Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

ΟΚΔΕ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Ξεκινάει την Παρασκευή 26 Ιούνη στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη τεσσάρων πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία, που είχαν συλληφθεί στην περιοχή του Γκύζη στην Αθήνα επί συγκυβέρνησης Σαμαρά–Βενιζέλου .

Σε διαμέρισμα όπου διέμεναν βρέθηκε οπλισμός, για τον οποίο ο κάτοχός του ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, δηλώνοντας ότι σκοπός του ήταν να τον στείλει στην Τουρκία για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν
.
Οι υπόλοιποι συλληφθέντες δήλωσαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη του οπλισμού. Κι όμως, βρέθηκαν κι αυτοί κατηγορούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες, προκειμένου να «δέσει» η κατηγορία περί «τρομοκρατικής οργάνωσης». Η Αντιτρομοκρατική κατασκεύασε αυτές τις κατηγορίες, ώστε αυτές να αναβαθμιστούν και να απειλούν τους κατηγορούμενους με εξοντωτικές ποινές. Το Κράτος Έκτατης Ανάγκης, με την ενορχήστρωση της σαμαροβενιζελικής κυβέρνησης, έκανε καλά την δουλεία του
Μετά την επίσκεψη Σαμαρά στην Άγκυρα τον Οκτώβρη του 2012, ξεκίνησε ένα μπαράζ διώξεων πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία που ζουν στην Ελλάδα και έγιναν 16 διώξεις και προσαγωγές , βασανιστήρια και συλλήψεις, καταλήγοντας σε απειλές για εκδόσεις. Η ελληνική αστυνομία, σε αγαστή συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Τουρκίας, έχει προβεί στη σύλληψη πολλών Τούρκων αγωνιστών είτε με ευρωεντάλματα, είτε με απευθείας απαίτηση/εντολή της τουρκικής κυβέρνησης. Στόχος τους η τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των λαών και ιδιαίτερα της Τουρκίας. Παράλληλα, μας στέλνουν το μήνυμα ότι η φυλάκιση των επαναστατικών φωνών θα είναι κάτι «κανονικό» στα πλαίσια της Ε.Ε. Η οποία άλλωστε αυθαίρετα συντάσσει λίστες με «τρομοκρατικές» οργανώσεις – και ακόμα, μπορεί σ’ αυτές να κατατάσσει όποιον θεωρεί υπερβολικά «ριζοσπαστικό». Η επίθεση στους Τούρκους αγωνιστές θα καταλήξει και σε όλους όσους αγωνίζονται στην Ελλάδα, εργαζόμενους, άνεργους, νέους και αγωνιστές του κινήματος και των οργανώσεών του.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αγωνιστές και πρόσφυγες – και απαιτούμε:

§   Να εκκαθαριστεί άμεσα η σκευωρία που έστησε η Αντιτρομοκρατική.

§   Να αθωωθούν οι τρεις πολιτικοί πρόσφυγες που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση


§   Όποιες κατηγορίες αποδοθούν στον αγωνιστή που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, να περιοριστούν στην απλή οπλοκατοχή και μάλιστα με την αναγνώριση του ελαφρυντικού των μη ταπεινών κινήτρων.
Ο.Κ.Δ.Ε.
                             Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
www.okde.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις