Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Στις 24 Μαρτίου 2016, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης  του πολιτικού πρόσφυγα Ali Temiz, , το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έκδοσής του στην Τουρκία.  Ταυτόχρονα όμως, για πρώτη φορά  αποφάσισε την διενέργεια έρευνας,  εκ μέρους του Εισαγγελέα, στην Ελλάδα για το αν  χρηματοδοτεί  τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία. Η δίωξη έγινε κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας για δικαστική συνδρομή, αν και δεν ανέφερε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τις εις βάρος του κατηγορίες.
 
Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι ο Αli είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΑΠΑ και ότι μέσω αυτού χρηματοδοτεί τρομοκρατική οργάνωση.  Αυτή και μόνο η πρόταση δείχνει το σημείο που έχουμε φτάσει.Δεν στοιχειοθετεί  κατηγορία, ούτε είναι αδίκημα ότι είναι  από τα ιδρυτικά μέλη του  ΚΑΠΑ. Ιδρυτικά μέλη του ΚΑΠΑ είναι και πολλοί άλλοι και μάλιστα γνωστοί Έλληνες. Το ΚΑΠΑ είναι ένα καθ’ όλα νόμιμο σωματείο.

Η Τουρκία θέλει να ποινικοποιήσει αυτή την νόμιμη δραστηριότητα, αλλά δυστυχώς και οι Ελληνικές δικαστικές αρχές με αυτή τους την απόφαση, για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά και  με εντελώς αβάσιμες κατηγορίες, συνδράμουν στην επιθυμία της και προχωρούν, αντί της ολοσχερούς απόρριψης, σε περαιτέρω δικαστική έρευνα.Αν υπήρχε τέτοιο "αδίκημα", πράγμα το οποίο δεν υπάρχει, θα έπρεπε οι Ελληνικές αρχές να ξεκινούσαν την διεξαγωγή έρευνας από μόνες τους και όχι κατόπιν εντολών  της  Τουρκίας.  Ο απώτερος και πραγματικός στόχος τους είναι να καταπιέσουν ακόμη περισσότερο τους πολιτικούς πρόσφυγες.

   
Ο Ali Temiz ζει εδώ και 32 χρόνια στην Ελλάδα. Είναι ένας  απλός  άνθρωπος και  πρόσφυγας. Δουλεύει για το μεροκάματό του και στηρίζεται ολοκληρωτικά στους φίλους του, οι οποίοι, όλοι ανεξαιρέτως,  είναι  απόλυτα σίγουροι για την αθωότητά του.Η μόνη δραστηριότητά του, εκτός της εργασίας του, είναι η συμμετοχή του στις , εδώ στην Ελλάδα, καθ΄ όλα νόμιμες διαδηλώσεις.
Σ’ αυτήν την εποχή που φτάσαμε, ακόμα και οι απλοί πολιτικοί πρόσφυγες  κατηγορούνται και οδηγούνται στα δικαστήρια χωρίς  καθόλου αποδεικτικά στοιχεία.Αν μ’ αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες οδηγείται στα δικαστήρια ένας απλός άνθρωπος, απλό μέλος  ενός καθ’ όλα νόμιμου σωματείου,  τότε κινδυνεύουμε όλοι μας.

Από το 2011 μέχρι  σήμερα δεν έχει σταματήσει η καταπίεση σε βάρος των προσφύγων από την Τουρκία.Από τις αρχές του 2013 άρχισαν στην Ελλάδα συστηματικά και παρατεταμένα συλλήψεις,  προφυλακίσεις,  απαγωγές και παρακολουθήσεις πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία. Η ελληνική αστυνομία, σε αγαστή συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, προέβη στη σύλληψη 13 αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου. Τις περισσότερες φορές η σύλληψη έγινε με μεθόδους που θύμιζαν πρακτικές της μαφίας, δηλαδή με απαγωγή των συντρόφων στη μέση του δρόμου. Επίσης, πολλοί πολιτικοί πρόσφυγες συνελήφθησαν, με ένταλμα σύλληψης από την Interpol,  όταν επισκέφθηκαν  το Τμήμα Αλλοδαπών για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους, . Τα εντάλματα σύλληψης από την Interpol εκδίδονται λίγες μόνο μέρες πριν από την ανανέωση ταυτότητας ή άλλες διαδικασίες για ζητήματα ασύλου.

Μετα  απο τόσες συλλήψεις και προφυλακίσεις σήμερα  έφτασαν σε ένα απλό πρόσφυγα που ζει εδώ και 32 χρονιά νομιμά στην Ελλάδα. Η υπόθεση του ALI TEMIZ  σημαίνει μεγάλη  καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφυγών. Είναι ποινικοποίησή του αγώνα, της αλληλεγγύης, του αγώνα για δημοκρατικά δικαιώματα.

Εάν δεν τους σταματήσουμε θα καταπατήσουν όλα τα δικαιώματα μας.Να σταματήσουμε την άδικη δίωξη εις βάρος του Αli Temiz. Σας καλούμε να στηρίξετε το δίκαιο αγώνα του. Οι άνθρωποι γίνονται άνθρωποι διεκδικόντας τα δικαιώματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις