Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Αποσπάσματα ανακοίνωσης του Λαϊκού Μετώπου σχετικής με το δημοψήφισμα


Το  ΑΚΡ είναι μέσα σε κρίση ακυβερνησίας από τότε που είναι στην εξουσία. Από τις 15 Ιουλίου του 2016 η κρίση αυτή έχει αυξηθεί, δηλαδή μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Το  ΑΚΡ με ψεύδη,  «παράλληλο κράτος» (με την φράση αυτή το ΑΚΡ εννοεί το κίνημα Φετουλάχ), «μας έχουν παραπλανήσει, μας έχουν εξαπατήσει» (εδώ το ΑΚΡ εννοεί ξανά τον Φετουλάχ που αποπειράθηκε να κάνει πραξικόπημα), προσπαθεί να νομιμοποιηθεί απέναντι στον κόσμο. Μ’  αυτήν την προπαγάνδα, με την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και με τα κυβερνητικά διατάγματα η εχθρότητά του κατά των λαών είναι ολοφάνερη. Βέβαια πάντα δηλώνει ότι είναι υπηρέτης του ιμπεριαλισμού και ότι θα συνεχισθούν χωρίς κανένα πρόβλημα οι σχέσεις του με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, των φαντάρων και των αστυνομικών, με την αιτιολογία ότι ήταν στο κίνημα του Φετουλάχ, αλλά και οι κατασχέσεις επιχειρήσεων, εργοστασίων και κεφαλαίων των βιομηχάνων υποστηρικτών του Φετουλάχ, δείχνουν τη βρωμιά του ΑΚΡ, ήδη το ΑΚΡ είχε στηρίξει το κίνημα αυτό. Για να σκεπάσουν αυτή τη βρωμιά και σαν μία εναλλακτική λύση της κρίσης ακυβερνησίας επέλεξαν το Προεδρικό σύστημα και γι’ αυτό οδήγησαν τη χώρα σε δημοψήφισμα.
Το δημοψήφισμα της 16 Απριλίου, δεν ήταν για τα συμφέροντα και το μέλλον των λαών, ήταν για τη νομιμοποίηση του φασισμού. Το ΑΚΡ με τα κυβερνητικά του διατάγματα εξυπηρετεί την αστική τάξη, και βέβαια θα συνεχίσει να την υπηρετεί.

Το ΑΚΡ με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει φτάσει στην κορυφή των εκτός νόμου πράξεων.
Π.χ. Στην  γειτονιά Γκάζι έχουν καταστρέψει το κτήριο της Λαϊκής Πρωτοβουλίας, όπου ο λαός εύρισκε λύση στα προβλήματά του.  Το  θεραπευτικό κέντρο Hasan Ferit Gedik κατά των ναρκωτικών που δημιουργήθηκε με μεγάλο μόχθο απ’ τους αγωνιστές αφού το κατέβαλε, το μετέτρεψε σε αστυνομικό τμήμα. Σε όλες τις γειτονιές επιτέθηκαν στα στέκια και τα σφράγισαν. Αλλά ούτε οι σφραγίδες, ούτε η τρομοκρατία, ούτε τα καινούργια αστυνομικά τμήματα μπορούν να μας σταματήσουν. 
Το κουρδικό κίνημα και η αριστερά που τους παρακολουθεί περίμεναν κάποια αποτελέσματα απ’ τις εκλογές και γι’ αυτό το λόγο δεν έκαναν τίποτα στην περίοδο κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Άφησαν τον κόσμο ν’ αντιμετωπίσει τις αδικίες και τις παράνομες πράξεις, ούτε και τις σφραγίδες που τους είχαν βάλει στα στέκια τους δεν τόλμησαν καν να σπάσουν.  Όπως είπαμε το δημοψήφισμα αυτό ήταν για να νομιμοποιηθεί ο φασισμός. Το κουρδικό κόμμα HDP και οι οπορτουνιστές δεν μπόρεσαν, ή δεν ήθελαν να το δουν.
Λαέ μας, αυτή την βρωμιά ούτε το δημοψήφισμα, ούτε οι εκλογές μπορούν να καθαρίσουν. Αυτή τη βρωμιά μπορεί να καθαρίσει μόνο η επανάσταση, η λαϊκή δημοκρατική εξουσία.
Σήμερα έχουμε δημιουργήσει λαϊκές πρωτοβουλίες σε πολλές γειτονιές και σ’ όλα τα παιδιά του λαού κι αυτές είναι οι μόνες εναλλακτικές κατά αυτού του συστήματος.
Είμαστε αγωνιστές, έχουμε εναλλακτικό πρόγραμμα κατά του συστήματος και όλων των σάπιων δομών του, όπως δικαιοσύνης, αστυνομίας, στρατού κλπ. Π.χ. Κατά των κατόπιν κυβερνητικών διαταγμάτων απολύσεων η καθηγήτρια Nuriye Gülmen έγινε η μόνη ελπίδα των χιλιάδων συναδέλφων της ξεκινώντας πρώτη την αντίσταση. Ήταν η σταγόνα που στην πορεία εξαπλώθηκε σαν κύμα. Στο πολιτιστικό κέντρο İdil μέσα ένα μήνα δύο φορές επιτέθηκαν και προφυλάκισαν τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum. Συνέχισαν  τον αγώνα τους απ’ τις φυλακές και έχουν γίνει κι’ αυτοί σταγόνα στον αγώνα των καλλιτεχνών. Ο πατέρας των δύο ανταρτών που συνεχίζει την απεργία πείνας για να δοθούν οι σοροί των ανταρτών στους γονείς τους είναι επίσης μια σταγόνα σ’ αυτή τη θάλασσα. Οι πολιτικοί κρατούμενοι καίγοντας τα κελιά τους γίνονται κι αυτοί σταγόνα σ’ αυτόν τον αγώνα κλπ.
Λαέ μας,
Είναι  και δικό μας καθήκον  να δυναμώσουμε αυτό τον αγώνα, για να εξαπλωθούν αυτές οι σταγόνες. Οι εκλογές και αυτά τα δημοψηφίσματα είναι παραπλανήσεις. Λύση  είναι η αντίσταση μέχρι το τέλος, μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός μας. Ποτέ ο φασισμός δεν έχει γίνει πιο ισχυρός απ’ το λαό.

Λύση  είναι η δημοκρατική λαϊκή επανάσταση, ο σοσιαλισμός.

Οι εκλογές δεν είναι λύση, την βρωμιά αυτή μόνο η επανάσταση την καθαρίζει.

Ενωμένοι κατά του φασισμού.


Θα  οργανωθούμε στις λαϊκές πρωτοβουλίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις