Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Απειλές ενάντια στη ζωή συντρόφου από την Επιτροπή

Απειλές ενάντια στη ζωή συντρόφου
από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

 Η τρομοκρατία δε θα περάσει!


Πριν από μερικές μέρες ο σύντροφος Mehmet Yaman (Μουσταφά) από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στηνΤουρκία και το Κουρδιστάν δέχτηκε στον ηλεκτρονικό λογαριασμό της Επιτροπής ένα μήνυμα που περιείχε απειλές για τη ζωή του. Για την ιστορία σημειώνουμε πως το απειλητικό μήνυμα στάλθηκε στις 31 Οκτώβρη από το λογαριασμό yalcin emrekli emrekli@yandex.com.


Προφανώς ο αγώνας που κάνουν οι σύντροφοι της Επιτροπής ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό είναι ενοχλητικός για κάποιους. Την πολιτική στράτευση και δράση τους στην Τουρκία την έχουν πληρώσει με διώξεις, φυλακίσεις και βασανισμούς, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε απεργίες πείνας υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους. Ο αγώνας τους είναι καρφί στο μάτι της άρχουσας τάξης και στην Ελλάδα – και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε κάθε αγώνα του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι διωκτικές αρχές της Ελλάδας, σε άριστη συνεργασία με την ΜΙΤ (υπηρεσία ασφαλείας της Τουρκίας) και υπό την καθοδήγηση της CIA, να έχουν εξαπολύσει συντονισμένο ανθρωποκυνηγητό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου διαμένουν οι σύντροφοι. Αίολες δικογραφίες, κατηγορητήρια που βασίζονται σε μάρτυρες φαντάσματα, προφυλακίσεις λόγω αμφιβολιών, προσαγωγές, εξακριβώσεις, προκλητικές 24ωρες παρακολουθήσεις και απειλές συνθέτουν την καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι σύντροφοί μας.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με απειλητικά μηνύματα· έχουν πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν όταν οι λαοί της Τουρκίας, της Ελλάδας και του κόσμου βρίσκονται κάτω από το ζυγό του κεφαλαίου. Δε θα σταματήσουν τον αγώνα. Οι προσπάθειες εκφοβισμού θα πέσουν στο κενό.

Καλούμε πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, σωματεία και φορείς να καταδικάσουν την προσπάθεια εκφοβισμού του συντρόφου μας και να λάβουν ενεργή δράση σαν μια ασπίδα προστασίας για τους αγωνιστές και τους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Οι απειλές προς αυτούς είναι απειλές προς κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.

Περιττό να αναφέρουμε πως για οτιδήποτε συμβεί στο σύντροφό μας θα θεωρήσουμε υπεύθυνο το ελληνικό κράτος.
Οι απειλές τους δε μας τρομάζουν – μας κάνουν πιο αποφασισμένους. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις