Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Οι τέσσερεις τούρκοι κρατούμενοι δίνουν μάχη με την δικαιοσύνη

Αρχική

Κοινωνία


Τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Οι τέσσερεις τούρκοι κρατούμενοι δίνουν μάχη με την δικαιοσύνη

Aύριο Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 9.00 π.μ, στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, εκδικάζεται η υπόθεση των Huseyin Fevzi Tekin, İsmail Akkol, Bilgehan Karpat και Mehmet Ali Yılmaz.
Από τους τέσσερις κατηγορούμενους, ο πρώτος είναι παλιός απεργός πείνας με πολυετή κάθειρξη στις φυλακές της Τουρκίας, όπου τον Δεκέμβριο του 2000 δολοφονήθηκαν 28 πολιτικοί κρατούμενοι.
Ο δεύτερος είναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας, ενώ οι δύο τελευταίοι βρίσκονται στην Ελλάδα προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ανησυχία του, καθώς η δίωξη των τεσσάρων αγωνιστών γίνεται με βάση τον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και αντικαπιταλιστικές οργανώσεις που αγωνίζονται στις χώρες τους σε συνθήκες αιματηρού κρατικού αυταρχισμού, όπως υπενθύμισε πρόσφατα η τυφλή τρομοκρατική επίθεση εναντίον της τουρκικής Αριστεράς κατά την προεκλογική περίοδο στη χώρα. Επιπλέον, η δίωξη των τεσσάρων βάσει του  ν. 187Α σημαίνει τον κίνδυνο να καταδικαστούν πρόσωπα που δεν έχουν τελέσει αυτοτελώς αξιόποινες πράξεις, απλώς και μόνο με βάση την αποδιδόμενη ιδιότητα του μέλους οργάνωσης που θεωρείται τρομοκρατική.
Ο αγώνας για την ελευθερία και την ισότητα, απέναντι σε ένα αυταρχικό καθεστώς, δεν είναι «τρομοκρατία», αλλά μάχη για τη δικαιοσύνη – ένας αγώνας με ευγενές κίνητρο, και ως τέτοιος πρέπει και να αντιμετωπιστεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις