Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014


Σύλλογος Φοιτητών                                 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

δεν είναι έγκλημα οι αγώνες για δικαιώματα
έγκλημα είναι να συνεργάζεσαι με το φασισμό

Συνελήφθη την 3-10-2014 και προφυλακίστηκε, o πολιτικός πρόσφυγας Μustafa Lafgi. O Lafgi διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 16 περίπου χρόνια και έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα λόγω των διώξεων που αντιμετωπίζει στην Τουρκία. Είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη λόγω της  συμμετοχής  του στο  αντιρατσιστικό  κίνημα, και τον συναντάμε καθημερινά στους δρόμους της πόλης όπου πουλάει κουλούρια για να αποκομίσει τα προς το ζην.
  Ο Mustafa Lafgi κατηγορείται για την υπόθεση της έκρηξης της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη το 2011 και του αποδίδονται οι κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής εκρηκτικού υλικού από κοινού με άλλους και της κατοχής πολεμικού υλικού με σκοπό τον εφοδιασμό τρίτων! Παρά το γεγονός ότι ο Mustafa ήταν γνωστός στις αρχές και γνωστής διαμονής, εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2013 ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ως «αγνώστου διαμονής» και του αποδίδονται οι συγκεκριμένες κατηγορίες, μόνο επειδή σύμφωνα με την  κατάθεση ενός αστυνομικού υπήρξε μετά την έκρηξη στην Τριανδρία ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που υποδείκνυε ότι στα σπίτια ορισμένων Τούρκων, υποτίθεται ότι κρύβονταν όπλα. Μετά από έρευνες που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική  το 2011 στα σπίτια όλων των τούρκων πολιτικών προσφύγων της Θεσσαλονίκη,  δεν βρέθηκαν όπλα, ……….. αλλά φυλλάδια, περιοδικά και βιβλία, τα οποία κατέσχεσε η αντιτρομοκρατική για δακτυλοσκοπική εξέταση. Τα αποτυπώματα του  Mustafa Lafgi βρέθηκαν σε ένα βιβλίο σε σπίτι άσχετο με την έκρηξη και άσχετο με την οικία του αυτουργού της έκρηξης. Με το σκεπτικό προφανώς ότι όλοι οι πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία, εφ’ όσον γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι τρομοκρατική ομάδα, παραπέμπεται σε δίκη ο Μustafa Lafgi ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ. Για την ίδια υπόθεση είχαν αποδοθεί πανομοιότυπες κατηγορίες στην Ηavva Suizmez, η οποία και αθωώθηκε τον Οκτώβριο του 2013, καθώς και στον Nevzat Kalayci, ο οποίος απαλλάχθηκε με βούλευμα.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στη προσπάθειά της να επιδείξει έργο σχετικό με την «πάταξη της τρομοκρατίας», ανακινεί την υπόθεση της Τριανδρίας προσθέτοντας στη δικογραφία “στοιχεία”, που ούτε καινούρια είναι, αφού οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των τούρκων πολιτικών προσφύγων διενεργήθηκαν το 2011, ούτε σχέση έχουν με την υπόθεση, αφού απλά δακτυλοσκοπήθηκαν φυλλάδια  από διάφορα σπίτια Τούρκων άσχετα με την υπόθεση. Ο Mustafa Lafgi βρίσκεται προφυλακισμένος και απειλείται με  πολυετή κάθειρξη χωρίς να υπάρχει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο που να τον συνδέει με τον τόπο της έκρηξης και με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Σήμερα που τα δικαιώματα στην Ελλάδα πλήττονται βάναυσα για ολόκληρη την κοινωνία, που κάθε κίνημα και κάθε αντίσταση στη βαρβαρότητα   ποινικοποιείται και καταστέλλεται εν τη γενέσει του, οι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση!  Πρόσφυγες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ζητήσει, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, κινδυνεύουν με έκδοση στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες». Με τη σειρά τους οι Ελληνικές Αρχές χωρίς αποδεικτικά στοιχεία κατασκευάζουν κατηγορητήρια, συλλαμβάνουν και προφυλακίζουν τούρκους πρόσφυγες κατηγορώντας τους ως “τρομοκράτες”. Οι ίδιοι άνθρωποι που πολέμησαν το φασιστικό κράτος της Τουρκίας και υπέστησαν για την αντιδικτατορική τους δράση στην Τουρκία φυλακίσεις και βασανιστήρια, αντιμετωπίζουν σήμερα ως πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα άδικες διώξεις, σε μια συγκυρία που ο φασισμός απλώνει και στη χώρα μας όλο και πιο έντονα την απειλητική του ανάσα. Στον πολιτικό πρόσφυγα Mustafa Lafgi αποδίδονται βαρύτατες κατηγορίες 3 χρόνια μετά την έκρηξη, με μια τελείως έωλη δικογραφία, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την ενοχή του, μόνο για να επιδείξει η Ελλάδα αντιτρομοκρατικό έργο!


Να αφεθεί ελεύθερος ο Mustafa Lafci και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία


Αλληλεγγύη στους  Τούρκους  και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις