Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Εδώ και τρεις ημέρες αγνοείται ο Τούρκος πολιτικός κρατούμενος Bilgehan Karpat!       O Bilgehan Karpat είχε συλληφθεί, μαζί με άλλους 3 Τούρκους, πέρσι μετά την έφοδο της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στου Γκύζη, κατηγορήθηκε και αυτός για σύσταση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, το DHKP-C, και σωρεία άλλων αδικημάτων, και οδηγήθηκε στις φυλακές του Ναυπλίου.

      Έκτοτε τόσο αυτός, όσο και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοι του, (οι οποίοι κρατούνται σε 4 διαφορετικές φυλακές, Λάρισα, Ναύπλιο, Γιάννενα, Δομοκό), έκαναν συνεχείς αιτήσεις για τη μεταγωγή τους στην ίδια φυλακή, προκειμένου να έχουν δυνατότητα επαφής με τους δικηγόρους τους, ώστε να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους για την επικείμενη δίκη, πλην όμως οι αιτήσεις αυτές απορρίπτονταν.
      Την προηγούμενη Παρασκευή, o Bilgehan μεταφέρθηκε από τις φυλακές Ναυπλίου στο Μεταγωγών στην Αθήνα, από όπου, σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες, θα ακολουθούσε μεταγωγή του σε άλλη φυλακή.
     Όμως , από τη στιγμή αυτή και μετά, ούτε ο ίδιος επικοινώνησε με τους δικούς του, ούτε καμία εξακριβωμένη και ασφαλής πληροφορία δίνεται από τους αρμόδιους σε αυτούς ή στην υπεράσπισή του, για την τύχη του.

.
      Και τρεις ημέρες, χωρίς καμία απολύτως επικοινωνία, είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί ο χρόνος μετρά αλλιώς για έναν πολιτικό κρατούμενο..Δημοφιλείς αναρτήσεις