Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αθήνα: στις 17:00 στην Πρεσβεία της ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΒΑΣΙΛ. ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΓΙΛΗΣ)

«Εάν σύστημα ξεκινά να φοβηθεί από τα τραγούδια τότε πια κάνεις δεν μπορεί να κρατήσει όρθιο το σύστημα»


ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ 550 ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
 ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ  2346 Καθηγητές από τα πανεπιστήμια,  28 χιλιάδες 346 εκπαιδευτικοί στην  δευτεροβάθμια εκπαίδευση
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ!

Πρόσφατα, προφυλάκισαν και τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος GRUP YORUM. Πρόκειται για αγωνιστές, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει συναυλίες με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Αυτή δεν είναι η πρώτη φυλάκιση τους... τις προηγούμενες φορές είχαν ιδρυθεί, έξω, συγκροτήματα με ονομασία GRUP YORUM
Απαγορεύσαν τις συναυλίες του GRUP YORUM, άλλα αυτοί συνέχισαν να τραγουδούν. Τώρα είναι στα λευκά κελιά τύπου F. Εάν σύστημα ξεκινά να φοβηθεί από τα τραγούδια τότε πια κάνεις δεν μπορεί να κρατήσει όρθιο το σύστημα.
Σύμφωνα με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έκλεισαν 550 συλλόγους. Όλες οι επιθέσεις τους στρέφονται εναντίον των αγωνιστικών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Σφραγίζοντας τους συλλόγους όμως, δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα. Δεν αναγνωρίζουμε ούτε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ούτε τους νόμους, ούτε τις απαγορεύσεις, ούτε τις σφραγίδες τους. Σπάμε τις σφραγίδες και συνεχίζουμε τις δράσεις μας. 


Η φασιστική εξουσία του ΑΚΡ με την απόφασή της να κλείσει τους φορείς δείχνει το πόσο φοβάται τον οργανωμένο λαό. Θα μετατρέψουμε όλους τους φορείς σε αγωνιστικά μετερίζια. Δεν μπορούν να σφραγίσουν τις σκέψεις, τις συνειδήσεις.
 Έχουν προφυλακίσει βουλευτές, δημοσιογράφους, εργάτες, φοιτητές, διανοούμενους, μουσικούς, δικηγόρους, καθηγητές, … Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Η εξουσία του ΑΚΡ είναι μέσα σε βαθιά κρίση ακυβερνησίας. Με ένα καίριο κτύπημα κινδυνεύει να πέσει. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η λογοκρισία και τα κυβερνητικά διατάγματα είναι σπασμωδικές κινήσεις εξασφάλισης της εξουσίας του. 
Επιτέθηκαν στα γραφεία των δικηγορών. Στο σύλλογο των προοδευτικών νομικών (CHD),στο νομικό γραφείου του λαού (HHB) και στο σύλλογο νομικών της ελευτερίας (ÖHD). Οι Σύλλογοι αυτοί έχουν χιλιάδες μέλη.
Μετά το πραξικόπημα απολύθηκαν χιλιάδες υπάλληλοι και καθηγητές. Για να κατακτήσουμε τα δικαιώματα μας αντιστεκόμαστε συνεχώς μέχρι  την τελική επαναπρόσληψη.  Είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των εργαζομένων που απολύθηκαν κατά τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης. 
Μ΄ αυτήν την λογική αντιστέκεται η ΝΟΥΡΙΕ ΓΟΥΛΜΕΝ, απολυμένη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Eskişehir Osman GAZİ,  καθημερινά   διαμαρτύρεται και  καθημερινά τη συλλαμβάνουν τη συνέλαβαν 17 φορές και συνεχίζει την αντίσταση φωνάζοντας ότι «Θέλω πίσω την δουλειά μου». Είναι  η πρώτη καθηγήτρια που ασταμάτητα και αποφασιστικά αντιστέκεται κατά των συνθηκών έκτακτης ανάγκης. Και η δασκάλα γυμνάσιου ΑΤΖΟΥΝ ΚΑΡΑΝΤΑΪ.  Κάθε μέρα  μπροστά στο σχολείο της διαμαρτύρεται για την  αυθαίρετη απόλυσή της και κάθε μέρα τη συλλαμβάνουν μέχρι τώρα έχει συλληφθεί 10 φορές. αλλά  και αυτή απτόητη συνεχίζει την αντίστασή της.  Ξεκίνησε την αντίσταση ο δάσκαλος  ΣΕΛΙΜ ΟΖΑΚΤΣΑ και αυτός μέσα σε πέντε ήμερες εχεί συλληφθει καθε ήμερα. Η αντίσταση τους απλώνεται και γίνονται παραδείγματα για των απολυμένων εργαζομένων κατά στα μετρά έκτακτης ανάγκης.
Όσο κι αν η εξουσία του ΑΚΡ χρησιμοποιεί διάφορα πολεμικά όπλα, όσο κι αν στόχος της είναι να τρομοκρατεί τον κόσμο, ο αγώνας είναι δυνατός, νόμιμος και δίκαιος. Φοβούνται γιατί γνωρίζουν τι τους περιμένει. Η ιστορία είναι γεμάτη με τέτοια παραδείγματα. Μπροστά στη λαϊκή δύναμη τα φασιστικά καθεστώτα υποκύπτουν. Η πιο μεγάλη δύναμη είναι η δύναμη του οργανωμένου λαού. Μην αμφιβάλλετε, εμείς θα νικήσουμε.
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ GRUP YORUM!    
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ στους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ               
Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους 

στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις