Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Ουτε Το Φασιστικο Στρατιωτικο Πραξικοπημα , Ουτε Το Φασιστικο ΑΚΡ Ζητω Η Ανεξαρτητη Τουρκια


Ουτε Το Φασιστικο Στρατιωτικο Πραξικοπημα , Ουτε Το Φασιστικο ΑΚΡ
Ζητω Η Ανεξαρτητη Τουρκια
ΖΗΤΩ Η ΛΑΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΤΟ ΑΚΡ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ  ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΚΡ!
Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΚΡ.
ΕΜΕΙΣ  ΘΑ ΒΑΘΥΝΟΥΜΕ  ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Το ΑΚΡ ανακοίνωσε κατάσταση  έκτακτης ανάγκης επικαλούμενο το αποτυχημένο ήδη πραξικόπημα.
Τι σημαίνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης;
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σημαίνει  απροκάλυπτη επίθεση και  καταστρατήγηση όλων των κατακτηθέντων δικαιωμάτων του λαού.
Σημαίνει καταστρατήγηση του δικαιώματος απεργίας των  απολυόμενων εργαζομένων.
Σημαίνει  κατάργηση του δικαιώματός μας να αντιστεκόμαστε κατά των αδικιών και τελικά κατάργηση κάθε δικαιώματός μας.

Σημαίνει ότι μας κλέβουν κάθε δικαίωμα διαμαρτυρίας, δράσης και πορειών διαμαρτυρίας. Δικαιώματα που αποκτήσαμε μετά από τόσους και τόσους αγώνες και θυσίες.
Σημαίνει ότι χωρίς καμιά  δικαστική άδεια θα μας επιτίθενται συνέχεια, ακόμα και μέσα στα σπίτια μας  και στους συλλόγους μας.
Επί πλέον η κατάσταση έκτακτής ανάγκης
Σημαίνει, για τις φτωχές γειτονιές απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους.
Σημαίνει  δολοφονίες, βασανισμοί, προσαγωγές και συλλήψεις.
Οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι χωριάτες , οι φοιτητές, οι μαγαζάτορες, οι καλλιτέχνες, οι μηχανικοί, άνεργοι...
Όλοι οι λαοί της Τουρκίας είναι οι στόχοι επίθεσης  του ΑΚΡ.
Όσοι αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους.
Όσοι απαιτούν δικαιοσύνη και να ακουστεί η φωνή τους.
Όσοι διαμαρτύρονται ότι είναι φτωχοί και ότι πεινάνε.
Όσοι απαιτούν δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν υγεία και στέγαση.
Όσοι διεκδικούν  μια ανθρώπινη ζωή ,
Είναι  στόχοι των επιθέσεων του ΑΚΡ.
Αιτία της επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης  δεν είναι το αποτυχημένο πραξικόπημα, αυτή είναι η αφορμή, αιτία της ανακοινώσεώς της είναι η περαιτέρω άσκηση πίεσης στον λαό.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ!
Είδαμε ότι το ΑΚΡ είναι μια τρομοκρατημένη δύναμη. Με την πρώτη ευκαιρία σχεδίαζαν να εγκαταλείψουν την χώρα.
Είμαστε 80 εκατομμύρια και δεν μπορεί να νικηθεί λαός 80 εκατομμυρίων.
Δεν θα κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση, δεν θα απαρνηθούμε τα δικαιώματα που με πολλές θυσίες αποκτήσαμε.
Θα νικήσουμε το φασισμό του ΑΚΡ.
ΤΟ ΑΚΡ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΡΙΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ!
Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΜΟΣ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΙΟ!
Στις  15 Ιουλίου 2016 κατά τις βραδινές ώρες έγινε από μια μερίδα στρατιωτικών που βρίσκονταν σε διάφορους τομείς  των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, μια απόπειρα πραξικοπήματος, εναντίον της κυβέρνησης του ΑΚΡ.
Φαίνεται ότι  υποχρεώθηκαν να επισπεύσουν το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα, που κατέληξε τελικά σ’ ένα φιάσκο, δηλαδή μια απόπειρα πραξικοπήματος, λόγω της αποκάλυψής του από τις μυστικές υπηρεσίες.
Προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα περικυκλώνοντας  το Γενικό Επιτελείο, το κτήριο μυστικών υπηρεσιών, το Προεδρικό Μέγαρο, το Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων, πραγματοποιώντας πτήσεις με πολεμικά αεροπλάνα πάνω από τις πάλεις, βομβαρδίζοντας την Βουλή και ανοίγοντας πυρ εναντίον ανθρώπων  που εκείνη τη στιγμή βάδιζαν στους δρόμους.
Σύντομα  όμως φάνηκε ότι  οι πραξικοπηματίες ήταν αδύναμοι. Μόλις το αντιλήφθηκε αυτό το ΑΚΡ, που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν κρυμμένο και τρομοκρατημένο σε μια γωνιά, άρχισε την αντεπίθεση.
Οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί που έκαναν την απόπειρα πραξικοπήματος ούτε πολιτική δύναμη είχαν, ούτε θάρρος απέναντι στο ΑΚΡ. Όταν με το πρώτο  χτύπημα δεν μπόρεσαν να το ρίξουν, άρχισαν να υποχωρούν και πολύ γρήγορα ηττήθηκαν και παραδόθηκαν.
Κοιτάξτε το επίπεδο των πραξικοπηματιών. Δέστε  το ολιγαρχικό κράτος.
Αλλά και το επίπεδο του ΑΚΡ αν κοιτάξετε, θα δείτε το ολιγαρχικό κράτος.
Δεν αντέχουν τον λαό γιατί ο λαός είναι ο εχθρός τους. Είναι ένα πλήθος, ένα πλήθος ανέργων, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του, ένα πλήθος που του στέρησαν την μόρφωση, ένα πλήθος που κορόιδευαν, ένα πλήθος φτωχών, ένα πλήθος παιδιών του λαού.
Δεν υπάρχει  κανένα δικαίωμα, ούτε δίκαιο, ούτε δικαιοσύνη, ούτε νόμος. Για τον λαό τίποτα  δεν υπάρχει. Για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους όμως τα πάντα υπάρχουν. Τα πάντα υπάρχουν για την ολιγαρχία.
Ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την Δημοκρατία. Μέγα ψεύδος. Γι΄ αυτούς Δημοκρατία υπάρχει και σημαίνει εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Και τον κρατικό οργανισμό επίσης προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους τον χρησιμοποιούν. Γι’  αυτά δίνουν την μάχη εξουσίας.
Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση
Γιατί να εμπιστευτεί αυτός ο λάος αυτή την κυβέρνηση;
Γιατί να περιμένει αυτός ο λαός δίκαιο και δικαιοσύνη  απ’ αυτή την κυβέρνηση;
Ο  λαός έχει  την δικαιοσύνη του.
Ο Λαός θα κυβερνήσει τον εαυτό του.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!
Αυτοί οι πραξικοπηματίες έσφαξαν  γυναίκες και παιδιά,  αυτοί είναι που κατάστρεψαν πόλεις και γειτονιές,  αυτοί είναι που εξόρισαν τους ανθρώπους από τις πατρίδες τους.
Μέχρι τις 15 Ιουλίου οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί έσφαζαν κατόπιν εντολής του ΑΚΡ. Ξεγέλασαν  τους στρατιώτες και τους έστειλαν να κάνουν πραξικόπημα  προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους κι όταν κατάλαβαν ότι θα ηττηθούν, τους άφησαν στο έλεος των φασιστών του ΑΚΡ.
Κοιτάξτε τώρα τους  στρατηγούς. Στο λαό έκαναν τα λιοντάρια,  τώρα όμως με τα κεφάλια σκυμμένα παραδίνονται στους  βασανιστές αστυνομικούς. Κανένας τους δεν αντιστάθηκε, κανένας τους δεν υπερασπίστηκε τις πράξεις και το σκοπό τους. Δεν  είχαν κανένα δικαίωμα. Οι ενέργειές τους δεν ήταν προς όφελος του λαού, ήταν προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Οι Ενοπλες Δυνάμεις και το ΑΚΡ που μέχρι χτες, χέρι-χέρι δολοφονούσαν τον λαό, τώρα αλληλοκτυπιούνται για την εξουσία.
Ο Λαος είναι ο κοινός τους εχθρός.
Και οι δυο έκαναν εγκλήματα εις βάρος του λαού.
Γι’ αυτό το λόγο φοβούνται τον λαό.
Το ΑΚΡ για να αντιμετωπίσει τους πραξικοπηματίες  δραστηριοποίησε την αστυνομία και εκεί που εβλέπε ότι δεν ήταν αρκετό δραστηριοποίησε και τους γκρίζους λύκους και όλους τους οθωμανολάτρεις.
Οι φασίστες που συγκεντρώθηκαν, άρχισαν να κάνουν περιπολίες στις πόλεις και στις πλατείες χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο. Περιπολούν κρατώντας στα χέρια τους ξύλα, αλλά και μαχαίρια. Ακόμα  συνεχίζουν.
Οι λαοί μας δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΑΚΡ.
Το πλήθος του ΑΚΡ είναι ένα πλήθος που χτυπά με την ζώνη τους στρατιώτες, που τους αποκεφαλίζει με μαχαίρι, που επιτίθεται στον λαό, είναι ένα πλήθος εχθρικό  προς το λαό. Δεν έχει καμμιά σχέση  με το λαό.
Παρά το ότι  η κυβέρνηση ενθάρρυνε τον λαό να βγει στους δρόμους, προσφέροντας του τις μετακινήσεις δωρεάν, ωστόσο ελάχιστο κόσμο μπόρεσε να μαζέψει.
Προβάλλοντας το ΑΚΡ,  το φασιστικό αυτό πλήθος επιδιώκει να τρομάξει τον λαό. Αυτός είναι ο λόγος που αν και είχε πλέον τον έλεγχο της κατάστασης, αν και είχε ήδη συλλάβει όλους τους πραξικοπηματίες, συνέχισε ωστόσο να καλεί το πλήθος του στους δρόμους. Στόχος του ήταν να κατευθύνει το πλήθος του εναντίον του λαού και   να ισχυροποιήσει την εξουσία του προβαίνοντας σε επιθέσεις και δολοφονίες εναντίον του.
Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν οι επιθέσεις εναντίον των γειτονιών που ζουν επαναστάτες  δημοκράτες και φτωχός λαός. Επίσης επιτέθηκαν στις γειτονιές που ζουν οι αλεβίτες. Αλλά ο εργατικός  φτωχός λαός μας αντέδρασε με επιτυχία στις επιθέσεις αυτές. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί οι φασίστες θα τα παρατήσουν. Η απόφαση επιβολής έκτακτης κατάστασης, είναι  μια απόφαση που στρέφεται εναντίον του λαού. Το έχουν δηλώσει δημόσια ότι γρήγορα θα οργανώσουν τις φασιστικές συμμορίες τους. Καλούν όλους τους φασίστες να βγουν με όπλα στους δρόμους. Θα συνεχίζουν να οργανώνουν και να οπλίζουν τις φασιστικές συμμορίες τους εναντίον του λαού.
ΤΟ ΑΚΡ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟ ΚΟΜΜΑ
Τις πρώτες στιγμές του πραξικοπήματος δεν μίλησαν καθόλου. Περίμεναν μέχρι να νιώσουν ότι θα πάρουν πίσω την εξουσία. Όταν κατάλαβαν ότι οι πραξικοπηματίες είναι αδύναμοι και σκορπισμένοι, τότε αρχίσαν να κινούνται, και άρχισαν να μιλούν περί δημοκρατίας. Καλέσαν τον λαό να βγει στους δρόμους να υπερασπιστεί την δημοκρατία από τους προδότες του παρακράτους.
Κοιτάξτε δήθεν δημοκράτες!
Εσείς δεν ήσασταν που επιτεθήκατε με χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς στον λαό που υπερασπιζόταν τα δικαιώματά του, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, καννόνια νερού και εξοπλισμένα οχήματα.
Εσείς δεν ήσασταν που δολοφονείτε τα παιδιά του λαού μέσα στους δρομους και στις πλατείες.
Ο λαός είναι ελεύθερος να βγει στους δρομους για να υπερασπιστεί το ΑΚΡ, διαπράττει έγκλημα όμως  όταν βγει στους δρόμους και στις πλατείες απαιτώντας ελευθερία και δικαιοσύνη!
Κανέναν  δεν μπορείτε να ξεγελάσετε! Ο λαός γνωρίζει πολύ καλά το φασιστικό πρόσωπο σας.
ΤΟΥΡΚΟΙ, ΚΟΥΡΔΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
Μην αφήνετε να σας ξεγελάσουν αυτοί οι φασίστες, τους ξέρουμε καλά αυτούς!
Τους ξέρουμε καλά από τις σφαίρες και τα καπνογόνα. 
Τους ξέρουμε καλά από τις σφαίρες και τα ανεξίτηλα σημάδια τους στα σώματα. 
Δεν μπορεί να είναι μουσουλμάνος όποιος την πατρίδα του πουλάει και τον λαό κλέβει.
Δεν μπορεί να είναι στρατιώτης  του λαού, όποιος πυροβολεί εναντίον του λαού.
Δεν θέλουμε το ΑΚΡ, τον υπηρέτη των ΗΠΑ, ούτε ένα στρατό οπαδό  των ΗΠΑ.
Η απόφαση επιβολής έκτακτης  κατάστασης είναι ένα σχέδιο  επίθεσης εναντίον του λαού. Πήραν  την απόφαση  αυτή  γιατί δεν μπορούν να κυβερνήσουν.
Πήραν αυτή την απόφαση γιατί φοβούνται τον λαό.
Οπλίζοντας τους φασίστες, θέλουν να κλειδώσουν τον λαό στα σπίτια του. Μην  πέσουμε στην παγίδα τους, μην ξεχάσουμε. Αυτοί είναι που δολοφόνησαν τον ανυπεράσπιστο λαό μας.  Αυτοί είναι που το 1977 στην πλατεία Ταξίμ άνοιξαν πυρ εναντίον του λαού μας. Αυτοί είναι που μας έκαψαν στην Σεβάστεια. Αυτοί ειναι που δολοφόνησαν τους επαναστάτες κρατούμενους στις φυλακές. Αυτοί είναι οι δολοφόνοι που στην εξέγερση του Ιουνίου μας έριχναν βόμβες και σφαίρες. Αυτοί είναι που μας βομβάρδισαν στο  Ουλούντερε! Αυτοί είναι που κατάστρεψαν το Κουρδιστάν. Αυτοί είναι που μας έκαψαν στα δωμάτια .
ΤΟΥΡΚΟΙ , ΚΟΥΡΔΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
Να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας, τις δουλειές μας, τις γειτονιές μας,  τις ζωές μας.  Για  το μέλλον των παιδιών μας  πρέπει  να σταθούμε όρθιοι  ενάντια των επιθέσεων των φασιστών. Είναι δίκαιο να πολεμήσουμε τον φασισμό, με ό,τι όπλα διαθέτουμε!
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ, ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ:
ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ!
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!
ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ!
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!
Να κάνουμε περιπολίες στις γειτονιές , στις δουλειές και στα σπίτια μας. Είδαμε τον τρόμο στα μάτια του ΑΚΡ. Όσο  πιο πολύ τρέμει τόσο πιο πολύ επιτίθεται. Εμείς δεν θα περιμένουμε και δεν θα τους επιτρέψουμε να εισβάλλουν στα σπίτια, να σκοτώνουν, να συλλαμβάνουν και να βασανίζουν
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΛΑΟ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!
ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΡ!
ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΘΑ ΟΠΛΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΛΑΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

                               ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις