Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση Του Λαϊκού Μετώπου Της Τουρκιίας: Η Φράση «Μαχητής Δημοκρατίας» Δεν Ανήκει Στο ΑΚP!Ανακοίνωση Του Λαϊκού Μετώπου Της Τουρκίας:
Η Φράση «Μαχητής Δημοκρατίας» Δεν Ανήκει Στο ΑΚP!
Στις 15 Ιουλίου 2016, κατά τις βραδινές ώρες, πραξικοπηματίες λοχαγοί οι οποίοι συμμετείχαν σε κάποιες μονάδες των Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκίας,  προσπάθησαν να ανατρέψουν το καθεστώς Erdoğan. Η  ενέργεια αυτή απέτυχε και επακολούθησε αιματοχυσία.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το ΑΚP έρχεται αντιμέτωπο με εσωτερικές διαμάχες υστέρα από την πολιτική πολέμου που εφάρμοσε εναντίον του λαού. Δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Ήταν αναπόφευκτη αυτή η μάχη εξουσίας που ξεκίνησε πριν από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.
Ήταν άγνωστο εάν αυτοί που θα ήταν θύματα εκκαθάρισης, θα είχαν το θάρρος για μια πραξικοπηματική πράξη. Ήταν όμως σίγουρο ότι θα γίνονταν μάχες.

Στρατιωτικοί  των οποίων ζητούνταν η εκκαθάριση και μερικοί που ενοχλούνταν από το ΑΚΡ προσπάθησαν  με μη καλά οργανωμένο σχέδιο να το καταρρίψουν. Το  ΑΚΡ είχε τον έλεγχο της κατάστασης από την αρχή και προχώρησε άμεσα στις εκκαθαρίσεις όλων των πραξικοπηματιών.
Οι πραξικοπηματίες  από την πρώτη στιγμή έδειξαν τον σκοπό τους δηλώνοντας ανοικτά ότι δεν ενεργούν  για το λαό. Αντίθετα μάλιστα δήλωσαν την υποταγή τους στους ιμπεριαλιστές.
Το  ΑΚP καμαρώνει, λέγοντας ότι «Αντισταθήκαμε στο Πραξικόπημα και καθαρίσαμε τους πραξικοπηματίες», και βλέπει τον εαυτό του πολύ πιο δυνατό, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι γι’ αυτό δεν υπάρχει ασφάλεια. Έχει δημιουργήσει μια εικόνα φτώχειας και πείνας. Είναι πλέον φανερό ότι δεν είναι ο πρώτος υπηρέτης του ιμπεριαλισμού και ότι περνάει κρίση. Είναι  υπηρέτης ερπετό του ιμπεριαλισμού.
Το πρόβλημα του ΑΚΡ δεν είναι μόνο οι δυνάμεις που είναι μέσα στον Στρατό.
Είναι  ο λαός το πραγματικό πρόβλημά του και η μόνη δύναμη που φοβάται. Ξέρει πολύ καλά ότι αργά ή γρηγορά θα λογοδοτήσει για ό,τι έκανε κατά του λαού. Γι’ αυτό τον λόγο όταν έκανε την εκκαθάριση, κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους για να τους κινητοποιήσει.
Χθες βραδύ το κάλεσμα που έκανε ονομάζοντάς το «Προστατεύστε την Δημοκρατία», δεν είχε μεγάλη ανταπόκριση. Μόνο  στις περιοχές που ηγούνται η αστυνομία και οι φασίστες  μαζέψαν κάποιο κόσμο. Αυτές είναι οι δυνάμεις που τρέφονται και οπλίζονται από το ΑΚΡ.
Πάρα  το ότι έγινε η εκκαθάριση των πραξικοπηματιών άμεσα, το φασιστικό ΑΚΡ κάλεσε σήμερα τον κόσμο και τους υποστηρικτές του να κατέβουν στις πλατείες και στους δρόμους, ώστε να κατευθύνει αυτό το πλήθος των φασιστών εναντίον του λαού.
Μια  δύναμη κόντρα  θα ανατρέψει  την προσπάθεια του ΑΚΡ  να  στρέψει αυτό το πλήθος που καλεί στις πλατείες εναντίον του λαού και να δυναμώσει με αυτό το τρόπο την ηγεμονία του.
Η λέξη «πολεμιστής της δημοκρατίας» δεν αρμόζει  στο ΑΚΡ. Το ότι απέτρεψε το πραξικόπημα που στράφηκε εναντίον του, δεν το καθιστά μια δύναμη προστάτιδα της δημοκρατίας. Μετά  την αποτυχία του πραξικοπήματος το  ΑΚΡ  δεν δικαιώθηκε στο ελάχιστο.
Δεν σημαίνει ότι το ΑΚΡ είναι νόμιμη δύναμη, επειδή οι πραξικοπηματίες είναι μια δύναμη παράνομη. Το ΑΚΡ με εκλογικά παιχνίδια και με απειλές μετάτρεψαν τις εκλογές σε σκουπίδια.
Τώρα όλα τα αστικά κόμματα ενώνονται πίσω από το ΑΚΡ με τη φράση «δημοκρατία», αν και προβαίνει σε αιματοχυσίες. ισχυροποιώντας έτσι τον φασισμό του. Ξέχασαν  πολύ γρηγορά πως το ΑΚΡ με τα εκλογικά παιχνίδια του ήθελε επίσης και την δική τους εκκαθάριση.
Δεν σημαίνει  ότι  είναι δημοκρατικό κόμμα, πιστός ακόλουθος της Δημοκρατίας, επειδή απέτρεψε το πραξικόπημα που έγινε εναντίον του και δεν μπορεί να είναι γιατί το ΑΚΡ ακολουθεί φασιστική πολιτική για να επιτύχει την παράδοση του λαού. Προσπαθεί  να εντείνει πιο πολύ τις επιθέσεις του, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το πραξικόπημα. Και τώρα μέσω του πραξικοπήματος θέλει να νομιμοποιήσει, την δολοφονία του λαού και την φασιστική πολιτική του. Το ΑΚΡ είναι ένα κόμμα φασιστικό και φοβητσιάρικο. Τις  πρώτες στιγμές του πραξικοπήματος δεν μίλησαν καθόλου. Περίμεναν μέχρι να νιώσουν ότι θα πάρουν πίσω την εξουσία.  Όταν κατάλαβαν ότι οι πραξικοπηματίες είναι αδύναμοι και σκορπισμένοι, τότε αρχίσαν να κινούνται. Έκαναν  κάλεσμα σε όλο τον λαό λέγοντας «Προστατέψτε την δημοκρατία, αντισταθείτε εναντίον των προδοτών  γκιουλενιστών».

Κοιτάξτε δήθεν δημοκράτες!
Βγήκατε  στους δρόμους δήθεν για τα δικαιώματα του λαού και επιτεθήκατε με βόμβες και σφαίρες, εναντίον στρατιωτών και αστυνομικών
Δολοφονείτε  στους δρόμους τα παιδιά του λαού.
Αυτός ο λαός σας ξέρει καλά.
Σας ξέρει καλά από τις σφαίρες και τα καπνογόνα που δέχτηκε.
Σας ξέρει καλά από τις σφαίρες που δέχτηκαν τα σώματα τους.
Δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε κανέναν.
Ο λαός γνωρίζει καλά το φασιστικό πρόσωπο σας.

Προς τον κόσμο που υποστηρίζει το ΑΚΡ!
Το να είσαι πολεμιστής της Δημοκρατίας σημαίνει να αγωνίζεσαι εναντίον του φασισμού.
Η Δημοκρατία δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την Ανεξαρτησία της πατρίδας μας.
 Όσοι θέλουν να γίνουν σκιά των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους και όσων η πορεία τους είναι οι ιμπεριαλιστές, δεν έχουν ούτε σκοπό, ούτε καταβάλουν  ουδεμία προσπάθεια να φέρουν την δημοκρατία στον λαό τους.
Ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι ένας αγώνας εναντίον ιμπεριαλισμού και φασισμού. Η κυβέρνηση του ΑΚΡ , είναι μια κυβέρνηση μαριονέττα των ιμπεριαλιστών και είναι φασιστική. Το ΑΚΡ είναι ένα κόμμα που σε συνεργασία με το Ισραήλ τυραννάει τους λαούς.
Η Δημοκρατία γι’ αυτούς είναι σαν μια τσίχλα που μασιέται στα στόματα.
Γι’ αυτούς η δημοκρατία:
Σημαίνει να γεμίζουν τα ταμεία τους.
Σημαίνει εξουσία και παλάτια για τους ίδιους και περισσότερη φτώχεια και πείνα για τον λαό μας.
Σημαίνει να είσαι άνεργος και άστεγος.
Για αυτό το λόγο μην πιστεύετε τα ψέματα του ΑΚΡ. Το ΑΚΡ δεν γίνεται ένα καλό κόμμα, δίνοντας ψίχουλα στον λαό που τον έχει  καταστήσει περισσότερο φτωχό.
Αυτοί που τρώνε γιγάντιες μερίδες  δίνοντας στον λαό κάτι ψίχουλα, δεν σημαίνει ότι είναι καλοί. Αντίθετα σημαίνει  ότι αυτοί κατακλέψαν τον λαό, μέχρι και το τελευταίο κέρμα του. Γι΄ αυτό το λόγο μην είστε στην πλευρά του ΑΚΡ και μην  επιτεθείτε εναντίον του λαού.
Μην επιτίθεσθε εναντίον του λαού κι εσείς ένα κομμάτι του είστε.
Να ξεκινήσετε  μαζί με τον λαό τον αγώνα εναντίον φασισμού και ιμπεριαλισμού.

Λαέ μας !
Το φασιστικό ΑΚΡ τώρα με την δικαιολογία του πραξικοπήματος επιτίθεται και προετοιμάζει περισσότερες επιθέσεις. Χθες το βραδύ το πρώτο πράγμα που έγινε είναι  οι επιθέσεις εναντίον των γειτονιών πού βρίσκονται οι επαναστάτες. Αυτή  η προσπάθεια τους απότυχε.  Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα παρατήσουν. Τώρα τα καλέσματα που έγιναν για απόψε και για τις επόμενες μέρες αποδεικνύουν ότι δεν θα σταματήσουν να οργανώνουν τις συμμορίες τους.
Θα  οργανώσουν τους φασίστες και τις συμμορίες, οπλίζοντας τους εναντίον λαού. 
Εμείς πρέπει να οργανωθούμε στο πλευρό των επαναστατών, εναντίον αυτών των φασιστών.
Γι΄ αυτό με κάθε όπλο πρέπει να προετοιμαστούμε εναντίον των φασιστικών επιθέσεων.

Λαέ μας να βγούμε στους δρόμους!
Αλλά όχι για να στηρίξουμε το φασιστικό ΑΚΡ, αλλά για να πολεμήσουμε το φασισμό…
Για να δημιουργήσουμε μια χώρα για τον λαό δημοκρατική και ανεξάρτητη.
Να βγούμε στους δρόμους όχι για να στεκόμαστε στο φασιστικό πλήθος του ΑΚΡ, αλλά για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια μας, για να προστατέψουμε τις γειτονιές μας από το φασιστικό πλήθος, για να απαντήσουμε με πόλεμο στον φασιστικό πόλεμο που κήρυξε το ΑΚΡ.
Όλοι να βγούμε στους δρόμους….
Να ενωθούμε, να πολεμήσουμε, να νικήσουμε!
Κάτω ο φασισμός!
Ζητώ ο αγώνας μας για την Ανεξάρτητη  Δημοκρατική Τουρκιά!

ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
16.7.2016
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις