Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Δίκτυο: Αλληλεγγύη στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές


4 Ιουλ 2014 12:00
Europe/Athens
Στις 27 Ιούνη συνελήφθησαν τρία μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Και οι τρεις, ιδιαίτερα ο Ερκάν Τουρούντς και η Φαντίκ Αντιγιαμάν, είναι γνωστοί σε όλους για την πολιτική τους, τη δημόσια παρουσία και τη συνεχή δραστηριοποίηση τους για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων και για την ανάδειξη των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την κατάσταση των δικαιωμάτων στην Τουρκία. Οι τρεις αγωνιστές βρέθηκαν πάντα παρόντες στα κινήματα αλληλεγγύης, συμμετείχαν στις πορείες και εκδηλώσεις και οργάνωσαν αυτοί πριν από λίγες μέρες ακόμα την εκδήλωση για την επέτειο του θανάσιμου τραυματισμού του Berkin Elvan.
Οι τρεις κατηγορούνται με τις διατάξεις του τρομονόμου για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C που δρα στην Τουρκία, και για
στήριξη της δράσης της, διότι σαν τέτοια εκλαμβάνεται η συμπαράσταση στους κρατούμενους, η οικονομική στήριξη των οικογενειών τους, η καταγγελία των τουρκικών φυλακών απομόνωσης τύπου F, των βασανιστηρίων, των απαγωγών και των θανάτων μέσα στις τουρκικές φυλακές καθώς και η αλληλεγγύη στους κρατούμενους σε ελληνικές φυλακές. Δηλαδή η αλληλεγγύη στους επαναστάτες κρατούμενους ποινικοποιείται και μάλιστα ως τρομοκρατία.
Η σύλληψη των τριών γίνεται τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση εκλιπαρεί απελπισμένα για αγοραστές και κεφάλαια από το αντιδραστικό κράτος της Τουρκίας, αποδεικνύοντας πόσο είναι έτοιμη να πουλήσει ως αντάλλαγμα τις ζωές και την ελευθερία των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών.
Οι τρεις Τούρκοι αγωνιστές θα απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή και θα αποφασιστεί η τύχη τους: προφυλάκιση ή μη. Να είμαστε εκεί να εκφράσουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.
Αυτή η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Αλληλεγγύη στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές! Να αφεθούν ελεύθεροι!
Όλοι και όλες την Παρασκευή, 4 Ιούλη, 12 μμ στο εφετείο στην Λουκάρεως!
    
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
http://diktio.org/node/1044

Δημοφιλείς αναρτήσεις