Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: Η Gülaferit Ünsal αντιστάθηκε, η απεργία πείνας έφερε τη νίκη.

Για 54 μέρες η Gülaferit Ünsal έκανε απεργία πείνας ενάντια στις επιχειρήσεις πίεσης, υποταγής και η αντίσταση μετατράπηκε σε νίκη.
Στις 28 Μάη 2015, ημέρα Πέμπτη, με την αυξανόμενη εχθρότητα και προβοκατόρικων πράξεων των φυλάκων, δεν δώθηκαν οι καθημερινές εφημερίδες της Gülaferit, ενώ όταν αυτή ζήτησε την παράδοση των εφημερίδων της αντιμετώπησε την επίθεση των φυλάκων. Τραυματίστηκε από την επίθεση και μετέτρεψε τον αγώνα της από απεργία πείνας σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου.
Στις 29 Μάη 2015, ημέρα Παρασκευή, στις 18:00 συγκεντρώθηκαν οι σύντροφοί της έξω από τις φυλακές που βρισκόταν η αγωνίστρια απεργός πείνας μέχρι θανάτου Gülaferit. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης δεν σταμάτησαν να ηχούν συνθήματα. Η βουλευτής των πράσινων Canan Bayram και ο δικηγόρος της, ήρθαν στις φυλακές για να δουν την αγωνίστρια Gülaferit και να πληροφορηθόυν για την υγεία της. Η Gülaferit μέσα από το κελί της έκανε το σήμα της νίκης και η ανησυχία των συντρόφων της Gülaferit μετατράπηκε σε έντονη χαρά.
Η Gülaferit είχε αντισταθεί στις πιέσεις του γερμανικού κράτους και είχε ανακοινώσει τη νική της. Η διεύθυνση των φυλακών, αποδέχθηκε όλα τα αιτηήματα της Gülaferit και για άλλη μια φορά δείξαμε ότι οι αντιστεκόμενοι, οι αγωνιστές θα νικήσουν.
Η Gülaferit είπε στους συντρόφους της στο τηλέφωνο με τη δική της φωνή “ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΕΙ. ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΕΙ! ΑΓΑΠΑΩ ΠΟΛΥ, ΑΓΑΠΑΩ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΟΥ! ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!”.
Αργότερα, η βουλευτής των πράσινων Canan Bayram έκανε μια σύντομη ανακοίνωση. Ανέφερε ότι θα παρακολουθεί το πρωτόκολλο που θα γίνει, θα επισκέφτεται τακτικά κάθε μήνα την Gülaferit και θα πληροφορείται για την κατάσταση της. Η διαδήλωση διήρκησε περίπου 3 ώρες και τελείωσε με το σύνθημα “Ζήτω  η αντίσταση, ζήτω η νίκη”.

Πρωτόκολλο της συνομιλίας 
στις 29.Μαη.2015 στις φύλακες του Πανκοβ
1. Εφημερίδες και ταχυδρομείο θα δίνονται την ημέρα που καταφθάνουν.
2. Η παραγγελία βιβλίων θα καταστεί δυνατή και τα επιτρεπόμενα βιβλία δεν θα επιστρέφονται αλλά θα παραδίδονται σ αυτήν.
3. Βιβλια - ταχυδρομικες αποστολες θα ανοιγοντε πρωτη φορα μπροστα της και μετα θα ελεγχοντε αλλου.Για την περιπτωση που δεν ειναι δυνατον να της παραδοθουν , θα της δινεται μια κοινοποιηση.
4.H συναναστροφη με την κ. Ουνσαλ θα γινεται στην βαση μιας διαπολιτισμικης αλληλοσεβασης με την γνωση οτι η κ. Ουνσαλ που προερχεται απο την Τουρκια βρισκεται σε μια γερμανικη φυλακη. Δεν θα υπαρξει καμμια αδικαιολογητη ανιση μεταχειρησηοσον αφορα την συναναστροφη με την κ. Ουνσαλ.
5. Καταστασεις οπου η κ. Ουνσαλ θα αισθανεται οτι απειληται, θα λαμβανοντε σοβαρα υπ οψιν και θα εξεταζοντε.

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις