Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Ψήφισμα συμπαράστασης - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΜΑΗΛ ΖΑΤ

ΙΣΜΑΗΛ ΖΑΤ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

       ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ  ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΚΕΙΜΕΝΟ Η ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

Ψήφισμα συμπαράστασης
ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΙΣΜΑΗΛ ΖΑΤ

 Ο Ισμαήλ Ζατ είναι αγωνιστής που ζει στην Ελλάδα από το 1998.
Εδώ και 5 μήνες βρίσκεται στη Γερμανία με νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά οι γερμανικές αρχές τον έχουν φυλακίσει, επειδή η Τουρκία ζητά την έκδοσή του.
Ο Ισμαήλ Ζατ είναι πρόσφυγας αγωνιστής 63 χρονών. Στην Τουρκία αγωνίσθηκε για χρόνια ενάντια στο φασισμό, για την δημοκρατία και το σοσιαλισμό και αντιμετώπισε συλλήψεις και βασανιστήρια από την τουρκική αστυνομία για τη δράση του.
Εφόσον δεν μπορούσε να ζήσει άλλο στην Τουρκία αναγκάστηκε να φύγει αφήνοντας πίσω σύζυγο, παιδιά και εγγόνια. Σε αυτά τα 16 χρονιά που ζει στην Ελλάδα συμμετείχε στους αγώνες του ελληνικού λαού για τα δικαιώματά του, πάντα με πίστη και ενθουσιασμό και συνέχισε να μιλάει ανοιχτά για τα βασανιστήρια και τις σφαγές που γίνονται στην Τουρκία. Για αυτό το λόγο η Τουρκία, παρ’ ότι ήταν αναγνωρισμένος πρόσφυγας στην Ελλάδα ζητούσε την έκδοσή του αλλά το αίτημα της Τουρκίας απορρίφθηκε από τα Eλληνικά δικαστήρια.
Πριν 5 μήνες πήγε στην Γερμανία και εδώ και 2 μήνες είναι προφυλακισμένος. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια δίκης Τούρκων αγωνιστών. Αρχικά η αιτία κράτησής του ήταν η αντίσταση κατά της αρχής, ωστόσο μετά από δυο εβδομάδες του ανακοινώθηκε από τις γερμανικές αρχές ότι η Τουρκία εξέδωσε κόκκινο δελτίο εις βάρος του! Σήμερα κρατείται προκειμένου να απελαθεί και να εκδοθεί στην Τουρκία.

Ο Ισμαήλ Ζατ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος άμεσα.
Στην Γερμανία δεν σταμάτησε ποτέ το κυνηγητό προσφύγων και αγωνιστών. Η συνεργασία Τουρκίας και Γερμανίας φέρνει αυτά τα αποτελέσματα, συλλήψεις, φυλακίσεις, απειλές.
Ο Ισμαήλ Ζατ συνελήφθη σε μια δίκη αγωνιστών από την Τουρκία που είχε πάει για συμπαράσταση, ενώ είναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας με συνέπεια να καταπατούνται όλα τα δικαιώματα των προσφύγων. Ο Ισμαήλ Ζατ εδώ και 40 χρόνια είναι μέσα στους αγώνες.
Πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και να αναγνωριστούν τα δικαιώματά του ως πολιτικού πρόσφυγα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΜΑΗΛ ΖΑΤ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

EEK: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΜΑΗΛ ΖΑΤ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις