Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

ΚΟΝΤΡΑ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Κάτω τα χέρια από τους τούρκους αγωνιστές – Αλληλεγγύη στη δίκη τους

Αρχίζει την Παρασκευή 26 Ιούνη στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη τεσσάρων πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία για τη γνωστή «υπόθεση του Γκύζη». Το κατηγορητήριο στήθηκε από τη βρομερή Αντιτρομοκρατική με την κατασκευή μιας ανύπαρκτης «τρομοκρατικής οργάνωσης», έτσι που όλες οι κατηγορίες να αναβαθμίζονται και να απειλούν τους τέσσερις αγωνιστές με εξοντωτικές ποινές.

Σε διαμέρισμα στου Γκύζη βρέθηκε οπλισμός και ο κάτοχός του ανέλαβε ευθαρσώς την πολιτική ευθύνη γι’ αυτόν, δηλώνοντας ότι σκοπός του ήταν να τον στείλει στην Τουρκία για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στο φασιστικό καθεστώς. Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες δήλωσαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη του οπλισμού. Κι όμως, βρέθηκαν κι αυτοί κατηγορούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες, προκειμένου να «δέσει» η κατηγορία της «τρομοκρατικής οργάνωσης».

Ο αγώνας με όλα τα μέσα ενάντια σ’ ένα καθεστώς σαν το τουρκικό, που δε διστάζει να δολοφονήσει ακόμη και εφήβους που πήγαιναν στο φούρνο για ψωμί, είναι πολιτικά και κοινωνικά δίκαιος. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιστή που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την κατοχή του οπλισμού.

Απαιτούμε να εκκαθαριστεί άμεσα η σκευωρία που έστησε η Αντιτρομοκρατική. Να αθωωθούν οι τρεις πολιτικοί πρόσφυγες που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση και οι όποιες κατηγορίες αποδοθούν στον αγωνιστή που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη να περιοριστούν στην απλή οπλοκατοχή και μάλιστα με την αναγνώριση του ελαφρυντικού των μη ταπεινών κινήτρων, γιατί τα όπλα δε στράφηκαν κατά του ελληνικού λαού, ούτε προορίζονταν να στραφούν ενάντια στον τουρκικό λαό, αλλά ενάντια σ’ ένα αντιδραστικό, δολοφονικό καθεστώς.

Ολοι την Παρασκευή 26 Ιούνη, στις 9 το πρωί, στο Εφετείο (Λουκάρεως)

Δημοφιλείς αναρτήσεις