Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Μια Ζωή Αγώνας! Μια Ζωή Φυλακίσεις, Απομόνωση, Βασανιστήρια!

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Φαντίκ Αντιγυαμάν!
Μια ζωή αγώνας! Μια ζωή φυλακίσεις, απομόνωση, βασανιστήρια!

Η Φαντίκ από την Τουρκία, χρόνια κυκλοφορούσε στην Ελλάδα ανάμεσά μας, γνώριμη φιγούρα, παντού, σε όλες τις πορείες, στους αγώνες, στις συνελεύσεις και στις καταλήψεις, μαζί με τους συντρόφους της, στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης, ταγμένοι σε έναν αγώνα ενάντια στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού, με όραμα την κοινωνική επανάσταση.
Στο στόχαστρο των διεθνών μ
υστικών υπηρεσιών συνελήφθη στην Αθήνα, της αποδόθηκαν κατηγορίες του άρθρ. 187Α,παρ.6, για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και συγκεκριμένα του DHKP-C, στο πλαίσιο της υπόθεσης ανεύρεσης οπλισμού σε σκάφος στη Χίο, και δικάσθηκε μαζί με τους συντρόφους της στη Μυτιλήνη. Οι βαριές κατηγορίες εις βάρος της αποδομήθηκαν και έτσι η Φαντίκ, ελεύθερη πλέον, θα μπορούσε να ζήσει μια ήσυχη και ασφαλή ζωή στην Ελλάδα.
Όμως η Φαντίκ επέλεξε τον δύσκολο δρόμο.
Τον δρόμο του Αγώνα!

Επέλεξε να επιστρέψει, όχι στην πατρίδα της, αλλά στους λαούς της Τουρκίας, επέλεξε να πάει στο στόμα του λύκου, στην Τουρκία του Ερντογάν, για να συνεχίσει τον αγώνα για το γκρέμισμα του καπιταλισμού, για την κοινωνική επανάσταση και απελευθέρωση.
Μεγαλείο Ψυχής!
Τρεις μέρες όμως, αφότου πέρασε στην Τουρκία, συνελήφθη στη πόλη Aydin, στις 2 Φλεβάρη 2016, από την Τουρκική Αντιτρομοκρατική (πως το ήξεραν άραγε, ότι έφθασε εκεί..;;;) προφυλακίσθηκε και έκτοτε κρατείται σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης σε ένα μικρό κελί, στην φυλακή, τύπου Τ, στο Tekirdağ. Βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 84 μέρες, κατά της απομόνωσης και των αυθαίρετων συνθηκών.
Δεν ζητά ούτε να απελευθερωθεί, ούτε να παίρνει άδειες.
Το αίτημα της είναι να φύγει από το καθεστώς της απάνθρωπης, βασανιστικής απομόνωσης και να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, διπλά στις συντρόφισσες της.

Δεν πρέπει να την αφήσουμε μόνη!

Αύριο, Τετάρτη, 27 του Απρίλη, στις 6 το απόγευμα, μαζί με τους συντρόφους της να βρεθούμε στην Τουρκική Πρεσβεία, κοντά της, υποστηρίζοντας και συμπαραστεκόμενοι στο αίτημά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις