Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Τουρκία: Απεργία πείνας κάνουν εκπαιδευτικοί κατά του Ερντογάν
    Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 09:33

Τουρκία: Απεργία πείνας κάνουν εκπαιδευτικοί κατά του Ερντογάν

Μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους

Απεργία πείνας πραγματοποιούν Τούρκοι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για τo πογκρόμ διώξεων που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν.
Σημειώνεται ότι στην Τουρκία πάνω από 120.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί από τον περασμένο Ιούλιο και το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν.
Ο Σεμίχ Οζάκτσα και η Νουργιέ Γκιουλμέν βρίσκονται σε κεντρική πλατεία της Άγκυρας κάνοντας επί 64 μέρες απεργία πείνας.
Εκπαιδευτικοί και οι δύο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απόλυση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις εκκαθαρίσεις που έγιναν στον δημόσιο τομέα.
Ο Σεμίχ Οζάτσκα, δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο, εξηγεί πως τα κίνητρά τους δεν είναι προσωπικά:
«Δεν είναι απλώς ένα θέμα εργασιακό. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Η απόλυση σε κατατάσσει ως ανεπιθύμητο. Σε απολύουν και σου λένε: “Αυτό είσαι, αυτό είσαι”. Είναι απαράδεκτο».
Η φιλόλογος Νουριγιέ Γκιουλμέν, η οποία απολύθηκε στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων στον δημόσιο τομέα ζητά την ακύρωση των διαταγμάτων βάσει των οποίων έγιναν οι διώξεις από τον δημόσιο τομέα:
«Κανείς δεν μπορεί να απολύεται από τη δουλειά του με τέτοιο τρόπο. Θέλουμε να το δείξουμε αυτό. Το βασικό μας αίτημα είναι να ακυρωθούν τα διατάγματα. Δεν θέλουμε ούτε ένας εργαζόμενος να απολυθεί έτσι, μ‘ένα διάταγμα».
«Η νίκη ανήκει σε όσους αντιστέκονται», είναι το σύνθημα των συγκεντρωμένων που υποστηρίζουν τους απεργούς πείνας.
(tribune.gr)
http://www.el.gr/diethni/kosmos/150-kosmos/62456-toyrkia-apergia-peinas-kanoyn-ekpaideytikoi-kata-toy-erntogan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις