Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ BILGEHAN KARPAT

Σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης στις φυλακές Κέρκυρας κρατείται ο Bilgehan Karpat μετά την άρνηση του για εξευτελιστικό έλεγχο

Μετά την δημοσιοποίηση της εξαφάνισης του τούρκου αγωνιστή Bilgehan Karpat για 3 ημέρες μετά την μεταφορά του από τις φυλακές Ναυπλίου στο Μεταγωγών στην Αθήνα, εντοπίστηκε στις φυλακές τις Κέρκυρας, όπου και του επέτρεψαν σήμερα και μετά την δημοσίευση της αναζήτησης του, να επικοινωνήσει με έναν άλλο συναγωνιστή του για ελάχιστο χρόνο και να μεταφέρει λίγες πληροφορίες για την κατάσταση του.


     Όλες αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην απομόνωση στις φυλακές Κέρκυρας καθώς αρνήθηκε να υποστεί τον βάναυσο σωματικό έλεγχο ακόμα και στα πιο απόκρυφα σημεία που κάνουν οι ανθρωποφύλακες και εξευτελίζει συστηματικά τους κρατουμένους.
    Επίσης δεν του επιτρέπουν την επικοινωνία με τον έξω κόσμο και τον απειλούν πως θα παραμείνει στην απομόνωση για «πάντα» αν δεν δεχτεί τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο. Υπόψη πως η απομόνωση που κρατείται δεν διαθέτει καν τουαλέτα ενώ ο Bilgehan δεν γνωρίζει ούτε ελληνικά ούτε αγγλικά και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας.
     O Bilgehan Karpat είχε συλληφθεί, μαζί με άλλους 3 Τούρκους, πέρσι μετά την έφοδο της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στου Γκύζη, κατηγορήθηκε και αυτός για σύσταση και ένταξη σε «τρομοκρατική οργάνωση», το DHKP-C, και σωρεία άλλων αδικημάτων, και οδηγήθηκε στις φυλακές του Ναυπλίου.
     Έκτοτε τόσο αυτός, όσο και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοι του, (οι οποίοι κρατούνται σε 4 διαφορετικές φυλακές, Λάρισα, Ναύπλιο, Γιάννενα, Δομοκό), έκαναν συνεχείς αιτήσεις για τη μεταγωγή τους στην ίδια φυλακή, προκειμένου να έχουν δυνατότητα επαφής με τους δικηγόρους τους, ώστε να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους για την επικείμενη δίκη, πλην όμως οι αιτήσεις αυτές απορρίπτονταν.

     Άλλωστε η σύλληψη και η καταδίκη του έγινε μόνο για να ικανοποιηθεί το τουρκικό κράτος και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που έχουν ξεκινήσει με τις αντίστοιχες ελληνικές ενάντια σε κάθε κοινωνικό αγωνιστή και στα 2 κράτη μιας και την περίοδο που κατηγορείται πως ξεκίνησε την δράση του ως μέλος του DHKP-C ήταν μόνο 9 χρονών.      

πληροφορίες από την δικηγόρο Αλέκα Ζορμπαλά
https://mpalothia.wordpress.com/2015/04/27/%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%8E%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%86/

Δημοφιλείς αναρτήσεις