Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στους τρεις Τούρκους – μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν – οι οποίοι συνελλήφθησαν στις 27 Ιουνίου, στα Εξάρχεια, από την Αντιτρομοκρατική και κατηγορούνται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.
Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στην οδό Λουκάρεως – όπου σήμερα απολογούνται οι
τρεις συλληφθέντες – πραγματοποιούν αυτή την ώρα πολιτικοί φορείς και συνδικάτα.
Στη συγκέντρωση καλούν – μεταξύ άλλων – ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΑΔΕΔΥ, Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων και μέλη της Κατάληψης Βοξ.
"Η σύλληψη και η απαγγελία κατηγοριών με τον αντιτρομοκρατικό νόμο σε τρία μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, γνωστά για τη διαρκή και δημόσια παρουσία τους στα κινήματα αλληλεγγύης προς τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς κρατούμενους αλλά και στους αγώνες του λαού της χώρας μας, συνιστά πρωτοφανή και απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης της συμπαράστασης προς τους κρατούμενους της Τουρκίας, της οικονομικής συνδρομής προς τις οικογένειες τους και της καταγγελίας των απάνθρωπων συνθηκών κράτησής τους υπό καθεστώς απομόνωσης σε φυλακές τύπου F και βασανιστηρίων" τονίζει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα επισημαίνει ότι με τη σύλληψη των τριών βάσει των διατάξεων του τρομονόμου, ποινικοποιείται η αλληλεγγύη στους επαναστάτες και μάλιστα ως τρομοκρατία.
"Η σύλληψη των τριών γίνεται τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση εκλιπαρεί απελπισμένα για αγοραστές και κεφάλαια από το αντιδραστικό κράτος της Τουρκίας, αποδεικνύοντας πόσο είναι έτοιμη να πουλήσει ως αντάλλαγμα τις ζωές και την ελευθερία των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών" υπογραμμίζει το Δίκτυο.
"Δεν είναι δυνατόν να διώκονται στη χώρα μας άνθρωποι για την κοινωνική και πολιτική τους δράση, καθώς και για τις ιδέες τους" τονίζει η ΑΔΕΔΥ και ζητεί την άμεση απελευθέρωση των Τούρκων αγωνιστών Πολιτικών Προσφύγων, αλλά και την παύση των συνεχών διώξεων εναντίον τους.
Για σκευωρία με στόχο την τρομοκράτηση των αγωνιστών και την απαγόρευση κάθε δραστηριότητας που αναδεικνύει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του Τούρκικου καθεστώτος "με την καταστολή επιδεικτική, την αριστερά στην παρανομία, τα λευκά κελιά ανοιχτά σε όποιον αντιστέκεται και τα δημοκρατικά δικαιώματα στο απόσπασμα", κάνει λόγο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Προσθέτει, μάλιστα ότι "αποτελεί συνέχεια της πολιτικής προσέγγισης Σαμαρά – Ερντογάν, που πριν ένα χρόνο εκδηλωνόταν πάλι με μαζικές συλλήψεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών για έκδοση στην Τουρκία που ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε. Η κυβέρνηση των μνημονίων και της φτώχειας κλιμακώνει την κατασταλτική της μανία και απειλεί στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα".
http://www.avgi.gr/article/3232085/sugkentrosi-allilegguis-stous-tourkous-politikous-kratoumenous