Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

"Rote Hilfe e.V." (Κόκκινη Βοήθεια) Επιτυχής απεργία πείνας στη Γερμανία (στο Βερολίνο) από την Gülaferit Ünsal

       
 Δικαιώθηκε ο αγώνας της!
Χθες, στις 29 Μαΐου η Τουρκάλα Gülaferit Ünsal , η οποία βρίσκεται φυλακισμένη στη Γερμανία, σταμάτησε την απεργία πείνας μετά από 54 μέρες στις γυναικείες φυλακές στο Βερολίνο, αφού η διοίκηση των φυλακών αναγκάστηκε να δεχτεί ότι θα κάνει πράξη τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της.
Τον τελευταίο μήνα ακτιβιστές από το Rote Hilfe e.V.(Κόκκινη βοήθεια), αναρχικοί, κομμουνιστές μαζί με τους συντρόφους από τουρκικές οργανώσεις, ακτιβιστές από το διαδίκτυο που μάχονται στο πλευρό των πολιτικών κρατούμενων και άνθρωποι από τη ριζοσπαστική αριστερά συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις κάθε 3 ή 4 μέρες.
    Το καλοκαίρι του 2012 ξεκίνησε επιχείρηση στο Βερολίνο εναντίον της Τουρκάλας ακτιβίστριας Gülaferit Ünsal που προβλεπόταν από την παράγραφο 129a/b, σύμφωνα με την οποία θεωρείται μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Υποστηρίζεται ότι είχε ενεργή δράση στην τουρκική αριστερή οργάνωση DHKP-C γι’ αυτό συνελήφθη και οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές στο Βερολίνο, στο Lichtenberg (μία κοινότητα κοντά στο Βερολίνο). Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οργανώσεις όπως οι «Prisoners Network», η Rote Hilfe (Κόκκινη Βοήθεια) και ακτιβιστές οργάνωσαν συγκεντρώσεις κι επισκέψεις στους δικαστές (Judge-visits, δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό μεταφράζεται έτσι). Εκείνη την περίοδο οργανώθηκαν διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις στην περιοχή και μπροστά από τις φυλακές, όπως και κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στο Λουξεμβούργο τον Ιανουάριο «τη μέρα των πολιτικών κρατουμένων» (κάθε χρόνο γύρω στις 18 Μαΐου).
               Μετά την επιχείρηση καταδικάστηκε σε πολλά χρόνια στις γυναικείες φυλακές στο Βερολίνο- Pankow εξαιτίας της παραγράφου 129a/b του αντιτρομοκρατικού νόμου.
               Από εκείνη τη χρονιά και μετά υπήρξαν πολλές επισκέψεις στη φυλακή και αλληλογραφία με την Gülaferit Ünsal.
          Φέτος λίγο πριν τον Απρίλη η Gülaferit δέχθηκε επίθεση στη φυλακή και η διοίκηση της απαγόρευσε να λαμβάνει εφημερίδες και βιβλία, τα οποία έπρεπε να λαμβάνει ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.
               Γι αυτό έκανε 54 μέρες απεργία πείνας με τα παρακάτω αιτήματα:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ

Όταν οι σύντροφοι από την Κόκκινη Βοήθεια (Rote Hilfe e.V.) επισκέφθηκαν την αγωνίστρια, τους εξήγησε ότι η διοίκηση των γυναικείων φυλακών της έπαιξε «βρώμικο παιχνίδι» αξιοποιώντας μία κρατούμενη πιστή στη διοίκηση η οποία έχει εμπλακεί σε πολλές επιθέσεις με μαχαίρι με αποτέλεσμα να την λογοκρίνει και να μην της παραδίδει εφημερίδες και περιοδικά.
               Από εκείνη τη στιγμή ακτιβιστές από την Κόκκινη Βοήθεια, Αναρχικοί και άλλες ομάδες διοργάνωσαν συγκεντρώσεις στην περιοχή και μπροστά από τις γυναικείες φυλακές. Η περιοχή στην οποία βρίσκονται οι φυλακές είναι πολύ ήσυχη αλλά σε κάθε διαμαρτυρία έσπαζαν τη σιωπή 40-80 άτομα. Από το ξεκίνημα των διαμαρτυριών σύντροφοι από την τουρκική οργάνωση συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.
               Διοργανώθηκε , επίσης, διαμαρτυρία στη γερμανική Δικαιοσύνη και το κοινοβούλιο, η οποία απαγορεύθηκε.
               Χθες, μετά από περισσότερες από 50 μέρες απεργία πείνας, η συντρόφισσα ανακοίνωσε απεργία δίψας ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.
               Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων είχαμε τη συμπαράσταση από άλλες φυλακές στη Γερμανία όπου βρίσκονται Τούρκοι σύντροφοι και πολιτικοί κρατούμενοι, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα προβούν σε απεργία πείνας ως αλληλεγγύη στη συντρόφισσα, όπως για παράδειγμα μέλη από τη νέα «Ένωση Φυλακών» αλλά και Τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι από τις φυλακές στην Ελλάδα.              
               Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.
               Στο πλευρό της Gülaferit βρέθηκαν και πρώην συγκρατούμενές της συμμετέχοντας στις διαμαρτυρίες μπροστά από τις φυλακές δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
               Στο τέλος της χθεσινής διαμαρτυρίας ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της φυλακής μαζί με το δικηγόρο της Gülaferit και τον βουλευτή του Πράσινου Κόμματος Canan Bayram (MdA/Grüne)  ότι υπογράφηκε συμφωνία ώστε να εκπληρωθούν όλα τα αιτήματα της συντρόφισσας, η οποία αποφάσισε γι’ αυτό το λόγο να διακόψει τη νικηφόρα απεργία πείνας.
               Η Οργάνωσή μας "Rote Hilfe e.V." (Κόκκινη Βοήθεια) δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι θα δείχνουμε αλληλεγγύη στη Gülaferit στο μέλλον και ότι θα παρακολουθούμε στενά εάν η διοίκηση της φυλακής θα εκπληρώσει τα αιτήματά της στην πράξη.

Ελευθερία στην Gülaferit!
Λευτεριά σε όλους τους φυλακισμένους!
 Φωτιά σε όλες τις φυλακές! 
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!


Δημοφιλείς αναρτήσεις