Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

10 ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΝΤΕΡΣΙΜ (ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ)
Σύμφωνα  με την ανακοίνωση του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου, 10 αντάρτες έπεσαν μάρτυρες στα βουνά της Ντερσίμ (Κουρδιστάν).
Στις 7 Νοεμβρίου του 2016 βομβαρδίστηκε το καταφύγιο μιας ομάδας ανταρτών του DHKC. Όσοι επέζησαν ενημέρωσαν το κόμμα ότι  μερικοί εκ των ανταρτών δολοφονήθηκαν. Το κράτος όχι μόνο δεν παραδίδει τους σορούς των στις οικογένειές τους, αλλά  ούτε καν τις ενημερώνει.
Το βομβαρδισμό αναφέρει στο γράμμα της  η κομαντάντε Leyla Aracı:
«Με την αταλάντευτη πίστη ότι θα ζητήσουμε λογαριασμό για τους μάρτυρες, δίνουμε το λόγο μας, ότι  δεν θα καταφέρουν να μας σβήσουν από τα βουνά. Σας αγκαλιάζουμε.
Συνεχίζουμε να δυναμώνουμε τον αγώνα.
Αυτό το γράμμα το γράφω γρήγορα μέσα σε συνθήκες περιορισμένες.»
Σύμφωνα με την αναφορά της κομαντάντε Leyla, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μερικοί αντάρτες να έπεσαν μάρτυρες.

Αλλά μέχρι στιγμής από το κράτος, τίποτα δεν ανακοινώθηκε σχετικά με αυτούς. Η ολιγαρχία δεν παρέδωσε τους σορούς τους στους γονείς, ούτε καν προέβη στην ανακοίνωση των ονομάτων τους. Όπως ακριβώς και οι Ισραηλινοί,  που επίσης δεν παραδίδουν τους σορούς των Παλαιστινίων στις οικογένειές τους. Οι ενέργειές τους αυτές είναι σκόπιμες, αν και πολύ  καλά γνωρίζουν, ότι ως επακόλουθο των επιθέσεών τους στις άξιες του λαού,  είναι η ηθική αποδυνάμωσή τους. Μπορούν να κάνουν οτιδήποτε στους σορούς, όπως ακριβώς και  οι Ισραηλινοί. Η  ολιγαρχία της Τουρκίας ουδεμία διαφορά έχει.
Η κομοντάντε Λείλα περιγράφει στην αναφορά της το βομβαρδισμό ως εξής:
«7 Νοεμβρίου, Δευτέρα το πρωί, το καταφύγιο βομβαρδίστηκε. Όλο  το βουνό  το έκαψαν, το βομβάρδισαν, αλλά να αποβιβαστούν εκεί που ήμασταν δεν μπόρεσαν. Δεν  είχαν το θάρρος. Μετά, αργά το βράδυ,αποβιβάστηκαν για πολύ λίγο κι’ έφυγαν εσπευσμένα.
Να προσέχετε.
Με πίστη και αγάπη σας αγκαλιάζουμε.
Θα ζητήσουμε λογαριασμό  για τους μάρτυρές μας.
Πόλεμος μέχρι τη οριστική νίκη.»
Με την αναφορά της η κομαντάντε Leyla εκδηλώνει την αγάπη της.
Τον  λαό, την οργάνωση, τους συντρόφους, όλους πολύ σας αγαπάμε. Μας λείπετε.
Δεν είμαστε μόνοι, είμαστε πάντα μαζί σας. Συνεχίζουμε να δυναμώνουμε την ελπίδα. Για  μας μην ανησυχείτε. Τον  εαυτό σας να προσέχετε.

Μεταφέρει όλη την βαρβαρότητα και  πέφτει  κι’ αυτή μάρτυρας. Τώρα παντού ζητούν τους σορούς των ανταρτών που έπεσαν μάρτυρες.
Η HUNKAR και η LEYLA ήταν απο την επαναστατική νεολαία (DEV-GENÇ)

Ο BUNYAMIN ήταν από την επαναστατική νεολαία στα ΛύκειαΤην SEYHAN έκαψαν ζωντανή με χημικά στις φυλακές της Τουρκίας το 2000, ότι απέμεινε ήταν ένα κομμάτι κάρβουνου. Τώρα έπεσε μάρτυρας ο σύζυγός της ΚENAN ĞÜNYEL 
Ο MELİH ήταν αγωνιστής στις γειτονιές Η AYSUN ήταν φοιτήτρια  


Ο HÜSEYİN ήταν πατέρας και αγωνιστής 
Ο MUSTAFA αγωνιστής και δημοσιογράφος του περιοδικού YÜRÜYÜŞ

Τα δύο αδέλφια μαζί αγωνίστηκαν, ανέβηκαν στα βουνά και έπεσαν μάρτυρες 


Ο TUNCAY αγωνιζόταν στις γειτονιές μαζί με το λαό Η  NACİYE πάλεψε όλη της τη ζωή. Η φωτογραφία της είναι απ' τις φυλακές.


Ο  MELİH αγωνιζόταν στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις