Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Απόσπασμα της ανακοίνωσης του τοπικού παραρτήματος Λαϊκού Μετώπου στην Συρία σχετικά με τη νίκη στο ΧαλέπιΗ Συρία, που αντιστέκεται κατά των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους, εδώ και 6 χρόνια, με την πρόσφατη νίκη της για άλλη μία φορά έδειξε ότι δεν θα αφήσει έδαφός της στους δολοφόνους. Πριν 5 χρόνια επιτέθηκαν και κατέκτησαν το Ανατολικό Χαλέπι οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία, Ιορδανία, στήριζαν τους ΙΣΙΣ, El Nusra (σημερινή ονομασία Ahraru Şam), τον Ελεύθερο Συριακό στρατό (FSA) κλπ., ενώ   το  Δυτικό Χαλέπι παρέμεινε υπό το καθεστώς της Συρίας. Μετά την κατάκτηση του Ανατολικού Χαλέπι όλες οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις που υπήρχαν σ’ αυτό, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία. Το Χαλέπι, ήταν το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της Συρίας και με  την κατοχή του στόχευαν στην ολοκληρωτική καταστροφή της οικονομίας της.
Η πόλη αυτή είχε και στρατηγική αξία, καθώς απέχει μόλις 60 χλμ  από την Τουρκία. Από την αρχή του πολέμου έδωσαν τη μεγαλύτερη στήριξη στους συνεργάτες των ιμπεριαλιστών ο Erdoğan και το κόμμα του ΑΚΡ.  Παράλληλα  η μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική στήριξη  των ιμπεριαλιστών και συνεργατών τους γινόταν απ’ το Χαλέπι. Η  συνοριακή γραμμή Τουρκίας - Συρίας, έκτασης 900 χλμ,  ήταν ορθάνοιχτη γι’ αυτούς. Η  Συρία για να ανακόψει το μεγαλύτερο μέρος της επιμελητείας (υπηρεσία ανεφοδιασμού στρατού σε όλα τα είδη), κατέκτησε τον δρόμο του Castillo στις 11 Ιουλίου 2016 και περικύκλωσε το Ανατολικό Χαλέπι και βέβαια ο Erdoğan και το κόμμα του, με τις παρεμβάσεις τους, προσπάθησαν να σπάσουν αυτήν την περικύκλωση.
Με την στήριξη της Ρωσίας, του Ιράν και του Χεσμπουλάχ το Χαλέπι έχει σχεδόν εκκαθαριστεί από τους εισβολείς. Στις 14 Δεκέμβρη, οι εισβολείς μίας πολύ μικρής περιοχής, παραδόθηκαν και κατόπιν συμφωνίας που έγινε μ’ αυτούς, μεταφέρθηκαν στο İdlib.
Μετά την νίκη της Συρίας, στην Τουρκία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη τα Μ.Μ.Ε. παραποίησαν εντελώς τα γεγονότα.  Ενώ εδώ και 5 χρόνια οι συνεργάτες των ιμπεριαλιστών κατέσφαζαν τον άμαχο συριακό λαό κι’ αυτοί έκαναν τα στραβά μάτια, τώρα δημοσιεύουν  ότι στο Χαλέπι δολοφονείται ο άμαχος πληθυσμός, ότι η πόλη βάφτηκε στο αίμα …..
Η νίκη στο Χαλέπι είναι σημαντικό βήμα  στον πόλεμο της Συρίας. Εμείς από την αρχή στηρίξαμε τους λαούς που αντιστάθηκαν κατά των ιμπεριαλιστών και πιστέψαμε ότι αυτή η δύναμη δεν θα ηττηθεί. Θα είμαστε από εδώ και μπρος πάντα δίπλα στους λαούς που αντιστέκονται κατά των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους

Είμαστε μαζί με το αντιστεκόμενο Συριακό λαό!
ΚΑΤΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ!
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙ!                                                     το τοπικό παράρτημα του Λαϊκού Μετώπου στην Συρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις