανοητό.
Ο εισαγγελίας  ζήτησε έγραφα από το υπουργείο σχετικά για το άσυλο του  Cengiz Bayır.
Στην δική υπήρχε  συμμέτοχη από την Αθήνα ,Θεσσαλονίκη  και Λάρισα. Στην είσοδο της αίθουσας οι αστυνομικοί προσπάθησαν  να κάνουν σωματική ερεύνα. Το καθένα παίρνοντας σε ένα δωμάτιο ζήτησαν να σηκώσουν τις μπλούζες και φανέλες.. Όταν διαμαρτυρήθηκαν τα μελή της επιτροπής σε αυτήν την κατάσταση  η αστυνομία επιτέθηκε στον κόσμο και έγινε μια προσαγωγή από τα μελή της επιτροπής. Τον κράτησαν περίπου δυο ώρες και  μετά αφέθηκε  ελεύθερος.
Ακόμα και μετά τη διάλειμμα, η αστυνομία επίμεινε να κάνει σωματική ερεύνα στους αλληλέγγυους, και στον είσοδο δικαστικό μέγαρο και στον είσοδο αίθουσα τις δίκης.

Ως Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το  Κουρδιστάν καταγγείλουμε αυτήν την συμπεριφορά που δεν έχει συμβεί σε καμία δική.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις