Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Διωγμένος επί χούντας Εβρέν, διωκόμενος επί Ερντογάν

temiz.jpg

 Ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Αλί ΤεμίζΟσα χρόνια ο Τεμίζ διαμένει στην Ελλάδα, δεν υπάρχει εις βάρος του καμία ποινική δίωξη.

Επειτα από 32 χρόνια παραμονής στη χώρα μας, ένας αναγνωρισμένος Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, διωγμένος ως αριστερός τα χρόνια της χούντας του Εβρέν, καταζητείται από το τουρκικό κράτος.
Πρόκειται για τον 63χρονο Αλί Τεμίζ, γνωστό από την παρουσία του εδώ και χρόνια στους κοινωνικούς αγώνες στην Ελλάδα. Ο ίδιος με έκπληξη ενημερώθηκε με έγγραφη κλήση, η οποία ήρθε σπίτι του στις 18 Φεβρουαρίου, ότι οφείλει να παρουσιαστεί στις 25 Φεβρουαρίου στο Εφετείο, καθώς η Τουρκία ζητά την έκδοσή του, μέσω της Ιντερπόλ.


«Για την πολιτική του δράση στην Τουρκία, η οποιαδήποτε εις βάρος του ποινική δίωξη, μετά από τόσα χρόνια, είναι ήδη από καιρό παραγεγραμμένη, όπως τον έχουν πληροφορήσει και από την Τουρκία.
Αλλά για την Τουρκία, όποιος είναι αντίθετος με το υφιστάμενο καθεστώς πρέπει να καταδικαστεί», υπογραμμίζει ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Οσα χρόνια ο Τεμίζ διαμένει στην Ελλάδα, δεν υπάρχει εις βάρος του καμία ποινική δίωξη.
«Παλεύει για μια αξιοπρεπή ζωή. Δουλεύει για το μεροκάματο, για την επιβίωσή του και συμμετέχει στον δημοκρατικό αγώνα στην Ελλάδα, δηλαδή στις διαδηλώσεις, στις πορείες.
Η συμμετοχή του αυτή είναι στο πλαίσιο των αυτονόητων και νόμιμων δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου. Δεν έχει παραβεί ούτε στο ελάχιστο τους εδώ υφιστάμενους νόμους.
Αν γι’ αυτές τις πράξεις του, τις ήδη παραγεγραμμένες στην Τουρκία και τις καθ’ όλα νόμιμες στην Ελλάδα, ζητείται η έκδοσή του, τότε κανένας πρόσφυγας εδώ και πουθενά δεν θα είναι ασφαλής», υπογραμμίζουν τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης.
Η υπόθεσή του εκδικάζεται αύριο (αν γίνει η δίκη, λόγω της αποχής των δικηγόρων) στο Εφετείο Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως, 5ος όροφος, Ακροατήριο Εκδόσεων), ενώ υπάρχει κάλεσμα συμπαράστασης έξω από το δικαστήριο στις 12 το μεσημέρι.
http://www.efsyn.gr/arthro/diogmenos-epi-hoyntas-evren-diokomenos-epi-erntogan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις