Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Όπου κι αν είμαστε, ακόμα και μόνοι μας, συνεχίζομε την αντίσταση κατά των απολύσεων


Στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα απολύθηκαν χιλιάδες υπάλληλοι και καθηγητές. Το θέμα δεν περιορίζεται μόνο σε μια διαμαρτυρία κατά των απολύσεων, ή μόνο σε μια συνέντευξη τύπου, ή σε μια ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε.. Ο αγώνας δεν εγκλωβίζεται με τη λογική μόνο μιας διαμαρτυρίας. Για να κατακτήσουμε τα δικαιώματα μας αντιστεκόμαστε συνεχώς μέχρι  την τελική επαναπρόσληψη.  Είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των εργαζομένων που απολύθηκαν κατά τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης.
Ο  προορισμός μας είναι σε κάθε κλάδο, ακόμη και εάν είμαστε μονοί μας, να αντισταθούμε μέχρι τη νίκη.  Ξέρουμε καλά ότι μέχρι τώρα όλα τα δικαιώματά μας, μ΄ αυτόν τον  τρόπο τα κατακτήσαμε.
Μ΄ αυτήν την λογική αντιστέκεται η Νuriye GÜLMEN, απολυμένη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Eskişehir Osman GAZİ,  καθημερινά   διαμαρτύρεται και  καθημερινά τη συλλαμβάνουν. Μέσα  σε 11   ήμερες τη συνέλαβαν 10 φορές και συνεχίζει την αντίσταση φωνάζοντας ότι «Θέλω πίσω την δουλειά μου». Είναι  η πρώτη καθηγήτρια που ασταμάτητα και αποφασιστικά αντιστέκεται κατά των συνθηκών έκτακτης ανάγκης. Και η δασκάλα γυμνάσιου ΑCUN KARADAG.  Κάθε μέρα  μπροστά στο σχολείο της διαμαρτύρεται για την  αυθαίρετη απόλυσή της και κάθε μέρα τη συλλαμβάνουν, αλλά  και αυτή απτόητη συνεχίζει την αντίστασή της.
Και  οι δυο, μέλη του Μετώπου των Δημοσίων Υπαλλήλων (KEC), είναι παραδείγματα αντίστασης.


Ο Salih Savaş απολύθηκε από τη δουλειά του στο πάρκινγκ του Δήμου Çerkezköy – Ιstanbul, (του οποίου ο  δήμαρχος είναι από   το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) και  αντιστέκεται μόνος του.  Η  επαναστατική εργατική κίνηση, της οποίας είναι μέλος,  του συμπαραστέκεται στον αγώνα του.
17χρονο παιδί, μέλος της Επαναστατικής Νεολαίας Λυκείων, αντιστάθηκε κατά των συνθηκών που αντιμετωπίζει στις φυλακές και νίκησε.
Σε αυτές τις αντιστάσεις τώρα δίνει δύναμη το ζευγάρι Semih Özakça και Esra Özakça, δάσκαλοι από την Μαρδίν (Κουρδιστάν). Ο Semih απολύθηκε και η σύζυγός του είναι σε διαθεσιμότητα. Και  οι 2 ανακοίνωσαν ότι  όπως και οι  συνάδελφοί τους θα ξεκινήσουν αντίσταση μέχρι την νίκη.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΧΟΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


*Το Μέτωπο των Δημόσιων Υπαλλήλων (KEC), η Επαναστατική Εργατική Κίνηση (DİH) και η Επαναστατική Νεολαία  Λυκείων (Liseli Dev-Genç) είναι παρατάξεις του Λαϊκού Μετώπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις